Gratis verzending vanaf 30,- (NL/BE)

Duurzame diervoerverpakkingen, hoe zit het?

Om het houden van een huisdier zo duurzaam mogelijk te houden, zijn er verschillende dingen waar je op kunt letten. Voeding is er één van. Yarrah besteedt veel aandacht aan duurzaamheid en de natuur. Daarom dus ook aan duurzame diervoerverpakkingen. We vertellen er meer over.

Type verpakkingsmateriaal

Een groot deel van de klimaatimpact van jouw dier heeft te maken met zijn voeding. Het gaat dan om de ingrediënten in het voer, zoals vlees of vis of de groenten. Maar ook het type verpakkingsmateriaal kan van invloed zijn. Tegelijkertijd is het type materiaal ook heel bepalend voor de kwaliteit en houdbaarheid van het product. Yarrah is voortdurend bezig met het verbeteren en ontwikkelen van de producten. De verpakkingen van het voer zijn dan ook met regelmaat aangepast en verbeterd. Hoewel het helaas nog niet altijd mogelijk is om een écht duurzaam alternatief voor plastic te vinden die het honden- en kattenvoer ook voldoende vers kunnen houden, is met behulp van diverse aanpassingen aan de verpakking al veel verduurzaamd.

Aanpassingen aan de verpakking

Een van de aanpassingen die Yarrah heeft toegevoegd is een zipper op de 2,4kg zakken droogvoer voor de kat en 2kg zakken droogvoer voor de hond. Met behulp van deze zipper kun je het voer beter afsluiten waardoor het langer vers blijft en je dus minder voer weggooit. Ook is er enkele jaren geleden voor gekozen om de zakken zo aan te passen dat er wel 20% minder verpakkingsmateriaal nodig is. De winkels ontvangen de producten van Yarrah zoveel mogelijk verpakt in kartonnen omdozen.

Verpakkingen recyclen

De diverse soorten voer zitten in verschillende verpakkingen. Zo zit het droogvoer in plastic verpakkingen en het natvoer in verpakkingen van blik en aluminium. Dit jaar hebben de 700g en 800g kattenvoer en Mini Snacks voor hond en kat een 100% recyclebare verpakking gekregen. De verpakking van het droogvoer is bovendien grotendeels gemaakt van (plantaardig) herbruikbaar materiaal. In de komende periode zullen ook de grotere zakken droogvoer aangepast worden naar 100% recyclebaar materiaal.

Wat precies de scheidingsregels zijn voor plastic, blik en aluminium, kan verschillen per gemeente. Meestal mogen zowel de blikken van het blikvoer, de alu-packs van het natvoer en de zakken van het droogvoer mee met het PMD (plastic afval). Check goed wat de regels zijn in jouw gemeente en zorg ervoor dat je je afval scheidt, hiermee draag je bij aan het recyclen van de verpakkingen en duurzaamheid.

Duurzaam omgaan met voer

Door op de juiste manier met het voer om te gaan, voorkom je verspilling. Wat tips op een rijtje:

• Droogvoer is langer houdbaar dan natvoer. Ook is de milieudruk hiervan lager. Kies daarom liever voor droogvoer dan natvoer.

• Als je natvoer kiest, bewaar geopende pakjes en blikjes dan in de koelkast. Dek ze af, zo houd je het voer langer goed. Het natvoer van Yarrah kan eventueel ook, mits goed verpakt, ingevroren worden.

• Geef nooit te veel voer. Verspillen is zonde en door te veel voer kan je hond of kat ook overgewicht krijgen. Gebruik de voercalculator om te zien hoeveel voer je kunt geven aan jouw dier.

Duurzaam huisdier

Een huisdier heeft zijn impact op het milieu, maar door op verschillende zaken te letten, kun jij als baasje die milieu-impact beperken. Denk hierbij aan bovenstaande tips voor voeding, maar ook aan het kopen van tweedehands accessoires of het adopteren van een asieldier. Wil je meer tips om het houden van je huisdier duurzamer te maken. Lees dan verder in de blog: “Hoe duurzaam leeft mijn huisdier en wat kan ik hieraan bijdragen.”


Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de privacy policy i De privacy statement beschrijft wat er gebeurt met de informatie die je aan ons verstrekt. Door jouw informatie met ons te delen, ga je ermee akkoord dat we deze informatie mogen gebruiken op de wijze zoals die in onze privacy statement is omschreven. Van tijd tot tijd kunnen we wijzigingen of updates doorvoeren in deze privacy statement. De meest recente versie wordt geplaatst op onze site. De hele privacy statement lees je hier.
‹ back

87%
van de baasjes ziet resultaat

na overstap op biologisch

“Door beter opneembare eiwitten en het ontbreken van kunstmatige geur- en smaakstoffen verdwijnen klachten meestal al naar een maand.”
Wim de Leeuw, Dierenarts in Valkenburg

Dit zit er in ons voer

 • Vee en gevogelte dat genoeg ruimte heeft gehad en is gevoerd met biologisch voer.
 • Op een duurzame manier gevangen vis
 • Groenten en natuurlijke bijproducten zoals Aloë Vera en Omega 3 © 6

Dit zit NIET in ons voer

 • ×
  >Hormonen en antibiotica
 • ×
  >Herbiciden en pesticiden
 • ×
  >Kunstmatige kleurstoffen-, aroma's en andere toevoegingen ×
 • Minder jeuk

 • Minder allergische
  klachten

 • Betere vacht
  en tanden

 • Lagere kans op nier
  en leverschade

img

We testen ons voer niet in grote kille kennels. Sterker nog, we laten onze eigen en andermans huisdieren gewoon lekker thuis proeven.

img

We vinden het niet meer van deze tijd om plofkippen te werken en vlees uit megastallen te halen.

Verkrijgbaar bij:

en online:

Laden...