Gratis verzending vanaf 30,- (NL/BE)

Help mijn hond stinkt! Tips om hondengeur te verminderen

Dat een hond niet naar je favoriete parfum ruikt, hoeven we niet uit te leggen. Maar als je hond stinkt, kun je hier zeker iets aan doen. Wij geven tips om een vieze hondengeur te verminderen.

Hoe komt het dat mijn hond stinkt?

In principe stinkt een gezonde hond niet. En dan hebben we het niet over de typische hondengeur, maar echt over bovengemiddelde stank. Over het algemeen geven grotere honden meer geur af en ook de vacht is van invloed. Hoewel deze regel niet altijd opgaat, kan bij langharige honden sneller sprake zijn van geuroverlast. Dit kan mogelijk komen door zweet. Wanneer de vacht van je hond te lang nat is geweest, kan dit ook voor stank zorgen.

Lees ook: Tips voor het verzorgen van de vacht van je hond

Waar komt de stank vandaan?

Voor je kunt kijken naar de oorzaak van de stank, is het goed om even te kijken waar de stank precies vandaan komt. We zetten de meest voorkomende soorten en oorzaken van stank bij honden voor je op een rijtje.

• Vacht – Wanneer er sprake is van stankoverlast bij de hond, komt dit vaak door de vacht. Hier kunnen verschillende oorzaken aan ten gronde liggen. De meest voorkomende is een huidinfectie door gisten en bacteriën. Wanneer een hond een verminderde huidweerstand heeft, kan dit opspelen. Ook kan het dat de vacht van de hond te lang nat is geweest.

• Gebit/bek – Komt de stank uit de bek of van het gebit van je hond, dan kan er sprake zijn van gebitsproblemen, ontstekingen of zelfs nierproblemen. Als er veel tandplak en/of tandsteen is, kan dit nare geurtjes verspreiden. Ook een ontsteking kan een reden van geuroverlast zijn.

• Oren – Stinken de oren van je hond? Heeft hij daarnaast ook veel oorsmeer of schudt hij veel met zijn oren? Dan heeft hij mogelijk last van een oorontsteking.

• Anaalklieren – Een ontsteking aan de anaalklieren komt bij honden redelijk vaak voor. Wanneer de stank uit dit gebied komt, kan dat de oorzaak zijn.

• Huid- en lipplooien – Zeker bij honden die ruime huid- en lipplooien hebben, kan nog wel eens stank voorkomen. Bij honden met forse plooien of overhangende huid ontstaan plekken die moeilijk drogen en is de kans op ontsteking of eczeem groter, wat nare geurtjes veroorzaakt.

Wat kan ik tegen een vieze hondengeur doen?

Als je weet waar de stank vandaan komt, kun je op zoek gaan naar oplossingen. Sommige problemen kun je zelf oplossen, maar aarzel niet om de dierenarts in te schakelen. Zeker bij ontstekingen of andere problemen met de vacht kan een dierenarts je snel en doelgericht helpen om het probleem op te lossen. Het kan heel aantrekkelijk lijken om de hond steeds vaker te gaan wassen, om zo van de nare geurtjes af te komen. Dit is niet verstandig. Het kan zelfs voor meer irritatie zorgen. Was je hond daarom niet meer dan eens per maand.

Voedingsallergie

Soms kan een probleem met de voeding oorzaak van de nare geur zijn. Wanneer de verminderde huidweerstand wordt veroorzaakt door een voedselallergie, is het verstandig om het dieet aan te passen. Het hondenvoer van Yarrah is zuiver biologisch, vrij van kunstmatige toevoegingen en kan bijdragen aan het verminderen van allergieën.


Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de privacy policy i De privacy statement beschrijft wat er gebeurt met de informatie die je aan ons verstrekt. Door jouw informatie met ons te delen, ga je ermee akkoord dat we deze informatie mogen gebruiken op de wijze zoals die in onze privacy statement is omschreven. Van tijd tot tijd kunnen we wijzigingen of updates doorvoeren in deze privacy statement. De meest recente versie wordt geplaatst op onze site. De hele privacy statement lees je hier.
‹ back

87%
van de baasjes ziet resultaat

na overstap op biologisch

“Door beter opneembare eiwitten en het ontbreken van kunstmatige geur- en smaakstoffen verdwijnen klachten meestal al naar een maand.”
Wim de Leeuw, Dierenarts in Valkenburg

Dit zit er in ons voer

 • Vee en gevogelte dat genoeg ruimte heeft gehad en is gevoerd met biologisch voer.
 • Op een duurzame manier gevangen vis
 • Groenten en natuurlijke bijproducten zoals Aloë Vera en Omega 3 © 6

Dit zit NIET in ons voer

 • ×
  >Hormonen en antibiotica
 • ×
  >Herbiciden en pesticiden
 • ×
  >Kunstmatige kleurstoffen-, aroma's en andere toevoegingen ×
 • Minder jeuk

 • Minder allergische
  klachten

 • Betere vacht
  en tanden

 • Lagere kans op nier
  en leverschade

img

We testen ons voer niet in grote kille kennels. Sterker nog, we laten onze eigen en andermans huisdieren gewoon lekker thuis proeven.

img

We vinden het niet meer van deze tijd om plofkippen te werken en vlees uit megastallen te halen.

Verkrijgbaar bij:

en online:

Laden...