Gratis verzending vanaf 30,- (NL/BE)

Gezonde snacks voor honden

Een beloning of zomaar eens een extraatje naast het gewone voer; jij wilt je hond misschien wel eens een lekker tussendoortje geven. Tegelijkertijd wil je niet dat hij onnodig risico loopt op overgewicht. Dit zijn onze tips voor lekkere én gezonde snacks voor honden.

Mag ik mijn hond snacks geven?

Je geeft je hond natuurlijk zijn dagelijkse portie voer. Door gebruik te maken van een voercalculator kan je precies uitrekenen hoeveel je mag geven. Dit is belangrijk, omdat je wilt voorkomen dat je hond teveel eet en daardoor overgewicht ontwikkelt en moet afvallen. Nu mag je, naast het vaste voer, best nog wel wat snacks geven, als extraatje of als beloning. Let er op dat wanneer je veel traint met je hond en een snackje als beloning gebruikt, deze snack niet te groot en te calorierijk is. Je hond zal er waarschijnlijk wel meerdere krijgen. Wanneer je tussendoor eens een extraatje geeft, kan dit bijvoorbeeld wel een wat grotere snack zijn.

Waar let ik op bij het geven van snacks?

Wanneer je je hond snacks geeft, zijn er een aantal factoren waar je rekening mee moet houden. Enkele daarvan zijn, zoals hierboven genoemd, de aanleiding en de frequentie. Snacks die je als beloning geeft tijdens het trainen, zijn daarom kleiner dan een extraatje. Daarnaast is ook de leeftijd van je hond van belang. Zo zijn er snacks die geschikt zijn voor alle leeftijden, maar zijn er ook snacks die bijvoorbeeld niet geschikt zijn voor pups of oude honden met een verminderde nierfunctie. Houd ook rekening met hoe actief jouw hond is. Beweegt je hond veel, dan kan hij misschien wel een extra snack gebruiken. Ten slotte telt de grootte van je hond ook mee. Grotere honden eten meer dan kleine honden; kies daarom voor je kleine hond voor een kleinere snack, of breek de snack in stukjes.

Voorbeelden van gezonde snacks voor honden

Yarrah biedt een aantal verschillende gezonde snacks voor honden aan. De snacks zijn volledig biologisch en dus vrij van kunstmatige toevoegingen. Alle hondensnacks op een rijtje:

Biologische mini-snackdeze graanvrije snack bestaat voor maar liefst 97% uit vlees. Hij is geschikt voor honden van alle leeftijden. Omdat dit een kleine snack is, is het een uitstekende beloning om mee te trainen.

Biologische kauwstaafjesde kauwstaafjes zijn eveneens geschikt voor honden van alle leeftijden. Je kunt ze als grote snack in zijn geheel geven, maar je kunt er ook voor kiezen de kauwstaafjes in stukjes te breken.

Biologische vega hondenkoekjesYarrah biedt de vega hondenkoekjes aan in twee varianten: eentje voor grotere honden en een voor kleinere honden. Deze koekjes zijn een ideale snack voor honden die gevoelig zijn voor dierlijke eiwitten of voor baasjes die hun hond geen of minder vlees willen voeren.

Biologische kippennekken deze hondensnack bestaat voor 100% uit biologische kippennekken. De snack is niet alleen smakelijk, maar ook nog eens goed voor de tanden. Hij heeft een schurende werking waarmee het tandplak kan helpen verwijderen. De snack is geschikt voor honden van alle leeftijden.

Leuk weetje: De kauwstaafjes zijn gedroogd met de hitte van de generatoren die in de fabriek gebruikt worden bij de productie van andere producten. Een milieubewuste snack dus!


Lees meer


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de privacy policy i De privacy statement beschrijft wat er gebeurt met de informatie die je aan ons verstrekt. Door jouw informatie met ons te delen, ga je ermee akkoord dat we deze informatie mogen gebruiken op de wijze zoals die in onze privacy statement is omschreven. Van tijd tot tijd kunnen we wijzigingen of updates doorvoeren in deze privacy statement. De meest recente versie wordt geplaatst op onze site. De hele privacy statement lees je hier.
‹ back

87%
van de baasjes ziet resultaat

na overstap op biologisch

“Door beter opneembare eiwitten en het ontbreken van kunstmatige geur- en smaakstoffen verdwijnen klachten meestal al naar een maand.”
Wim de Leeuw, Dierenarts in Valkenburg

Dit zit er in ons voer

 • Vee en gevogelte dat genoeg ruimte heeft gehad en is gevoerd met biologisch voer.
 • Op een duurzame manier gevangen vis
 • Groenten en natuurlijke bijproducten zoals Aloë Vera en Omega 3 © 6

Dit zit NIET in ons voer

 • ×
  >Hormonen en antibiotica
 • ×
  >Herbiciden en pesticiden
 • ×
  >Kunstmatige kleurstoffen-, aroma's en andere toevoegingen ×
 • Minder jeuk

 • Minder allergische
  klachten

 • Betere vacht
  en tanden

 • Lagere kans op nier
  en leverschade

img

We testen ons voer niet in grote kille kennels. Sterker nog, we laten onze eigen en andermans huisdieren gewoon lekker thuis proeven.

img

We vinden het niet meer van deze tijd om plofkippen te werken en vlees uit megastallen te halen.

Verkrijgbaar bij:

en online:

Laden...