Gratis verzending vanaf 30,- (NL/BE)

Je huisdier en vakantie: dierenoppas in huis

Eindelijk, de vakantie is geboekt! Je hebt er veel zin in, maar ondertussen maak je je ook zorgen over je huisdier. Wat doe je met je trouwe metgezel als jij geniet van een welverdiende reis? Een van de opties is een dierenoppas in huis. Je hond of kat kan op die manier gewoon in zijn vertrouwde omgeving blijven. Waar je op moet letten met een dierenoppas in huis? Wij geven tips!

Dierenoppas in huis

Het voordeel van een oppas voor je hond of kat in huis is dat je dier niet hoeft te wennen aan een nieuwe omgeving. Zijn lievelingsslaapplekje is er gewoon en zijn voerbakje wordt op tijd gevuld. Is er iemand in de familie of in de buurt die graag op jouw dier zou willen passen, dan is dit natuurlijk heel handig. Anders kun je kiezen voor een professionele dierenoppas.

Maak goede afspraken met de dierenoppas

Of er nu een familielid, kennis, buurvrouw of een professionele dierenoppas voor je dier komt zorgen: het is belangrijk dat je van tevoren goede afspraken maakt. Spreek voor je vertrekt goed af hoe jij te bereiken bent en wat je dier nodig heeft. Eet je kat iedere ochtend natvoer of juist in de avond? Verschoon je dagelijks zijn bak? Vraag dit dan je oppas ook te doen. Katten zijn gewoontedieren en hechten veel waarde aan routine. Honden moeten uiteraard op tijd en regelmatig uitgelaten worden. Vertel aan je oppas hoe vaak je je hond dagelijks uitlaat en hoeveel beweging hij nodig heeft. Komt je oppas liever niet naar jouw huis, maar wil hij/zij wel oppassen in zijn eigen huis? Overweeg dan om je dier zelf naar de oppas te brengen. Let wel goed op dat de tijdelijke leefomgeving voor het dier veilig is.

Kat naar buiten?

Wanneer je kat gewend is naar buiten te mogen, dan zou hij dit tijdens de vakantie ook graag willen. Als de oppas bij je aan huis komt, is dit natuurlijk geen probleem. Vraag de dierenoppas wel goed op te letten dat je kat iedere dag naar huis komt. Je kunt afspreken dat als je kat langer dan twee dagen niet thuiskomt (en dit normaal nooit doet), hiervan een melding wordt gemaakt bij een telefonisch meldpunt van Amivedi. Het kan namelijk zijn dat je kat tijdens jouw afwezigheid gevonden wordt en opgevangen wordt in een asiel, waar ze hem na twee weken mogen herplaatsen. Als jij langer dan twee weken op vakantie bent, loop je het risico dat je kat een ander baasje heeft wanneer jij terug bent van je reis. En dat wil je natuurlijk voorkomen! Amivedi maakt een melding van de vermissing in de buurt zodat men kan uitkijken naar je kat. Ook chippen is belangrijk. Alleen op die manier kan er worden achterhaald waar het dier thuishoort.

Gaat je kat naar de dierenoppas toe? Dan is het absoluut beter dat je kat binnen blijft. Katten gaan vaak op zoek naar hun eigen huis en daardoor verdwalen ze.

Vergoeding voor dierenoppas

Een dierenoppas neemt de tijd voor je dier en zorgt dat jij onbezorgd op vakantie kunt; het is dus logisch dat daar een vergoeding tegenover staat. Wanneer je een familielid, iemand uit de buurt of kennis vraagt om voor je dier te zorgen, overleg dan samen met diegene de eventuele vergoeding. Het is belangrijk dat het voor jullie beiden goed voelt. Een professionele dierenoppas heeft vaak vastgestelde bedragen voor haar of zijn werk. Een oppas aan huis kost gemiddeld rond de € 7,00 tot € 15,00 per dag. Inclusief overnachtingen loopt de prijs vaak op tot € 30,00 à € 40,00. De prijzen van een gastgezin, dagopvang en hondenuitlaatservice variëren per aanbieder. Kijk voor een professionele dierenoppas bij jou in de buurt op, onder andere:

huisdierenoppas.nl

dedierenoppas.nl
petbnb.nl

Op iedere website kun je zoeken naar een dierenoppas bij jou in de regio.

Voor je vertrekt

Zorg voor je vertrekt dat je hond of kat ingeënt is en preventief behandeld is tegen vlooien, teken en wormen. Dit voorkomt vervelende situaties tijdens je vakantie en eventuele besmetting van andere dieren in de omgeving, bijvoorbeeld een huisdier van je oppas. En ook je huis blijft zo tijdens je vakantie vrij van plagen. Heeft jouw dier een vlooienallergie? Breng de oppas hier dan tijdig van op de hoogte.

Liever geen dierenoppas in huis? Dan kun je je huisdier misschien ook wel meenemen op reis, of naar een pension brengen. Lees hier meer over je huisdier en vakantie en waar je op moet letten als je je hond of kat naar het dierenpension brengt.


Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de privacy policy i De privacy statement beschrijft wat er gebeurt met de informatie die je aan ons verstrekt. Door jouw informatie met ons te delen, ga je ermee akkoord dat we deze informatie mogen gebruiken op de wijze zoals die in onze privacy statement is omschreven. Van tijd tot tijd kunnen we wijzigingen of updates doorvoeren in deze privacy statement. De meest recente versie wordt geplaatst op onze site. De hele privacy statement lees je hier.
‹ back

87%
van de baasjes ziet resultaat

na overstap op biologisch

“Door beter opneembare eiwitten en het ontbreken van kunstmatige geur- en smaakstoffen verdwijnen klachten meestal al naar een maand.”
Wim de Leeuw, Dierenarts in Valkenburg

Dit zit er in ons voer

 • Vee en gevogelte dat genoeg ruimte heeft gehad en is gevoerd met biologisch voer.
 • Op een duurzame manier gevangen vis
 • Groenten en natuurlijke bijproducten zoals Aloë Vera en Omega 3 © 6

Dit zit NIET in ons voer

 • ×
  >Hormonen en antibiotica
 • ×
  >Herbiciden en pesticiden
 • ×
  >Kunstmatige kleurstoffen-, aroma's en andere toevoegingen ×
 • Minder jeuk

 • Minder allergische
  klachten

 • Betere vacht
  en tanden

 • Lagere kans op nier
  en leverschade

img

We testen ons voer niet in grote kille kennels. Sterker nog, we laten onze eigen en andermans huisdieren gewoon lekker thuis proeven.

img

We vinden het niet meer van deze tijd om plofkippen te werken en vlees uit megastallen te halen.

Verkrijgbaar bij:

en online:

Laden...