Gratis verzending vanaf 30,- (NL/BE)

Je hond mee in de elektrische auto, welke modellen zijn geschikt?

De elektrische auto maakt zijn opmars. Het aantal (volledig) elektrische auto’s neemt in rap tempo toe. Wanneer je een hond hebt, zijn er misschien wat extra dingen waar je op wilt letten bij de aanschaf van een elektrische auto. We geven wat voorbeelden.

Algemene tips aanschaf auto

De hond gaat mee op vakantie, of wellicht maak je regelmatig een uitstapje naar het bos of strand. Wanneer je een auto koopt en een hond hebt, let je er uiteraard goed op dat je je viervoeter er comfortabel én veilig in kunt vervoeren. Laten we vooropstellen: er is niet één auto die voor elk baasje de beste optie is. Zo hangt het bijvoorbeeld af van de hond die je hebt. Een grote hond vervoer je waarschijnlijk in de kofferbak, in een bench of door de bak af te scheiden met een speciaal hekje. Hiervoor heb je dus een ruime auto met een ruime kofferbak nodig, zoals een stationwagen. Kleinere honden vervoer je liever op de achterbank, bijvoorbeeld met een speciaal tuigje dat je aan de autogordel bevestigt. Bedenk dus van tevoren goed op welke manier jij je hond wilt gaan vervoeren.

Wist je dit?
Het is in Nederland niet verplicht je hond vast te zetten tijdens het rijden. In landen als Duitsland en België is dit wel het geval. Hier kun je ook een boete krijgen wanneer je hond los in de auto zit.

Elektrische auto voor je hond

Er zijn veel hybride en elektrische auto’s te verkrijgen. We geven enkele voorbeelden van auto’s die geschikt zijn voor honden en letten dan vooral op de grotere honden. We kijken naar de ruimte maar ook naar eventuele accessoires of andere functionaliteiten die de auto biedt voor hondenbaasjes.

Tesla (alle modellen) – Alle Tesla modellen zijn volledig elektrische auto’s die zijn uitgerust met de zogenaamde ‘Dog Mode’. Wanneer je de auto in deze modus zet wanneer deze geparkeerd is, zorgt hij ervoor dat de auto gekoeld wordt. Hiermee kun je de honden veilig in de auto laten. Om te voorkomen dat bezorgde omstanders jouw ruit inslaan, geeft het dashboard een melding die laat zien dat je hond geen gevaar loopt. Heb je een grotere hond? Dan heeft hij de meeste ruimte in de Tesla model S of Tesla model X (wanneer je de achterste twee stoelen omlaag klapt).

Range Rover PHEV – Range Rover biedt bij zijn hybride auto speciale accessoires voor hondenbaasjes. Denk hierbij aan een speciale loopplank waarmee je hond gemakkelijk in of uit de auto kan komen en een bench, draagbaar spoelsysteem en morsbestendige waterbak.

Hyundai Kona (hybride en elektrisch) – Deze compacte maar verrassend ruime SUV heeft een ruime kofferbak waar je een hond goed in kwijt kunt. De auto wordt aangeboden met verschillende handige opties, zoals een bagagebak die je kofferbak beschermt en een hondenrek om de kofferbak af te sluiten.

Volvo XC90 T8 Hybrid – Deze ruime hybride van het Zweedse merk Volvo heeft een grote kofferbak met voldoende ruimte voor jouw hond. Er zijn verschillende praktische opties om de kofferbak helemaal in te richten voor jouw hond, zoals kunststof matten of bakken en een veiligheidsrek, scheidingsrek en hondenhek om een veilige, afgesloten ruimte voor je hond te creëren.

Tips

Wanneer je de opties niet vanuit de fabrikant bij de auto kunt krijgen, wil dat niet zeggen dat deze auto niet geschikt is. Tuigjes, benches en andere accessoires om je hond veilig te vervoeren zijn universeel verkrijgbaar. Zorg in ieder geval van tevoren dat je zeker weet dat je hond voldoende bewegingsruimte heeft en dat de constructie veilig is. Ook een loopplank is vaak universeel te bestellen. Dit is een nuttige aanschaf, zeker voor oudere honden die vaak niet meer zo gemakkelijk zelf in én uit de auto kunnen komen.


Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de privacy policy i De privacy statement beschrijft wat er gebeurt met de informatie die je aan ons verstrekt. Door jouw informatie met ons te delen, ga je ermee akkoord dat we deze informatie mogen gebruiken op de wijze zoals die in onze privacy statement is omschreven. Van tijd tot tijd kunnen we wijzigingen of updates doorvoeren in deze privacy statement. De meest recente versie wordt geplaatst op onze site. De hele privacy statement lees je hier.
‹ back

87%
van de baasjes ziet resultaat

na overstap op biologisch

“Door beter opneembare eiwitten en het ontbreken van kunstmatige geur- en smaakstoffen verdwijnen klachten meestal al naar een maand.”
Wim de Leeuw, Dierenarts in Valkenburg

Dit zit er in ons voer

 • Vee en gevogelte dat genoeg ruimte heeft gehad en is gevoerd met biologisch voer.
 • Op een duurzame manier gevangen vis
 • Groenten en natuurlijke bijproducten zoals Aloë Vera en Omega 3 © 6

Dit zit NIET in ons voer

 • ×
  >Hormonen en antibiotica
 • ×
  >Herbiciden en pesticiden
 • ×
  >Kunstmatige kleurstoffen-, aroma's en andere toevoegingen ×
 • Minder jeuk

 • Minder allergische
  klachten

 • Betere vacht
  en tanden

 • Lagere kans op nier
  en leverschade

img

We testen ons voer niet in grote kille kennels. Sterker nog, we laten onze eigen en andermans huisdieren gewoon lekker thuis proeven.

img

We vinden het niet meer van deze tijd om plofkippen te werken en vlees uit megastallen te halen.

Verkrijgbaar bij:

en online:

Laden...