Gratis verzending vanaf 30,- (NL/BE)

Je huisdier en vakantie: dierenpension

Wanneer je op vakantie gaat en je je huisdier niet kunt meenemen is een dierenpension een goede optie. Hier wordt er goed voor je huisdier gezorgd, terwijl jij weg bent. Waar moet je eigenlijk rekening mee houden als je dier naar het pension gaat?

Op vakantie: waar laat ik mijn dier?

Vakantie, we zijn er allemaal dol op. De een blijft het liefst dicht bij huis, de ander wil naar een ver oord. Soms kun je je dier meenemen op vakantie, maar dit is niet altijd het geval. Je vraagt je misschien af wat de verschillende opties zijn als jouw hond of kat niet met jou mee kan op vakantie. Je kunt ervoor kiezen om vrienden of familie in te schakelen. Een andere optie is je dier naar een pension brengen of een dierenoppas voor je hond of kat zoeken. In dit artikel vertellen we je meer over het dierenpension en waar je rekening mee kunt houden wanneer je je dier hier naartoe brengt.

Wat is een dierenpension?

Een dierenpension is een plek waar je je hond of kat tegen betaling kunt laten verblijven. Vaak bieden dierenpensions dagopvang, maar ook vakantieopvang aan. Sommige dierenpensions zijn op zichzelf staand en soms vind je ook een dierenpension gekoppeld aan een dierenasiel. Voor veel asielen is het een mooie manier om extra inkomsten te genereren voor de asieldieren.

Hoe kies je een dierenpension?

Wanneer je hebt besloten om je dier onder te brengen bij een dierenpension is het fijn om te weten waar je op kunt letten. Er zijn verschillende factoren die een rol kunnen spelen bij de keuze voor een bepaald pension. In de eerste plaats zal je waarschijnlijk gaan zoeken naar een pension bij jou in de buurt. Pensions moeten aan bepaalde dierenwelzijnseisen voldoen en wettelijk geregistreerd zijn – controleer dus altijd of dit ook het geval is. Daarnaast zijn er in Nederland 170 dierenpensions aangesloten bij de brancheorganisatie Dibevo, die zijn eigen kwaliteitseisen stelt. Andere dingen waar je op kunt letten:

• Hoe is de ruimte? – Het is heel belangrijk dat de ruimte waarin jouw hond of kat verblijft geschikt is. Hoe zit het met de temperatuur en de frisse lucht bijvoorbeeld? Vraag ook of jouw hond of kat zijn verblijf moet delen met soortgenoten.

• Hoeveel aandacht krijgt mijn hond of kat? – Vraag na hoeveel tijd er aan jouw dier besteed wordt. Zeker bij honden is het belangrijk om te weten of dit enkel om een korte wandeling gaat of dat hij ook voldoende persoonlijke aandacht krijgt en met andere honden op een speelveld mag. Honden zijn dol op aandacht en een knuffel. Ook wat hersenwerk stellen ze op prijs.

• Beschikt de pensionhouder over een vakbekwaamheidsbewijs houder van honden en katten? – Volgens de wet Dieren is het verplicht om over een vakbekwaamheidsbewijs te beschikken als je dieren opvangt of hiermee werkt. Ga na of dit ook het geval is bij het pension van jouw keuze.

Voor je een definitieve keuze maakt, is het goed om eerst bij het pension op bezoek te gaan. Zo kun je met eigen ogen zien hoe de situatie is. Ook kun je kijken naar de andere honden en katten die in het pension verblijven. Neem tijdens een bezoek jouw eigen huisdier mee om hem te laten wennen.

Regels voor opvang in een dierenpension

Wanneer je je hond of kat tijdens de vakantie naar het pension wilt brengen, heb je ook te maken met eisen die het pension stelt. Zo stellen alle pensions vaccinaties verplicht die nog geldig zijn tijdens het verblijf van jouw dier. In sommige pensions is een titerbepaling ook geldig, informeer hier van tevoren goed naar. Ook mag je in sommige pensions je eigen dierenvoer mee geven, mits dit bijvoorbeeld in een ton met de naam van je dier zit en het voldoende is voor zijn volledige verblijf.


Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de privacy policy i De privacy statement beschrijft wat er gebeurt met de informatie die je aan ons verstrekt. Door jouw informatie met ons te delen, ga je ermee akkoord dat we deze informatie mogen gebruiken op de wijze zoals die in onze privacy statement is omschreven. Van tijd tot tijd kunnen we wijzigingen of updates doorvoeren in deze privacy statement. De meest recente versie wordt geplaatst op onze site. De hele privacy statement lees je hier.
‹ back

87%
van de baasjes ziet resultaat

na overstap op biologisch

“Door beter opneembare eiwitten en het ontbreken van kunstmatige geur- en smaakstoffen verdwijnen klachten meestal al naar een maand.”
Wim de Leeuw, Dierenarts in Valkenburg

Dit zit er in ons voer

 • Vee en gevogelte dat genoeg ruimte heeft gehad en is gevoerd met biologisch voer.
 • Op een duurzame manier gevangen vis
 • Groenten en natuurlijke bijproducten zoals Aloë Vera en Omega 3 © 6

Dit zit NIET in ons voer

 • ×
  >Hormonen en antibiotica
 • ×
  >Herbiciden en pesticiden
 • ×
  >Kunstmatige kleurstoffen-, aroma's en andere toevoegingen ×
 • Minder jeuk

 • Minder allergische
  klachten

 • Betere vacht
  en tanden

 • Lagere kans op nier
  en leverschade

img

We testen ons voer niet in grote kille kennels. Sterker nog, we laten onze eigen en andermans huisdieren gewoon lekker thuis proeven.

img

We vinden het niet meer van deze tijd om plofkippen te werken en vlees uit megastallen te halen.

Verkrijgbaar bij:

en online:

Laden...