Gratis verzending vanaf 30,- (NL/BE)

Je puppy socialiseren, wat is dit en hoe doe je dat?

Een pup die goed gesocialiseerd is, is vertrouwd met en gewend aan andere honden, geluiden, situaties en mensen in zijn omgeving. Een goede socialisatie voorkomt angstig of agressief gedrag. Je puppy socialiseren is daarom erg belangrijk. Zo kun je jouw puppy socialiseren.

Waarom is socialiseren nodig?

Er zijn eigenlijk twee fases te onderscheiden. Tijdens de eerste socialisatiefase leert een puppy om te gaan met soortgenoten, maar ook met andere dieren, mensen en prikkels in zijn omgeving. Het is een belangrijke fase, die ongeveer van de derde tot de negende week loopt. Het probleem is vaak dat pups van broodfokkers en handelaren niet of zeer slecht gesocialiseerd zijn, wat voor zowel het baasje als de hond zelf nare gevolgen kan hebben. Een goede socialisatie kan gedragsproblemen, zoals angst en agressie, op latere leeftijd voorkomen.

Hoe kun je je puppy socialiseren?

Socialisatie gebeurt in eerste instantie in het nest. De meest optimale situatie is waarbij een nestje met pups in huis opgroeit. Wanneer je een pup gaat uitkiezen, is dit ook iets waar je op kunt letten. Wanneer een nestje in huis opgroeit, raken de pups gewend aan elkaar, maar bijvoorbeeld ook aan kinderen of bezoek en huiselijke geluiden, zoals de stofzuiger en de deurbel.

Wanneer je de pup vervolgens in huis hebt, is het belangrijk dat je de socialisatie thuis doorzet. Enkele tips om dit te doen:

Neem je hond regelmatig mee in de bus, trein of auto, maar ook naar de stad en de markt.

• Laat je hond kennismaken en spelen met andere honden. Dit kun je bijvoorbeeld ook doen bij een puppycursus.

• Laat je hond tijdens de wandeling volop ontdekken en laat hem ook kijken naar andere dieren, zoals paarden, koeien en eenden.

• Laat andere mensen je hond aaien, maar bepaal zelf hoe lang en wie dit mag.

• Blijf kalm, reageer rustig op harde onverwachte geluiden en stel je pup gerust als hij hier behoefte aan heeft.

Tot hoe lang duurt de socialisatie?

Het socialiseren begint vrijwel direct na de geboorte en duurt tot wanneer de pup ongeveer een half jaar oud is. Na de eerste fase, die van zo´n 3 tot 12 weken loopt, volgt de tweede fase waarin het vooral belangrijk is dat je je pup zijn angsten voor de wereld afleert. Leer hem dat de dingen waar hij eerder al mee geconfronteerd is, ook nu niet gevaarlijk zijn.


Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de privacy policy i De privacy statement beschrijft wat er gebeurt met de informatie die je aan ons verstrekt. Door jouw informatie met ons te delen, ga je ermee akkoord dat we deze informatie mogen gebruiken op de wijze zoals die in onze privacy statement is omschreven. Van tijd tot tijd kunnen we wijzigingen of updates doorvoeren in deze privacy statement. De meest recente versie wordt geplaatst op onze site. De hele privacy statement lees je hier.
‹ back

87%
van de baasjes ziet resultaat

na overstap op biologisch

“Door beter opneembare eiwitten en het ontbreken van kunstmatige geur- en smaakstoffen verdwijnen klachten meestal al naar een maand.”
Wim de Leeuw, Dierenarts in Valkenburg

Dit zit er in ons voer

 • Vee en gevogelte dat genoeg ruimte heeft gehad en is gevoerd met biologisch voer.
 • Op een duurzame manier gevangen vis
 • Groenten en natuurlijke bijproducten zoals Aloë Vera en Omega 3 © 6

Dit zit NIET in ons voer

 • ×
  >Hormonen en antibiotica
 • ×
  >Herbiciden en pesticiden
 • ×
  >Kunstmatige kleurstoffen-, aroma's en andere toevoegingen ×
 • Minder jeuk

 • Minder allergische
  klachten

 • Betere vacht
  en tanden

 • Lagere kans op nier
  en leverschade

img

We testen ons voer niet in grote kille kennels. Sterker nog, we laten onze eigen en andermans huisdieren gewoon lekker thuis proeven.

img

We vinden het niet meer van deze tijd om plofkippen te werken en vlees uit megastallen te halen.

Verkrijgbaar bij:

en online:

Laden...