Gratis verzending vanaf € 30,- (in Nederland en België)
arrowTerug naar de blog

Veilig spelen met je pup | Tips en advies

hond met een frisbee in de bek

Spelen met je hond is ontzettend leuk en daarnaast goed voor jullie allebei. Je wilt natuurlijk wel veilig spelen met je pup. Daarom zal je met een aantal zaken rekening moeten houden.

Veilig voor de hond

Wanneer je met de hond speelt, moet je je bewust zijn van zijn veiligheid. Dit is waar je op moet letten.

• Zijn de speeltjes veilig? Zorg ervoor dat je speeltjes gebruikt die geen scherpe randen of punten hebben, geen giftige stoffen (verf) en geen losse onderdelen bevatten. Dit kan gevaarlijk zijn voor je hond.
• Is de omgeving veilig? Wanneer je bijvoorbeeld met de hond in je tuin speelt, zorg er dan voor dat de tuin veilig is. Zijn er geen gevaarlijke, rondslingerende spullen en is het terrein goed afgesloten?
• Pas op voor overbelasting. Pups groeien snel en kunnen geblesseerd raken wanneer ze overbelast raken. Overmatig rennen en springen kunnen een bedreiging voor het groeiproces vormen. Wees dus voorzichtig als je met je hond speelt en houd op tijd pauze.

Veilig voor jou

Niet alleen voor je hond, maar ook voor jezelf moet het veilig zijn tijdens het spelen. Veilig spelen met je pup doe je onder andere door een aantal regels te implementeren.

• Jij bent de baas. Jij bepaalt de regels, wanneer het spel begint en wanneer het spel eindigt.
• Laat de hond niet te vaak winnen. Je hond mag best eens winnen, maar wanneer hij te vaak wint, kan dit betekenen dat hij jou als baasje ondermijnt en je de controle verliest.
• Sommige honden kunnen agressieve trekjes vertonen tijdens het spelen. Let hier goed op en probeer dit te voorkomen, bijvoorbeeld door te stoppen met spelen als de hond te fanatiek wordt.

Honden en kinderen

Wanneer je kinderen hebt, zullen zij het geweldig vinden om met de hond te spelen en andersom. Laat jonge kinderen nooit alleen met de hond spelen. Kleine kinderen staan lager in de rangorde dan de hond en de hond zal zich niet door hen laten leiden, wat tot problemen kan leiden. Laat je kind niet stoeien met de hond en laat je kind ook niet op de hond zitten of liggen. Houd altijd toezicht als er kinderen bij de hond zijn.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonde, biologische diervoeding

Vlees van dieren die een beter leven hebben gehad

Zuivere ingrediënten zonder pesticiden of GMO

Beoordeling door klanten

Rating star 4.6 van 5

418 beoordelingen

Makkelijk betalen

   

Een positief verschil