Gratis verzending vanaf € 30,- (in Nederland en België)
arrowTerug naar de blog

Je hond vegetarisch, vegan of flex voeren

hond met groene producten header

Sommige baasjes hebben hun eigen redenen om hun hond geen vlees te geven. Ook zijn sommige honden allergisch voor dierlijke eiwitten. In zo’n geval kun je ervoor kiezen om je hond minder of geen vlees te geven. We vertellen je meer over een vegan, vega of flex dieet voor je viervoeter.

Wel of geen vlees

Al jarenlang is er discussie over het feit of honden vlees nodig hebben. Er is geen eenduidig antwoord op deze vraag en de discussie kent voor- en tegenstanders van een vleesvrij dieet voor honden. Er zijn baasjes die zelf een vegetarisch of veganistisch dieet volgen en het prettig vinden als hun dier dat ook zou doen. Het kan een reden zijn voor een baasje om een vegetarisch of zelfs veganistisch dieet te overwegen. Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met dierenleed of met overwegingen voor het milieu en de impact die de consumptie van vlees hierop heeft.

Vleesallergie bij honden

Een andere, veel voorkomende reden voor een vegetarisch dieet is wanneer honden last hebben van een vleesallergie. Bij deze allergie hebben honden moeite met het verteren van dierlijke eiwitten. Ze kunnen na het eten hiervan last krijgen van diarree of braken, maar ook van jeuk of ontstekingen. Voor deze honden kan een vegetarisch dieet verlichting bieden. We leggen meer uit over een vleesallergie in dit artikel: “Wat te doen als je hond een vleesallergie heeft?”

Vegan, vega of flex

Er zijn verschillende opties waar je uit kunt kiezen, wanneer je je dier geen of minder vlees wilt voeren. We bespreken ze even:

Vegan: geen gebruik van dierlijke bestanddelen, dus ook geen melk of eieren bijvoorbeeld

Vega: vegetarisch wil zeggen geen vlees (of vis)

Flex: zo nu en dan vega/vegan voeren

Een gebalanceerd dieet

Zoals gezegd kunnen er verschillende redenen zijn om een dieet zonder dierlijke eiwitten te overwegen voor jouw hond. Het belangrijkste is natuurlijk dat je hond alle benodigde voedingstoffen binnenkrijgt. In het artikel “Onmisbare voedingsstoffen voor honden” lees je hier meer over. Zo heeft je hond bijvoorbeeld eiwitten nodig. Deze zijn van belang voor de groei van je hond, maar ook voor het herstel en de instandhouding van lichaamscellen en weefsels. Ze spelen een belangrijke rol in het afweersysteem van je hond. Je kunt dierlijke eiwitten echter vervangen door plantaardige eiwitten. Zorg er te allen tijde voor dat je hond een gebalanceerd dieet heeft, waarbij hij voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Kies daarom voor een compleet voer. Yarrah biedt al sinds 1995 verschillende opties aan voor vegetarisch hondenvoer en veganistische hondensnacks. Bij de ontwikkeling hiervan is ervoor gezorgd dat alle benodigde voedingsstoffen meegenomen zijn. De belangrijkste eiwitbron van deze voeding is soja.

Welk vlees gebruikt Yarrah?

Yarrah is niet alleen goed voor jouw huisdier, maar voor alle dieren en de wereld om ons heen. Het is dan ook de reden dat al het voer van Yarrah biologisch is. We leggen je graag uit wanneer een product biologisch is en waarom biologisch voer goed is voor jouw dier. Belangrijk is ook om te weten dat Yarrah geen dieren laat slachten voor haar voer. Yarrah maakt gebruik van zogenaamde reststromen, waardoor stukjes vlees die overblijven nadat de biefstukken en kipfilets weggesneden zijn, niet verloren gaan maar goed terechtkomen.

Kat en vegetarisch dieet?

In theorie kunnen honden voldoende voedingsstoffen halen uit een vegetarisch dieet. Dit komt omdat zij de plantaardige eiwitten goed kunnen verwerken. Katten zijn echter carnivoren en hebben de voedingsstoffen uit vlees nodig. Hoe dit zit vertellen we je in het blog Waarom katten vlees nodig hebben”.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonde, biologische diervoeding

Vlees van dieren die een beter leven hebben gehad

Zuivere ingrediënten zonder pesticiden of GMO

Beoordeling door klanten

Rating star 4.7 van 5

356 beoordelingen

Makkelijk betalen

   

Een positief verschil