Gratis verzending vanaf 30,- (NL/BE)

Waarom zou ik mijn dier biologisch voer geven?

Biologisch voer is goed voor je dier en de wereld om ons heen. We vertellen je graag meer over biologisch voedsel en de voordelen die dit met zich meebrengt voor jouw dier.

Wat is biologisch voer?

Biologische producten zijn te herkennen aan een keurmerk. Een product mag alleen biologisch genoemd worden als het gehele productieproces volgens wettelijke voorschriften verloopt. Zo wordt er in een biologisch product en tijdens het productieproces hiervan geen gebruik gemaakt van kunstmest, kunstmatige bestrijdingsmiddelen of synthetische conserveringsmiddelen, geur-, kleur- en smaakstoffen. Er zijn nog veel meer eisen waar deze producten aan moeten voldoen en waar de Europese overheid streng op toeziet. Yarrah’s biologische diervoeding voldoet aan al deze eisen. Wanneer een product uit meerdere ingrediënten bestaat, zijn ze allemaal biologisch geteeld of gehouden. Zo zijn de kruiden en granen geteeld zonder kunstmeststoffen en zijn de dieren biologisch gehouden. In het artikel “Wat betekent biologisch en wat is biologisch voer?” leggen we je hier graag meer over uit.

Toename in allergieën

Steeds vaker krijgen honden en katten last van allergieën. Hoewel er geen duidelijke oorzaak voor is, kan het wel verband hebben met het voedsel dat zij eten. In regulier voer, wat niet biologisch geproduceerd is, zitten resten van herbiciden, pesticiden, antibiotica en hormonen. Ook wordt tijdens de productie van dit voer veel gebruik gemaakt van chemische geur-, kleur-, en smaakstoffen. Dit kan verband houden met de toename van allergieën bij honden en katten. Biologisch diervoer is vrij van al deze stoffen, waardoor je dier dus pure en zuivere voeding binnenkrijgt.

Lees meer over veelvoorkomende allergieën bij honden
Lees meer over
veelvoorkomende allergieën bij katten

Beter voor dierenwelzijn

Biologisch voer is niet alleen beter voor jouw dier, maar ook voor het algemene dierenwelzijn. Yarrah maakt gebruik van vlees van dieren die een langer en beter leven hebben geleid. Het voer is te herkennen aan het Beter Leven keurmerk of aan het MSC-logo voor duurzaam gevangen vis.


Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de privacy policy i De privacy statement beschrijft wat er gebeurt met de informatie die je aan ons verstrekt. Door jouw informatie met ons te delen, ga je ermee akkoord dat we deze informatie mogen gebruiken op de wijze zoals die in onze privacy statement is omschreven. Van tijd tot tijd kunnen we wijzigingen of updates doorvoeren in deze privacy statement. De meest recente versie wordt geplaatst op onze site. De hele privacy statement lees je hier.
‹ back

87%
van de baasjes ziet resultaat

na overstap op biologisch

“Door beter opneembare eiwitten en het ontbreken van kunstmatige geur- en smaakstoffen verdwijnen klachten meestal al naar een maand.”
Wim de Leeuw, Dierenarts in Valkenburg

Dit zit er in ons voer

 • Vee en gevogelte dat genoeg ruimte heeft gehad en is gevoerd met biologisch voer.
 • Op een duurzame manier gevangen vis
 • Groenten en natuurlijke bijproducten zoals Aloë Vera en Omega 3 © 6

Dit zit NIET in ons voer

 • ×
  >Hormonen en antibiotica
 • ×
  >Herbiciden en pesticiden
 • ×
  >Kunstmatige kleurstoffen-, aroma's en andere toevoegingen ×
 • Minder jeuk

 • Minder allergische
  klachten

 • Betere vacht
  en tanden

 • Lagere kans op nier
  en leverschade

img

We testen ons voer niet in grote kille kennels. Sterker nog, we laten onze eigen en andermans huisdieren gewoon lekker thuis proeven.

img

We vinden het niet meer van deze tijd om plofkippen te werken en vlees uit megastallen te halen.

Verkrijgbaar bij:

en online:

Laden...