Gratis verzending vanaf 30,- (NL/BE)

Hondenvoer voor elke leeftijd

Een puppy heeft andere behoeften dan een volwassen of senior hond. Dit geldt ook voor zijn voeding. Daarom is er hondenvoer voor elke leeftijdsfase. Wij leggen je meer uit over de verschillende soorten voer voor elke leeftijd.

Verschillende soorten hondenvoer

Je hebt grote honden, kleine honden, jonge honden en oude honden. Geen enkele hond is hetzelfde. Bij de keuze voor hondenvoer houd je naast eventuele allergieën ook rekening met de levensfase van je hond en zijn grootte. Logisch, want een baby krijgt ook ander eten dan een volwassen mens. Het is dan ook belangrijk om het voer af te stemmen op de levensfase van jouw viervoeter.

Voer voor pups

Goede voeding is belangrijk voor een opgroeiende pup. Tot en met ongeveer de eerste levensmaand drinkt een puppy moedermelk. Hierna kun je je pup gaan bijvoeren. Vanaf ongeveer vier tot acht weken oud geef je de puppy naast moedermelk ook natvoer/blikvoer. Natvoer is wat beter voor een puppy, omdat dit zachter is voor de nieuwe tandjes. Yarrah biedt speciale brokken aan voor puppy’s. Deze geef je vanaf ongeveer acht weken. De voeding is speciaal ontwikkeld voor een opgroeiende pup en bevat alle voedingsstoffen die hij nodig heeft. Wat de brokken voor pups naast de voedingsstoffen nog meer onderscheidt van voer voor volwassen honden, is de grootte. Brokken voor puppy’s zijn kleiner en daardoor meer geschikt voor jonge honden.

Je leest meer informatie over de voeding voor pups in het artikel: ‘Wat mag een pup eten en drinken?’

Voer voor volwassen honden

Wanneer een hond volwassen is, verschilt per ras en zelfs per individuele hond. Over het algemeen is een hond uitgegroeid wanneer hij tussen de anderhalf en drie jaar oud is. Je hond is dan zowel mentaal als fysiek uitgegroeid. Kleinere honden worden over het algemeen iets eerder volwassen, en teefjes doen dit sneller dan reuen. Wanneer je hond volwassen is, heeft hij andere behoeften dan een pup en geef je hem dus ook ander voedsel. Yarrah heeft een uitgebreid assortiment biologisch hondenvoer. Hierin wordt het volgende onderscheid gemaakt:

• Biologisch small breed hondenvoer – brokken voor kleinere, volwassen honden
• Adult hondenvoer – brokken voor (middel)grote volwassen honden
• Grain-free, Vega, Vega Wheat-Free en Sensitive – brokken voor honden met specifieke dieetwensen, zoals een gevoeligheid voor granen, een gevoelige maag of een allergie voor dierlijke eiwitten
• Diverse soorten blikvoer
• Diverse alu-packs

Met behulp van de voercalculator kun je uitrekenen hoeveel voer jij je hond kunt geven.

Voer voor oudere honden

Wanneer honden ongeveer zeven jaar oud zijn, worden ze senior genoemd. Dit verschilt ook weer per ras en grootte. Wanneer honden ouder worden, kunnen ze onder meer last krijgen van stijve spieren en gewrichten, de zogenaamde ouderdomskwaaltjes. Het is voor oudere honden belangrijk om goed te blijven bewegen. Ook pas je het voer aan op hun leeftijd. Deze overstap maak je wanneer je merkt dat je hond minder actief wordt en hierdoor dus ook minder energierijk voedsel nodig heeft. Yarrah biedt voor oudere honden het biologische Seniorvoer aan. Dit bevat ingrediënten als heermoes, duivelsklauw en rozenbottel, wat helpt de gewrichten en spieren soepel te houden. Het voer bevat minder energie en is daarom meer geschikt voor oudere honden.


Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de privacy policy i De privacy statement beschrijft wat er gebeurt met de informatie die je aan ons verstrekt. Door jouw informatie met ons te delen, ga je ermee akkoord dat we deze informatie mogen gebruiken op de wijze zoals die in onze privacy statement is omschreven. Van tijd tot tijd kunnen we wijzigingen of updates doorvoeren in deze privacy statement. De meest recente versie wordt geplaatst op onze site. De hele privacy statement lees je hier.
‹ back

87%
van de baasjes ziet resultaat

na overstap op biologisch

“Door beter opneembare eiwitten en het ontbreken van kunstmatige geur- en smaakstoffen verdwijnen klachten meestal al naar een maand.”
Wim de Leeuw, Dierenarts in Valkenburg

Dit zit er in ons voer

 • Vee en gevogelte dat genoeg ruimte heeft gehad en is gevoerd met biologisch voer.
 • Op een duurzame manier gevangen vis
 • Groenten en natuurlijke bijproducten zoals Aloë Vera en Omega 3 © 6

Dit zit NIET in ons voer

 • ×
  >Hormonen en antibiotica
 • ×
  >Herbiciden en pesticiden
 • ×
  >Kunstmatige kleurstoffen-, aroma's en andere toevoegingen ×
 • Minder jeuk

 • Minder allergische
  klachten

 • Betere vacht
  en tanden

 • Lagere kans op nier
  en leverschade

img

We testen ons voer niet in grote kille kennels. Sterker nog, we laten onze eigen en andermans huisdieren gewoon lekker thuis proeven.

img

We vinden het niet meer van deze tijd om plofkippen te werken en vlees uit megastallen te halen.

Verkrijgbaar bij:

en online:

Laden...