Gratis verzending vanaf 30,- (NL/BE)

Je hond vegetarisch, vegan of flex voeren

Sommige baasjes hebben hun eigen redenen om hun hond geen vlees te geven. Ook zijn sommige honden allergisch voor dierlijke eiwitten. In zo’n geval kun je ervoor kiezen om je hond minder of geen vlees te geven. We vertellen je meer over een vegan, vega of flex dieet voor je viervoeter.

Wel of geen vlees

Al jarenlang is er discussie over het feit of honden vlees nodig hebben. Er is geen eenduidig antwoord op deze vraag en de discussie kent voor- en tegenstanders van een vleesvrij dieet voor honden. Er zijn baasjes die zelf een vegetarisch of veganistisch dieet volgen en het prettig vinden als hun dier dat ook zou doen. Het kan een reden zijn voor een baasje om een vegetarisch of zelfs veganistisch dieet te overwegen. Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met dierenleed of met overwegingen voor het milieu en de impact die de consumptie van vlees hierop heeft.

Vleesallergie bij honden

Een andere, veel voorkomende reden voor een vegetarisch dieet is wanneer honden last hebben van een vleesallergie. Bij deze allergie hebben honden moeite met het verteren van dierlijke eiwitten. Ze kunnen na het eten hiervan last krijgen van diarree of braken, maar ook van jeuk of ontstekingen. Voor deze honden kan een vegetarisch dieet verlichting bieden. We leggen meer uit over een vleesallergie in dit artikel: “Wat te doen als je hond een vleesallergie heeft?”

Vegan, vega of flex

Er zijn verschillende opties waar je uit kunt kiezen, wanneer je je dier geen of minder vlees wilt voeren. We bespreken ze even:

Vegan: geen gebruik van dierlijke bestanddelen, dus ook geen melk of eieren bijvoorbeeld

Vega: vegetarisch wil zeggen geen vlees (of vis)

Flex: zo nu en dan vega/vegan voeren

Een gebalanceerd dieet

Zoals gezegd kunnen er verschillende redenen zijn om een dieet zonder dierlijke eiwitten te overwegen voor jouw hond. Het belangrijkste is natuurlijk dat je hond alle benodigde voedingstoffen binnenkrijgt. In het artikel “Onmisbare voedingsstoffen voor honden” lees je hier meer over. Zo heeft je hond bijvoorbeeld eiwitten nodig. Deze zijn van belang voor de groei van je hond, maar ook voor het herstel en de instandhouding van lichaamscellen en weefsels. Ze spelen een belangrijke rol in het afweersysteem van je hond. Je kunt dierlijke eiwitten echter vervangen door plantaardige eiwitten. Zorg er te allen tijde voor dat je hond een gebalanceerd dieet heeft, waarbij hij voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Kies daarom voor een compleet voer. Yarrah biedt al sinds 1995 verschillende opties aan voor vegetarisch hondenvoer en veganistische hondensnacks. Bij de ontwikkeling hiervan is ervoor gezorgd dat alle benodigde voedingsstoffen meegenomen zijn. De belangrijkste eiwitbron van deze voeding is soja.

Welk vlees gebruikt Yarrah?

Yarrah is niet alleen goed voor jouw huisdier, maar voor alle dieren en de wereld om ons heen. Het is dan ook de reden dat al het voer van Yarrah biologisch is. We leggen je graag uit wanneer een product biologisch is en waarom biologisch voer goed is voor jouw dier. Belangrijk is ook om te weten dat Yarrah geen dieren laat slachten voor haar voer. Yarrah maakt gebruik van zogenaamde reststromen, waardoor stukjes vlees die overblijven nadat de biefstukken en kipfilets weggesneden zijn, niet verloren gaan maar goed terechtkomen.

Kat en vegetarisch dieet?

In theorie kunnen honden voldoende voedingsstoffen halen uit een vegetarisch dieet. Dit komt omdat zij de plantaardige eiwitten goed kunnen verwerken. Katten zijn echter carnivoren en hebben de voedingsstoffen uit vlees nodig. Hoe dit zit vertellen we je in het blog Waarom katten vlees nodig hebben”.


Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de privacy policy i De privacy statement beschrijft wat er gebeurt met de informatie die je aan ons verstrekt. Door jouw informatie met ons te delen, ga je ermee akkoord dat we deze informatie mogen gebruiken op de wijze zoals die in onze privacy statement is omschreven. Van tijd tot tijd kunnen we wijzigingen of updates doorvoeren in deze privacy statement. De meest recente versie wordt geplaatst op onze site. De hele privacy statement lees je hier.
‹ back

87%
van de baasjes ziet resultaat

na overstap op biologisch

“Door beter opneembare eiwitten en het ontbreken van kunstmatige geur- en smaakstoffen verdwijnen klachten meestal al naar een maand.”
Wim de Leeuw, Dierenarts in Valkenburg

Dit zit er in ons voer

 • Vee en gevogelte dat genoeg ruimte heeft gehad en is gevoerd met biologisch voer.
 • Op een duurzame manier gevangen vis
 • Groenten en natuurlijke bijproducten zoals Aloë Vera en Omega 3 © 6

Dit zit NIET in ons voer

 • ×
  >Hormonen en antibiotica
 • ×
  >Herbiciden en pesticiden
 • ×
  >Kunstmatige kleurstoffen-, aroma's en andere toevoegingen ×
 • Minder jeuk

 • Minder allergische
  klachten

 • Betere vacht
  en tanden

 • Lagere kans op nier
  en leverschade

img

We testen ons voer niet in grote kille kennels. Sterker nog, we laten onze eigen en andermans huisdieren gewoon lekker thuis proeven.

img

We vinden het niet meer van deze tijd om plofkippen te werken en vlees uit megastallen te halen.

Verkrijgbaar bij:

en online:

Laden...