Gratis verzending vanaf 30,- (NL/BE)

Hond en werk combineren: hoe doe je dat?

Als baasje wil je het beste voor je hond, zoals goede voeding en veel aandacht. Veel aandacht geven: hoe doe je dat als je werkt? We geven tips over het combineren van je hond en werk.

Hoe lang kan een hond alleen zijn?

Mensen die (fulltime) werken en een hond willen, stellen vaak de vraag hoe lang een hond alleen kan zijn. Er is geen eenduidig antwoord op deze vraag te geven, het verschilt erg per hond. Daarnaast kun je je, behalve hoe lang een hond alleen kan zijn, ook afvragen hoe lang een hond alleen wil zijn. Honden zijn gezelschaps- en groepsdieren en zijn nu eenmaal liever niet alleen. Wanneer je je hond alleen wilt laten, dien je dit te allen tijde goed op te bouwen. In het artikel: Je hond alleen laten, hoe lang mag dat en waar moet je op letten, lees je meer over hoe je dit doet. Daarnaast heeft je hond ook beweging nodig. Wanneer hij de hele dag binnen zou zitten, loop je het risico dat hij niet voldoende beweging krijgt.

Hond en werk combineren: verschillende opties

Wanneer je wel moet werken, maar er toch ook voor je hond wilt zijn, zijn er verschillende opties mogelijk. Je kunt proberen een zo goed mogelijke situatie te creëren voor jouw hond, maar houd het belang van je viervoeter altijd in het oog. Wanneer je jouw hond onvoldoende aandacht kunt geven, is het verstandig om naar alternatieven te kijken.

Deeltijd (thuis) werken

Een voor de hand liggende optie is om minder te gaan werken of een deel van de tijd thuis te werken. Op deze momenten kun je je hond voldoende aandacht geven en is een kleine wandeling ook een optie. Dit is uiteraard niet bij ieder beroep mogelijk, maar bespreek de opties eens met je leidinggevende. Werk je dicht bij huis? Ga dan terug tijdens je middagpauze en besteed hem samen met je hond tijdens een flinke wandeling. Een andere optie: neem je hond mee naar het werk. Overleg dit uiteraard goed met je leidinggevende en collega’s, maar een kantoorhond kan veel vreugde brengen. Tijdens de pauze kun je hem meenemen tijdens de wandeling of misschien werk je wel buiten en geniet jouw hond van de vrijheid en jouw aanwezigheid tijdens het werk.

Oppas/uitlaatservice

Het kost een flinke duit, maar je kunt je hond ook een of meerdere dagen naar een pension of oppas brengen. Zo ben je ervan verzekerd dat hij voldoende beweging en aandacht krijgt. Een andere optie is een hondenuitlaatservice die je voor een bepaald aantal keer per week inschakelt.

Directe omgeving

Benader eens wat buren in de directe omgeving. Er zijn bijvoorbeeld vaak mensen die een hond leuk vinden, maar er niet altijd aan gebonden willen zijn. Misschien willen jouw buren of familieleden de zorg voor je hond overnemen op de dagen dat je lang werkt. Ook binnen het gezin kunnen jullie de taken verdelen. Geef iedereen bijvoorbeeld een vaste dag om de hond uit te laten of tijd met de hond te besteden.

Geen puppy

Wanneer je je hond alleen moet laten, zelfs al is het alleen een ochtend of een middag, moet dit wel kunnen. Honden kunnen last hebben van verlatingsangst en kunnen bijvoorbeeld ongewenst gedrag gaan vertonen. Ook puppy’s kun je niet zo lang alleen laten. Zij hebben de eerste periode van hun leven fulltime aandacht nodig en moeten veel vaker uitgelaten worden. Kies in zo’n geval liever voor een wat oudere hond uit het asiel, die goed alleen kan zijn. Zorg er daarnaast voor dat je je hond veilig thuis achter kunt laten en je huis dus hondvriendelijk is. Als je je hond alleen laat, zorg dan ook dat er voldoende voer en vers water voor hem klaar staat.


Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de privacy policy i De privacy statement beschrijft wat er gebeurt met de informatie die je aan ons verstrekt. Door jouw informatie met ons te delen, ga je ermee akkoord dat we deze informatie mogen gebruiken op de wijze zoals die in onze privacy statement is omschreven. Van tijd tot tijd kunnen we wijzigingen of updates doorvoeren in deze privacy statement. De meest recente versie wordt geplaatst op onze site. De hele privacy statement lees je hier.
‹ back

87%
van de baasjes ziet resultaat

na overstap op biologisch

“Door beter opneembare eiwitten en het ontbreken van kunstmatige geur- en smaakstoffen verdwijnen klachten meestal al naar een maand.”
Wim de Leeuw, Dierenarts in Valkenburg

Dit zit er in ons voer

 • Vee en gevogelte dat genoeg ruimte heeft gehad en is gevoerd met biologisch voer.
 • Op een duurzame manier gevangen vis
 • Groenten en natuurlijke bijproducten zoals Aloë Vera en Omega 3 © 6

Dit zit NIET in ons voer

 • ×
  >Hormonen en antibiotica
 • ×
  >Herbiciden en pesticiden
 • ×
  >Kunstmatige kleurstoffen-, aroma's en andere toevoegingen ×
 • Minder jeuk

 • Minder allergische
  klachten

 • Betere vacht
  en tanden

 • Lagere kans op nier
  en leverschade

img

We testen ons voer niet in grote kille kennels. Sterker nog, we laten onze eigen en andermans huisdieren gewoon lekker thuis proeven.

img

We vinden het niet meer van deze tijd om plofkippen te werken en vlees uit megastallen te halen.

Verkrijgbaar bij:

en online:

Laden...