Gratis verzending vanaf 30,- (NL/BE)

Dit doet goede voeding met de vacht van je huisdier

Hoe de vacht van je huisdier eruit ziet, zegt veel over de gezondheid van je dier. Niet alleen vachtverzorging geeft je huisdier een stralende vacht, ook voeding speelt hierin een belangrijke rol. Wij leggen je uit welke voedingsstoffen onmisbaar zijn en hoe het komt dat voeding zo belangrijk is voor de vacht van je huisdier.

Voeding en de vacht van je huisdier

Je hond of kat heeft vaak (uiteraard afhankelijk van het ras) miljoenen haren. Nagenoeg ieder plekje van zijn huid is bedekt met haar. Hoe de vacht van je dier eruitziet bepaalt grotendeels zijn uiterlijk. Maar dat niet alleen, je leest er ook zijn gezondheid aan af. Kale plekken, een doffe vacht en klitten zeggen alles over de gezondheid van je dier. De haren worden gevoed vanuit het lichaam; het haar is zelfs onderdeel van de huid en daardoor behoort het tot het grootste orgaan van je dier. Als je het zo bekijkt, is het waarschijnlijk een stuk minder vreemd dat voeding invloed heeft op de vacht van je huisdier.

Welke voedingsstoffen zijn goed voor de vacht

De vacht van je huisdier bestaat voor 95 procent uit eiwitten, een onmisbare voedingsstof voor een mooie en volle vacht dus! Eiwitten zitten bijvoorbeeld in dierlijke producten, zoals vlees en vis. Iedere hond en kat heeft eiwitten nodig; ze zijn ook van groot belang voor het afweersysteem. Daarnaast zijn ook vetten belangrijk voor de vacht van je dier. Denk aan Omega 3 en Omega 6. Je vindt deze vetten onder meer in vette vis zoals zalm, olie en plantaardige vetten als margarine. Een tekort aan vetten kan leiden tot een tekort aan vitamine A, D, E en K, wat vervolgens resulteert in vacht- en/of huidbeschadigingen. De essentiële voedingsstoffen zitten verwerkt in complete voeding. Let hierop bij de aankoop van diervoeding.

Natvoer vs brokken

Zowel natvoer als blikvoer en brokken zijn goed voor de vacht, mits ze uiteraard de juiste voedingsstoffen bevatten. Blikvoer heeft als voordeel dat je dier direct vocht binnenkrijgt. Let er daarom op dat naast het droge voer altijd voldoende water beschikbaar is voor je dier. Vocht is namelijk ook van essentieel belang voor de gezondheid van je hond of kat.

Vachtproblemen door allergieën

Bij vachtproblemen zoals kale plekken, veel jeuk en overmatig likken wordt vaak gedacht aan uitwendige problemen of aan een besmetting door vlooien of wormen. Maar dergelijke klachten kunnen ook ontstaan door een voedselallergie of -intolerantie. Dieren die overgevoelig zijn voor bepaalde stoffen in het voer kunnen hierop reageren met huidproblemen. Allergieën kunnen overal vandaan komen en zijn soms lastig te achterhalen. Door over te stappen op andere voeding kun testen of een allergie voortkomt uit de voeding die je nu aan je dier geeft. Wanneer je een granen- of glutenallergie vermoedt, lees dan hier meer over granen- en glutenvrij voer.

Biologische diervoeding voor een mooie vacht

Ook kan je dier soms reageren op chemische antioxidanten, kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, geraffineerde suikers en genetisch gemanipuleerde ingrediënten. Wanneer je kiest voor diervoeding van Yarrah, weet je zeker dat je dier daar geen last van zal hebben. Het volledig biologische voer van Yarrah is vrij van al deze kunstmatige stoffen. Ook de dieren die in het voer verwerkt worden, eten biologisch voer dat niet bespoten is met allerlei nare pesticiden. Het kan bijdragen aan het voorkomen van huid- en vachtproblemen en doet daardoor de vacht van je dier stralen.

Lees ook:

• Dit zijn onmisbare voedingsstoffen voor katten
• Voedingsstoffen die je hond niet mag missen
• Natvoer of brokken: wat is duurzamer?


Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de privacy policy i De privacy statement beschrijft wat er gebeurt met de informatie die je aan ons verstrekt. Door jouw informatie met ons te delen, ga je ermee akkoord dat we deze informatie mogen gebruiken op de wijze zoals die in onze privacy statement is omschreven. Van tijd tot tijd kunnen we wijzigingen of updates doorvoeren in deze privacy statement. De meest recente versie wordt geplaatst op onze site. De hele privacy statement lees je hier.
‹ back

87%
van de baasjes ziet resultaat

na overstap op biologisch

“Door beter opneembare eiwitten en het ontbreken van kunstmatige geur- en smaakstoffen verdwijnen klachten meestal al naar een maand.”
Wim de Leeuw, Dierenarts in Valkenburg

Dit zit er in ons voer

 • Vee en gevogelte dat genoeg ruimte heeft gehad en is gevoerd met biologisch voer.
 • Op een duurzame manier gevangen vis
 • Groenten en natuurlijke bijproducten zoals Aloë Vera en Omega 3 © 6

Dit zit NIET in ons voer

 • ×
  >Hormonen en antibiotica
 • ×
  >Herbiciden en pesticiden
 • ×
  >Kunstmatige kleurstoffen-, aroma's en andere toevoegingen ×
 • Minder jeuk

 • Minder allergische
  klachten

 • Betere vacht
  en tanden

 • Lagere kans op nier
  en leverschade

img

We testen ons voer niet in grote kille kennels. Sterker nog, we laten onze eigen en andermans huisdieren gewoon lekker thuis proeven.

img

We vinden het niet meer van deze tijd om plofkippen te werken en vlees uit megastallen te halen.

Verkrijgbaar bij:

en online:

Laden...