Gratis verzending vanaf € 30,- (in Nederland en België)
arrowTerug naar de blog

Hondenvoer voor elke leeftijd

vier puppy's eten uit een voerbak

Een puppy heeft andere behoeften dan een volwassen of senior hond. Dit geldt ook voor zijn voeding. Daarom is er hondenvoer voor elke leeftijdsfase. Wij leggen je meer uit over de verschillende soorten voer voor elke leeftijd.

Verschillende soorten hondenvoer

Je hebt grote honden, kleine honden, jonge honden en oude honden. Geen enkele hond is hetzelfde. Bij de keuze voor hondenvoer houd je naast eventuele allergieën ook rekening met de levensfase van je hond en zijn grootte. Logisch, want een baby krijgt ook ander eten dan een volwassen mens. Het is dan ook belangrijk om het voer af te stemmen op de levensfase van jouw viervoeter.

Voer voor pups

Goede voeding is belangrijk voor een opgroeiende pup. Tot en met ongeveer de eerste levensmaand drinkt een puppy moedermelk. Hierna kun je je pup gaan bijvoeren. Vanaf ongeveer vier tot acht weken oud geef je de puppy naast moedermelk ook natvoer/blikvoer. Natvoer is wat beter voor een puppy, omdat dit zachter is voor de nieuwe tandjes. Yarrah biedt speciale brokken aan voor puppy’s. Deze geef je vanaf ongeveer acht weken. De voeding is speciaal ontwikkeld voor een opgroeiende pup en bevat alle voedingsstoffen die hij nodig heeft. Wat de brokken voor pups naast de voedingsstoffen nog meer onderscheidt van voer voor volwassen honden, is de grootte. Brokken voor puppy’s zijn kleiner en daardoor meer geschikt voor jonge honden.

Je leest meer informatie over de voeding voor pups in het artikel: ‘Wat mag een pup eten en drinken?’

Voer voor volwassen honden

Wanneer een hond volwassen is, verschilt per ras en zelfs per individuele hond. Over het algemeen is een hond uitgegroeid wanneer hij tussen de anderhalf en drie jaar oud is. Je hond is dan zowel mentaal als fysiek uitgegroeid. Kleinere honden worden over het algemeen iets eerder volwassen, en teefjes doen dit sneller dan reuen. Wanneer je hond volwassen is, heeft hij andere behoeften dan een pup en geef je hem dus ook ander voedsel. Yarrah heeft een uitgebreid assortiment biologisch hondenvoer. Hierin wordt het volgende onderscheid gemaakt:

• Biologisch small breed hondenvoer – brokken voor kleinere, volwassen honden
• Adult hondenvoer – brokken voor (middel)grote volwassen honden
• Grain-free, Vega, Vega Wheat-Free en Sensitive – brokken voor honden met specifieke dieetwensen, zoals een gevoeligheid voor granen, een gevoelige maag of een allergie voor dierlijke eiwitten
• Diverse soorten blikvoer
• Diverse alu-packs

Met behulp van de voercalculator kun je uitrekenen hoeveel voer jij je hond kunt geven.

Voer voor oudere honden

Wanneer honden ongeveer zeven jaar oud zijn, worden ze senior genoemd. Dit verschilt ook weer per ras en grootte. Wanneer honden ouder worden, kunnen ze onder meer last krijgen van stijve spieren en gewrichten, de zogenaamde ouderdomskwaaltjes. Het is voor oudere honden belangrijk om goed te blijven bewegen. Ook pas je het voer aan op hun leeftijd. Deze overstap maak je wanneer je merkt dat je hond minder actief wordt en hierdoor dus ook minder energierijk voedsel nodig heeft. Yarrah biedt voor oudere honden het biologische Seniorvoer aan. Dit bevat ingrediënten als heermoes, duivelsklauw en rozenbottel, wat helpt de gewrichten en spieren soepel te houden. Het voer bevat minder energie en is daarom meer geschikt voor oudere honden.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonde, biologische diervoeding

Vlees van dieren die een beter leven hebben gehad

Zuivere ingrediënten zonder pesticiden of GMO

Beoordeling door klanten

Rating star 4.6 van 5

415 beoordelingen

Makkelijk betalen

   

Een positief verschil