Gratis verzending vanaf 30,- (NL/BE)

Dierproefvrije diervoeding die ook nog eens duurzaam is

Niet alleen make-up, medicatie of badschuim wordt op dieren getest. Sommige diervoeding wordt ook op dieren getest. En dat is niet nodig. We vertellen je meer over duurzame en dierproefvrije diervoeding.

Wat zijn dierproeven?

Dierproeven zijn experimenten met dieren. Bepaalde producten zoals medicijnen en vaccins, maar ook voedingsmiddelen en huishoudelijke producten worden getest op dieren, voor ze door mensen gebruikt worden. Hiermee wil men kijken of de producten veilig genoeg zijn. Het grootste gedeelte van de dieren (meer dan 90%) leeft in een laboratorium, vaak onder erbarmelijke omstandigheden. Veruit de meeste proefdieren in Nederland zijn ratten, muizen en konijnen, maar ook kippen, paarden, honden en katten en veel andere dieren worden als proefdier gebruikt. Dierproeven zijn een omstreden onderwerp. De Nederlandse Wet op de dierproeven stelt hier bepaalde eisen aan. Zo wordt het welzijn van de dieren beschermd, zijn er richtlijnen voor proeven en wordt bepaald wie de dierproeven mag uitvoeren. De overheid stelt dat er alleen dierproeven gedaan mogen worden als daarvoor goede en duidelijk omschreven redenen zijn en er geen alternatieven voor de dierproeven zijn.

Dierproefvrije diervoeding

Soms wordt diervoer op laboratoriumdieren getest voor het in de winkels terechtkomt. Bij de producten van Yarrah is dit niet het geval. Yarrah wil niet alleen het beste voor jouw dier, maar voor álle dieren. Daarom is Yarrah selectief wat betreft het vlees in haar diervoer (Beter Leven keurmerk met drie sterren) en zijn alle producten biologisch. Je ziet dit terug in de keurmerken op de verpakking van het voer van Yarrah. Het voer van Yarrah draagt onder andere het logo voor dierproefvrije diervoeding.

Hoe test Yarrah het voer?

In de eerste plaats worden de ingrediënten en de samenstelling het voer van Yarrah nauwkeurig onderzocht en geanalyseerd om te kijken of het goed genoeg is. Maar de smaak is ook belangrijk! En voor de smaaktest werkt Yarrah onder andere samen met een Duits instituut. Zo’n duizend huishoudens die meewerken geven hun huisdier porties van het voer. De baasjes worden gevraagd het voer met hun dier uit te proberen. De dieren krijgen het voer op normale tijden, in normale hoeveelheden en in hun normale en vertrouwde omgeving. De resultaten komen op deze manier zo dicht mogelijk bij de werkelijkheid. Het gaat alleen om gehouden huisdieren. Er wordt niet getest wordt met fokkers, boerderijen of dierenopvangcentra. Regelmatig brengt een speciaal opgeleide medewerker van het bedrijf een bezoek aan de gezinnen om de resultaten op te nemen. Zo wordt het voer optimaal ontwikkeld en wetenschappelijk getest, zonder dat dieren hiervoor verblijven in overvolle kennels of kleine hokjes, waar ze het voer onder dwang moeten eten.

Duurzame diervoeding

Duurzaamheid is erg belangrijk voor Yarrah. Daarom wordt in de ontwikkeling van de producten goed gekeken naar waar een steentje kan worden bijgedragen aan een betere wereld. Jij kunt dit als huisdiereigenaar ook doen! Je leest er meer over in ons artikel ‘Hoe duurzaam leeft mijn huisdier en wat kan ik hieraan bijdragen.’


Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de privacy policy i De privacy statement beschrijft wat er gebeurt met de informatie die je aan ons verstrekt. Door jouw informatie met ons te delen, ga je ermee akkoord dat we deze informatie mogen gebruiken op de wijze zoals die in onze privacy statement is omschreven. Van tijd tot tijd kunnen we wijzigingen of updates doorvoeren in deze privacy statement. De meest recente versie wordt geplaatst op onze site. De hele privacy statement lees je hier.
‹ back

87%
van de baasjes ziet resultaat

na overstap op biologisch

“Door beter opneembare eiwitten en het ontbreken van kunstmatige geur- en smaakstoffen verdwijnen klachten meestal al naar een maand.”
Wim de Leeuw, Dierenarts in Valkenburg

Dit zit er in ons voer

 • Vee en gevogelte dat genoeg ruimte heeft gehad en is gevoerd met biologisch voer.
 • Op een duurzame manier gevangen vis
 • Groenten en natuurlijke bijproducten zoals Aloë Vera en Omega 3 © 6

Dit zit NIET in ons voer

 • ×
  >Hormonen en antibiotica
 • ×
  >Herbiciden en pesticiden
 • ×
  >Kunstmatige kleurstoffen-, aroma's en andere toevoegingen ×
 • Minder jeuk

 • Minder allergische
  klachten

 • Betere vacht
  en tanden

 • Lagere kans op nier
  en leverschade

img

We testen ons voer niet in grote kille kennels. Sterker nog, we laten onze eigen en andermans huisdieren gewoon lekker thuis proeven.

img

We vinden het niet meer van deze tijd om plofkippen te werken en vlees uit megastallen te halen.

Verkrijgbaar bij:

en online:

Laden...