Gratis verzending vanaf € 30,- (in Nederland en België)
arrowTerug naar de blog

Mijn hond eet gras of poep, waarom?

Je hebt misschien wel eens gemerkt tijdens een wandeling dat je hond vreemde dingen eet. Althans, voor ons als baasje zijn ze vreemd. Je hond eet gras, poep, bladeren of zand. Dit hoeft niets te betekenen, maar kan in sommige gevallen ook een reden hebben. Wij vertellen je meer.

Waarom eet mijn hond gras?

Staat jouw hond tijdens een wandeling ineens te grazen? Dat hoeft niet heel gek te zijn. Honden kunnen gras eten, omdat ze dit nu eenmaal lekker vinden. Als ze het rustig eten en goed kauwen, is er vrijwel niets aan de hand. Soms zijn er achterliggende redenen voor het eten van gras. Door grote plukken gras te eten en dit door te slikken zonder echt te kauwen, kan een hond braken opwekken. Dit doet hij bijvoorbeeld als hij misselijk is of het idee heeft dat hij iets verkeerds gegeten heeft.

Vaak gras eten en overgeven

Als dit zo nu en dan gebeurt, hoef je je ook niet druk te maken. Gebeurt het regelmatig? Dan kan er misschien een achterliggend probleem zijn en is het goed dit uit te zoeken. Ga na of je hond last heeft van andere klachten, zoals bijvoorbeeld diarree, winderigheid, smakken of nadrukkelijk slikken. Raadpleeg de dierenarts om advies te vragen. Mogelijk heeft je hond last van maagproblemen of parasieten, zoals wormen.

Waarom eet mijn hond poep?

Het klinkt misschien gek, maar honden eten wel eens poep. Hier lijkt geen reden achter te zitten, behalve dat ze het waarschijnlijk lekker vinden. Het is voor jou als baasje vooral ongewenst gedrag, wat je kunt proberen af te leren. Het eten van poep is namelijk voor honden niet geheel onschuldig. Poep bevat bacteriën als salmonella, maar ook virussen en parasieten, zoals wormen. Jouw hond kan hier ziek van worden.

Als je je hond het eten van poep wilt afleren, kun je de volgende dingen doen:

• Indien je hond zijn eigen poep eet, haal dit dan altijd direct weg.

• Straf het gedrag af of probeer je hond af te leiden als hij dit doet, door hem een speeltje of iets lekkers te geven.

Honden die vreemde dingen eten

Honden zijn nu eenmaal nieuwsgierige wezens en nemen tijdens een wandeling nog wel eens ergens een hapje van. Pas altijd goed op wat je hond eet en zorg ervoor dat hij geen giftige dingen binnenkrijgt. Pas bijvoorbeeld op met paddenstoelen als je in het bos wandelt. Waar je ook goed op moet letten, zijn (groene) eikels en groen eikenblad. Deze bevatten veel looizuur, ook wel tannine genoemd, wat giftig is voor je hond. Je hond kan hier ziek van worden en dit kan heel gevaarlijk zijn! Ook zijn bepaalde plantensoorten giftig voor honden. Let er tijdens een wandeling op dat je hond hier niet van eet en zorg ervoor dat je tuin een veilige omgeving is en deze planten daar niet voorkomen.

 

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonde, biologische diervoeding

Vlees van dieren die een beter leven hebben gehad

Zuivere ingrediënten zonder pesticiden of GMO

Beoordeling door klanten

Rating star 4.7 van 5

398 beoordelingen

Makkelijk betalen

   

Een positief verschil