Gratis verzending vanaf € 30,- (in Nederland en België)
arrowTerug naar de blog

Hoeveel en hoe vaak moet ik mijn kat voeren?

Je hebt wellicht net een kitten of meerdere kittens in huis. Of misschien heb je net een kat uit het asiel gehaald. Hoeveel en hoe vaak moet je die voeren? Meer over je kat voeren lees je hieronder.

Kitten voeren

Een net geboren kitten drinkt bij zijn moeder. Het heeft verder niks anders nodig. Na vier weken kan een kitten een klein beetje natvoer proeven. Omdat al onze producten geen kunstmatige toevoegingen hebben, is de kans op het ontwikkelen van één of meerdere allergieën op latere leeftijd eigenlijk niet aanwezig. Lees hier meer over wat een kitten mag eten en drinken.

Overstappen op droogvoer

Met zes weken kan een kitten met droogvoer beginnen. Yarrah Grain-Free droogvoer in combinatie met natvoer pate met zalm is zeer geschikt voor kittens. Geef je kitten niet alle voer in een keer, maar verdeel het over vijf kleine porties en geef dit verspreidt over de dag. Met 7-8 weken kan een kitten helemaal over op Yarrah droogvoer. Zorg ervoor dat er altijd een bakje vers drinkwater staat. Je kat heeft droogvoer nodig om op te kauwen; geef hem dus nooit alleen natvoer. Droogvoer is goed voor het onderhoud van de tanden en het tandvlees.

Men zegt dat een kat precies dat eet wat hij nodig heeft. Als dat zo was, waarom zijn er dan zoveel katten met overgewicht? Lees de instructie op het label en geef je kat dat wat het nodig heeft. Uiteraard zal een zeer actieve kat iets meer nodig hebben dan een luie bank-hangkat. Het beste is om het voer te verdelen over twee maaltijden.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonde, biologische diervoeding

Vlees van dieren die een beter leven hebben gehad

Zuivere ingrediënten zonder pesticiden of GMO

Beoordeling door klanten

Rating star 4.7 van 5

397 beoordelingen

Makkelijk betalen

   

Een positief verschil