Gratis verzending vanaf 30,- (NL/BE)

Wat betekent biologisch en wat is biologisch voer?

Yarrah biedt biologisch voer aan. Maar om te kunnen begrijpen wat dit voer anders maakt dan andere soorten voeding, moet je weten wat biologisch precies inhoudt. Wij leggen het je graag uit.

 Wat betekent biologisch?

Er zijn nogal wat termen terug te vinden op verpakkingen van producten. Biologisch is er één van. Maar wanneer mag een product die term eigenlijk dragen? En wat houdt dit precies in? Een product mag de naam biologisch alleen dragen wanneer het product en het hele proces dat aan het product vooraf gaat, aan een aantal strenge, wettelijke voorschriften voldoet. Zo wordt tijdens het productieproces van biologische producten geen gebruik gemaakt van kunstmest en kunstmatige bestrijdingsmiddelen en worden aan deze producten geen synthetische conserveringsmiddelen of geur-, kleur- en smaakstoffen toegevoegd. En dit zijn slechts een paar voorbeelden van de eisen die aan deze producten gesteld worden.

Biologisch keurmerk

De regels hiervoor zijn opgesteld door de Europese overheid. Uiteraard wordt hier toezicht op gehouden. De onafhankelijke instantie Skal ziet er in Nederland op toe dat producten aan deze eisen voldoen. Wanneer dit het geval is, ontvangt het product het biologisch keurmerk. Je herkent het bio-logo aan een groen logo met een blaadje gevormd uit witte sterren. Yarrah controleert daarnaast ook nog eens zelf de leveranciers waarmee ze samen werken. Je kunt hier bijvoorbeeld meer lezen over een bezoek van Yarrah’s kwaliteitsmanager aan een biologische kippenboerderij.

Wat is biologisch voer?

Een belangrijk kenmerk van biologische producten is dat het gehele productieproces biologisch verloopt. Dat wil ook zeggen dat, wanneer een product uit meerdere ingrediënten bestaat, deze ingrediënten ook biologisch geteeld of gehouden zijn. Zo zijn, naast het vlees, de kruiden, granen, soja en alle andere ingrediënten in het diervoer van Yarrah ook biologisch. Wil je meer weten over specifieke samenstellingen van het voer? Op deze pagina vind je toelichtingen op de meeste ingrediënten in Yarrah’s producten.

Waarom biologisch voer?

Biologisch voer is beter voor het algemene dierenwelzijn en de impact op de planeet, maar uiteraard ook voor jouw eigen dier, mede dankzij het feit dat er geen gebruik wordt gemaakt van chemische antioxidanten of kunstmatige kleurstoffen en aroma’s.


Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de privacy policy i De privacy statement beschrijft wat er gebeurt met de informatie die je aan ons verstrekt. Door jouw informatie met ons te delen, ga je ermee akkoord dat we deze informatie mogen gebruiken op de wijze zoals die in onze privacy statement is omschreven. Van tijd tot tijd kunnen we wijzigingen of updates doorvoeren in deze privacy statement. De meest recente versie wordt geplaatst op onze site. De hele privacy statement lees je hier.
‹ back

87%
van de baasjes ziet resultaat

na overstap op biologisch

“Door beter opneembare eiwitten en het ontbreken van kunstmatige geur- en smaakstoffen verdwijnen klachten meestal al naar een maand.”
Wim de Leeuw, Dierenarts in Valkenburg

Dit zit er in ons voer

 • Vee en gevogelte dat genoeg ruimte heeft gehad en is gevoerd met biologisch voer.
 • Op een duurzame manier gevangen vis
 • Groenten en natuurlijke bijproducten zoals Aloë Vera en Omega 3 © 6

Dit zit NIET in ons voer

 • ×
  >Hormonen en antibiotica
 • ×
  >Herbiciden en pesticiden
 • ×
  >Kunstmatige kleurstoffen-, aroma's en andere toevoegingen ×
 • Minder jeuk

 • Minder allergische
  klachten

 • Betere vacht
  en tanden

 • Lagere kans op nier
  en leverschade

img

We testen ons voer niet in grote kille kennels. Sterker nog, we laten onze eigen en andermans huisdieren gewoon lekker thuis proeven.

img

We vinden het niet meer van deze tijd om plofkippen te werken en vlees uit megastallen te halen.

Verkrijgbaar bij:

en online:

Laden...