Gratis verzending vanaf € 30,- (in Nederland en België)
arrowTerug naar de blog

Hoe verzorg ik mijn hond? Tips voor nieuwe hondeneigenaren

Wanneer je kiest voor een hond, dan brengt dat een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Nieuwe hondeneigenaren onderschatten vaaak de impact die een hond heeft op het dagelijks leven.

Maak tijd voor je hond

Het hebben van een hond kost tijd (aandacht, voeden, uitlaten) en kosten veel geld (voer, vaccinaties, belasting, accessoires). Een hond is echt voor het leven; je kunt hem niet zomaar even inruilen als hij een keer ziek wordt. Kort gezegd: je moet voor je hond zorgen.

Als je je hond de aandacht geeft die hij nodig heeft (en verdient), dan bouw je een enorm hechte band op. Train hem op de juiste manier en hij zal naar je luisteren. Er zijn verschillende manieren om je hond te trainen: van puppy-training tot zindelijkheidstraining; van packwerken tot gehoorzaamheidscursussen. Er zijn zelfs danslessen te volgen.

Uitlaten is een must voor een hond. De grootte maakt dan echt niet uit; zowel kleine als grote rassen moeten minimaal drie keer per dag, liefst vier keer, uitgelaten worden. Wandelen is namelijk een goede manier om voeding te verteren, maar is ook noodzakelijk voor het bewegingsapparaat van je dier. Niet lopen betekent verstijving van de botten.

Geef je hond een identiteit

Laat nooit je hond uit zonder een halsband met huidige identificatie. Beter nog is om je hond te chippen. Je wilt toch ook dat je hond thuis kan komen, mocht hij onverhoopt de weg kwijtraken?

Geef je hond het juiste voer

Je wilt alleen het beste voor je hond? Geef hem Yarrah. Voeren wat de pot schaft is gemakkelijk, maar je hond krijgt dan a. niet de juiste voedingsstoffen binnen en b. te veel voedingsstoffen binnen die niet goed voor hem zijn. Dus: hondenvoer voor je hond en wat de pot schaft, is voor de mens.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonde, biologische diervoeding

Vlees van dieren die een beter leven hebben gehad

Zuivere ingrediënten zonder pesticiden of GMO

Beoordeling door klanten

Rating star 4.7 van 5

397 beoordelingen

Makkelijk betalen

   

Een positief verschil