Gratis verzending vanaf 30,- (NL/BE)

Een duurzame vakantie mét je huisdier

We letten steeds meer op de wereld om ons heen. Ook bij de keuze voor een vakantie kijken we steeds vaker naar duurzame mogelijkheden. Hieronder enkele geeft tips voor een duurzame vakantie met je huisdier.

Duurzame vakantie

Duurzaamheid is in trek en dat is maar goed ook, want met elkaar kunnen we de wereld een stukje beter maken. Ook met een huisdier kun je ernaar streven hem zo duurzaam mogelijk te verzorgen. Eerder gaven je bijvoorbeeld al tips voor duurzame alternatieven voor kattenbakvulling en keken we naar de keurmerken van diervoer en duurzame opties voor diervoeding. Wanneer je op vakantie gaat, kun je ook rekening houden met de duurzaamheid van je reis. Zo kun je bijvoorbeeld nadenken over welk vervoersmiddel je gebruikt, maar ook over de bestemming zelf. Kies je voor binnenland of voor buitenland?

Duurzame bestemmingen

Het begint met de bestemming. Het meest duurzaam is het om in eigen land of dicht bij huis op vakantie te gaan. Denk hierbij aan België of Duitsland, de Waddeneilanden of een andere bestemming. Het motto van een duurzame vakantie: less is more! Zo is een kampeervakantie vaak veel minder belastend voor het milieu dan een luxe resort. Over het algemeen geldt, hoe luxer de accommodatie, hoe minder milieuvriendelijk. Op veel campings zijn dieren welkom. Een mooie natuurcamping met volop ruimte is natuurlijk ook een prachtige plek voor je hond.

Let op: Niet iedere accommodatie of bestemming verwelkomt huisdieren. Ook kunnen er regels gelden. Kijk daarom altijd goed wat de regels van je bestemming zijn en houd je hier aan. Kun je op de website geen informatie vinden? Neem dan even contact op met de bestemming. Zo voorkom je dat je voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Green Key-Label

Wie op zoek is naar een duurzame bestemming, kan letten op het Green Key-label. Dit internationale keurmerk stelt eisen met betrekking tot milieu en natuur. Accommodaties met dit label zetten een stapje extra wat betreft duurzaamheid.

Duurzaam op reis

Ook de manier waarop je reist is van groot belang. Een fietsvakantie is heel duurzaam, maar niet altijd even geschikt als je huisdier ook meereist. Je kunt ook denken aan de trein of aan de elektrische auto. Elektrische en hybride auto’s worden steeds populairder. Sommigen hebben zelfs speciale accessoires die het reizen met een hond makkelijker maken. Je leest er meer over in het artikel ‘Je hond mee in de elektrische auto, welke modellen zijn geschikt. Het artikel geeft meer tips over het reizen met de auto, zoals de aanschaf van een loopplank, waarmee je hond gemakkelijk in én uit de auto kan.

Lees ook: ‘Je huisdier en vakantie, gaat je dier mee?’ In dit complete artikel vind je veel nuttige tips en informatie voor het plannen van een reis met je dier!

Duurzame activiteiten op vakantie

Op vakantie is genoeg te beleven. De ene activiteit is echter wat duurzamer dan de andere. Enkele voorbeelden van duurzame activiteiten die je kunt ondernemen zijn:

• Wandelen en/of hiken
• Fietsen
• Zwemmen in open water

Dit zijn activiteiten waar je hond ook heel blij van wordt! Wist je dat veel honden op een zomerse dag maar wat graag verkoeling zoeken in het water? Neem een lekkere zelfgemaakte lunch en wat te drinken mee en aan de rand van een meertje kun je je zo uren vermaken met elkaar. Enkele voorbeelden van minder duurzame activiteiten zijn:

• Activiteiten met gemotoriseerde voertuigen, zoals quads, scooters, etc.
• Jetskiën
• Golfen

Tip: benieuwd wat de milieu-impact van jouw vakantie is? Milieu Centraal ontwikkelde een leuke tool waarmee je inzicht krijgt in de ‘voetafdruk’ van jouw vakantie. Naast inzicht krijg je ook nog eens handige tips waarmee je je reis kunt verduurzamen. Doe de test om te zien wat de klimaatimpact is van jouw vakantie.


Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de privacy policy i De privacy statement beschrijft wat er gebeurt met de informatie die je aan ons verstrekt. Door jouw informatie met ons te delen, ga je ermee akkoord dat we deze informatie mogen gebruiken op de wijze zoals die in onze privacy statement is omschreven. Van tijd tot tijd kunnen we wijzigingen of updates doorvoeren in deze privacy statement. De meest recente versie wordt geplaatst op onze site. De hele privacy statement lees je hier.
‹ back

87%
van de baasjes ziet resultaat

na overstap op biologisch

“Door beter opneembare eiwitten en het ontbreken van kunstmatige geur- en smaakstoffen verdwijnen klachten meestal al naar een maand.”
Wim de Leeuw, Dierenarts in Valkenburg

Dit zit er in ons voer

 • Vee en gevogelte dat genoeg ruimte heeft gehad en is gevoerd met biologisch voer.
 • Op een duurzame manier gevangen vis
 • Groenten en natuurlijke bijproducten zoals Aloë Vera en Omega 3 © 6

Dit zit NIET in ons voer

 • ×
  >Hormonen en antibiotica
 • ×
  >Herbiciden en pesticiden
 • ×
  >Kunstmatige kleurstoffen-, aroma's en andere toevoegingen ×
 • Minder jeuk

 • Minder allergische
  klachten

 • Betere vacht
  en tanden

 • Lagere kans op nier
  en leverschade

img

We testen ons voer niet in grote kille kennels. Sterker nog, we laten onze eigen en andermans huisdieren gewoon lekker thuis proeven.

img

We vinden het niet meer van deze tijd om plofkippen te werken en vlees uit megastallen te halen.

Verkrijgbaar bij:

en online:

Laden...