Gratis verzending vanaf € 30,- (in Nederland en België)
arrowTerug naar de blog

Stichting Dierenambulance Ermelo-Harderwijk

Februari 2012 – De stichting Dierenambulance Ermelo-Harderwijk bestaat alweer bijna 25 jaar. Sinds de oprichting in 1990 staan de vrijwilligers achter de doelstelling van de organisatie: “Hulp bieden aan zieke, gewonde en vermiste dieren en het bevorderen van de relatie tussen mens-dier en maatschappij. Nu, eind 2013, bestaat de stichting uit een bestuur en zo’n vijfentwintig vrijwilligers. In ploegendiensten staan ze dagelijks, 24 uur per dag, klaar om dieren in nood te helpen.

Hulp aan gezelschapsdieren

De stichting heeft drie ambulances. Iedere ambulance is geheel ingericht om bijna alle dieren in nood te kunnen opvangen en veilig te vervoeren. Het gaat dan om kleine tot middelgrote gezelschapsdieren. Echt wild, zoals herten of zwijnen die in de problemen zijn gekomen, zijn zaak van de boswachters.

Blogartikel 32 - Stichting Dierenambulance- 3

Niet alleen honden en katten

Jaarlijks worden er zo’n 1.800 dieren geholpen. Vaak gaat het om loslopende honden en katten, maar ook aangereden konijnen, een eekhoornnestje dat uit een boom is gevallen of egeltjes die te klein zijn om de winter door te kunnen komen, worden opgehaald. De meldingen komen verschillend binnen: via Amivedi of de meldkamer van de politie, via de gemeente, maar ook dierenartsen en particulieren bellen de dierenambulance regelmatig. Ook het landelijke nummer 114 van de Dierenbescherming wordt vaak gebeld en als de melding in de regio Ermelo, Harderwijk of Nunspeet valt, rukt de dierenambulance uit.

De stichting heeft nauwe banden met allerlei opvang- en hulpmogelijkheden. Egeltjes kunnen terecht bij de egelopvang en vogels in nood komen bij de particuliere vogelopvang. Katten en honden in nood worden bij asiel De Ark ondergebracht. Iedere gechipte hond of kat wordt ‘gelezen’ en als de eigenaar goed geregistreerd staat, kan het dier snel weer naar de rechtmatige eigenaar gebracht worden.

Blogartikel 32 - Stichting Dierenambulance- 2

Inkomsten

De stichting krijgt inkomsten uit subsidies van de gemeenten, legaten, donateurs, collectes of betaalde dienstverlening (denk dan aan taxiritten voor mensen die geen auto hebben, maar naar de dierenarts moeten met hun dier.) De drie ambulances die gemiddeld zo’n 65.000 km per jaar rijden, vormen de grootste kostenpost voor de stichting.

Meer informatie over de stichting: www.dierenambulanceharderwijkermelo.nl of tel. 06 55 79 78 50.

Blogartikel 32 - Stichting Dierenambulance- 4

Fotobijschrift: Herman van ’t Land, twaalf jaar vrijwilliger bij de Dierenambulance, voormalig militair, heeft het volledige interieur van de ambulance aangepast. Alles wat nodig is om de dieren te helpen, is aanwezig.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonde, biologische diervoeding

Vlees van dieren die een beter leven hebben gehad

Zuivere ingrediënten zonder pesticiden of GMO

Beoordeling door klanten

Rating star 4.7 van 5

398 beoordelingen

Makkelijk betalen

   

Een positief verschil