Gratis verzending vanaf 30,- (NL/BE)

4 x duurzame speeltjes voor je hond of kat

Spelen met je hond of kat is leuk, leerzaam, gezond en ook nog eens goed voor de band tussen jou en je viervoeter. En het wordt natuurlijk nog leuker met zelfgemaakte speeltjes! Wanneer je hier oude materialen voor gebruikt, is dit direct een duurzaam alternatief. We geven vier ideeën voor duurzame honden – en kattenspeeltjes.

Bron van afbeelding

1. Snuffelmat voor je hond of kat

Het reukvermogen van honden is bijzonder goed, maar ook katten worden zeker blij van deze snuffelmat. Daag je dier uit door een ‘ontdekmat’ te maken van fleece of een andere zachte stof. Gebruik bijvoorbeeld een oud fleecekleed dat je niet meer gebruikt. Knip de stof in stroken en maak deze aan een ondergrond vast met naald en draad. Kies zelf het aantal stroken en op welke plaatsen je ze vast maakt. Het mag uiteindelijk een gezellige, rommelige mat worden die uitdaagt tot spelen. Zorg voor meerdere lagen zodat je de brokjes goed kunt verstoppen.

2. Voerspeeltje van een toiletrol

Wanneer je een viervoeter in huis hebt, gooi dan lege toiletrollen niet te snel weg. Die kunnen je dier urenlang speelplezier geven! Een leuke do-it-yourself met een lege toiletrol: een voerspeeltje voor je hond of kat. Knip hiervoor de toiletrol in vier ringen van ongeveer 1 centimeter breed. Plaats de ringen over elkaar heen, zodat er een soort rond doosje ontstaat. Verstop wat brokjes in het doosje door een strookje iets opzij te doen. Begin met kleine brokjes. Krijgt je hond of kat deze er gemakkelijk uit? Ga dan voor grotere brokken.

Bron van afbeelding

3. Bekerspel

Bekers met balletjes, brokjes of propjes zijn vaak een succes bij honden en katten! Gebruik voor dit spel bekertjes van bamboe of karton, deze zijn niet te zwaar en veilig in gebruik. Zet de bekertjes op zijn kop en verstop onder één van de bekertjes een balletje of ander speeltje. Een propje oud papier kan al goed zijn. Beweeg de bekertjes heen en weer en laat je dier zoeken. Extra tip: Iets eetbaars verstoppen geeft sowieso garantie tot succes.

4. Dozen en papieren zakken

Wat niet mag ontbreken in dit rijtje duurzame speeltjes zijn kartonnen dozen en papieren zakken. Zeker katten kruipen hier graag in weg. Daag je kat uit door met je vingers over de buitenkant van de zak of doos te bewegen. Ieder geluidje of schaduw zal hem uitdagen om uit zijn kartonnen burcht te komen. Maar ook honden kunnen zich prima vermaken met dozen en papieren zakken. Zorg er wel voor dat je dier aan twee kanten naar buiten kan en zich niet per ongeluk ‘opsluit’.

Nog leuker: Maak van een paar dozen een katten- of hondenpaleis.

Veilig spelen

Gebruik alleen materialen die veilig voor je hond of kat zijn, dus geen scherpe, glazen of te kleine voorwerpen. Verder gebruik je tijdens het spelen zo min mogelijk je handen of voeten. Je dier zou ze anders namelijk als speeltjes gaan zien. Het gevolg? Speels bedoelde, maar pijnlijke beten en schrammen. Bekijk hier meer tips bij het veilig spelen met je hond of kat.

Let op: Gebruik ook geen oude schoenen of sokken om speeltjes van te maken. Dit voorkomt ongewenst gedrag bij je hond of kat zoals het aanvallen van je splinternieuwe schoenencollectie.

Leerzaam spelen

Spelen is niet alleen leuk, het is ook heel leerzaam voor je dier. Zo kun je bij honden extra oefenen met apporteren en baknijd verkleinen. Daarnaast krijgt een spelend dier extra beweging wat helpt om een gezond lichaamsgewicht te behouden of te krijgen.

Duurzame speeltjes met gezonde snoepjes

Je maakt spelen voor je hond of kat uitdagender wanneer je wat lekkers verstopt in het spel. Kies voor gezonde snacks of brokjes om het verantwoord én leuk te houden. Bekijk hier onze gezonde snacks voor katten en de gezonde snacks voor honden.

Wil je meer weten over duurzaamheid en hoe je jouw huisdier duurzaam kunt houden? Bekijk hier onze tips!


Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de privacy policy i De privacy statement beschrijft wat er gebeurt met de informatie die je aan ons verstrekt. Door jouw informatie met ons te delen, ga je ermee akkoord dat we deze informatie mogen gebruiken op de wijze zoals die in onze privacy statement is omschreven. Van tijd tot tijd kunnen we wijzigingen of updates doorvoeren in deze privacy statement. De meest recente versie wordt geplaatst op onze site. De hele privacy statement lees je hier.
‹ back

87%
van de baasjes ziet resultaat

na overstap op biologisch

“Door beter opneembare eiwitten en het ontbreken van kunstmatige geur- en smaakstoffen verdwijnen klachten meestal al naar een maand.”
Wim de Leeuw, Dierenarts in Valkenburg

Dit zit er in ons voer

 • Vee en gevogelte dat genoeg ruimte heeft gehad en is gevoerd met biologisch voer.
 • Op een duurzame manier gevangen vis
 • Groenten en natuurlijke bijproducten zoals Aloë Vera en Omega 3 © 6

Dit zit NIET in ons voer

 • ×
  >Hormonen en antibiotica
 • ×
  >Herbiciden en pesticiden
 • ×
  >Kunstmatige kleurstoffen-, aroma's en andere toevoegingen ×
 • Minder jeuk

 • Minder allergische
  klachten

 • Betere vacht
  en tanden

 • Lagere kans op nier
  en leverschade

img

We testen ons voer niet in grote kille kennels. Sterker nog, we laten onze eigen en andermans huisdieren gewoon lekker thuis proeven.

img

We vinden het niet meer van deze tijd om plofkippen te werken en vlees uit megastallen te halen.

Verkrijgbaar bij:

en online:

Laden...