Gratis verzending vanaf 30,- (NL/BE)

Mijn hond eet gras of poep, waarom?

Je hebt misschien wel eens gemerkt tijdens een wandeling dat je hond vreemde dingen eet. Althans, voor ons als baasje zijn ze vreemd. Je hond eet gras, poep, bladeren of zand. Dit hoeft niets te betekenen, maar kan in sommige gevallen ook een reden hebben. Wij vertellen je meer.

Waarom eet mijn hond gras?

Staat jouw hond tijdens een wandeling ineens te grazen? Dat hoeft niet heel gek te zijn. Honden kunnen gras eten, omdat ze dit nu eenmaal lekker vinden. Als ze het rustig eten en goed kauwen, is er vrijwel niets aan de hand. Soms zijn er achterliggende redenen voor het eten van gras. Door grote plukken gras te eten en dit door te slikken zonder echt te kauwen, kan een hond braken opwekken. Dit doet hij bijvoorbeeld als hij misselijk is of het idee heeft dat hij iets verkeerds gegeten heeft.

Vaak gras eten en overgeven

Als dit zo nu en dan gebeurt, hoef je je ook niet druk te maken. Gebeurt het regelmatig? Dan kan er misschien een achterliggend probleem zijn en is het goed dit uit te zoeken. Ga na of je hond last heeft van andere klachten, zoals bijvoorbeeld diarree, winderigheid, smakken of nadrukkelijk slikken. Raadpleeg de dierenarts om advies te vragen. Mogelijk heeft je hond last van maagproblemen of parasieten, zoals wormen.

Waarom eet mijn hond poep?

Het klinkt misschien gek, maar honden eten wel eens poep. Hier lijkt geen reden achter te zitten, behalve dat ze het waarschijnlijk lekker vinden. Het is voor jou als baasje vooral ongewenst gedrag, wat je kunt proberen af te leren. Het eten van poep is namelijk voor honden niet geheel onschuldig. Poep bevat bacteriën als salmonella, maar ook virussen en parasieten, zoals wormen. Jouw hond kan hier ziek van worden.

Als je je hond het eten van poep wilt afleren, kun je de volgende dingen doen:

• Indien je hond zijn eigen poep eet, haal dit dan altijd direct weg.

• Straf het gedrag af of probeer je hond af te leiden als hij dit doet, door hem een speeltje of iets lekkers te geven.

Honden die vreemde dingen eten

Honden zijn nu eenmaal nieuwsgierige wezens en nemen tijdens een wandeling nog wel eens ergens een hapje van. Pas altijd goed op wat je hond eet en zorg ervoor dat hij geen giftige dingen binnenkrijgt. Pas bijvoorbeeld op met paddenstoelen als je in het bos wandelt. Waar je ook goed op moet letten, zijn (groene) eikels en groen eikenblad. Deze bevatten veel looizuur, ook wel tannine genoemd, wat giftig is voor je hond. Je hond kan hier ziek van worden en dit kan heel gevaarlijk zijn! Ook zijn bepaalde plantensoorten giftig voor honden. Let er tijdens een wandeling op dat je hond hier niet van eet en zorg ervoor dat je tuin een veilige omgeving is en deze planten daar niet voorkomen.

 


Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de privacy policy i De privacy statement beschrijft wat er gebeurt met de informatie die je aan ons verstrekt. Door jouw informatie met ons te delen, ga je ermee akkoord dat we deze informatie mogen gebruiken op de wijze zoals die in onze privacy statement is omschreven. Van tijd tot tijd kunnen we wijzigingen of updates doorvoeren in deze privacy statement. De meest recente versie wordt geplaatst op onze site. De hele privacy statement lees je hier.
‹ back

87%
van de baasjes ziet resultaat

na overstap op biologisch

“Door beter opneembare eiwitten en het ontbreken van kunstmatige geur- en smaakstoffen verdwijnen klachten meestal al naar een maand.”
Wim de Leeuw, Dierenarts in Valkenburg

Dit zit er in ons voer

 • Vee en gevogelte dat genoeg ruimte heeft gehad en is gevoerd met biologisch voer.
 • Op een duurzame manier gevangen vis
 • Groenten en natuurlijke bijproducten zoals Aloë Vera en Omega 3 © 6

Dit zit NIET in ons voer

 • ×
  >Hormonen en antibiotica
 • ×
  >Herbiciden en pesticiden
 • ×
  >Kunstmatige kleurstoffen-, aroma's en andere toevoegingen ×
 • Minder jeuk

 • Minder allergische
  klachten

 • Betere vacht
  en tanden

 • Lagere kans op nier
  en leverschade

img

We testen ons voer niet in grote kille kennels. Sterker nog, we laten onze eigen en andermans huisdieren gewoon lekker thuis proeven.

img

We vinden het niet meer van deze tijd om plofkippen te werken en vlees uit megastallen te halen.

Verkrijgbaar bij:

en online:

Laden...