• Gratis verzending boven de €50
  • Vandaag besteld, morgen geleverd

MSC-vis in plaats van biologische vis. Waarom?

Een biologisch bedrijf dat geen biologische vis gebruikt, maar kiest voor duurzaam gevangen MSC-vis. Dat klinkt een beetje raar, maar als je de redenen hoort, is het ook wel weer begrijpelijk.

Voordelen MSC-vis

Arthur Hartman, onze kwaliteitsmanager, bezoekt regelmatig bedrijven en duikt af en toe de regelgeving in om goed geïnformeerd te blijven. “Ik besloot eens de regels rondom biologische visteelt uit te pluizen en toen kwam ik een paar vreemde zaken tegen:

  1. Biologische vis wordt onder andere gevoerd met duurzame, niet-biologisch gehouden vis. Het kost ongeveer 3 à 4 kg duurzame vis om 1 kg biologische vis te kweken.
  2. Hoewel een biologisch vis gehouden op zo’n manier dat er altijd contact is met open, natuurlijk water, wordt biologische visteelt beperkt in zijn ruimte; duurzaam gevangen vis zwemt vrij in open water en kan natuurlijk gedrag vertonen.
  3. Enkele producten van ons bevatten zalm. Zalm is een vis die in het wild solo zwemt. Biologische zalm moet gedwongen in scholen zwemmen.

Yarrah kiest voor MSH vis

Keuze voor MSC-vis

Yarrah kiest voor MSC-vis, omdat een duurzaam gevangen vis in onze ogen een beter leven heeft gehad dan zijn biologische tegenhanger. Een vis die vrij kan bewegen en kan eten waar behoefte aan is. Zijn onze producten met vis dan nog steeds biologisch? Jazeker. De verhouding tussen MSC-vis en andere, biologische ingrediënten wordt zo bepaald, dat onze producten het biologisch keurmerk behouden. We maken keuzes in het belang van een dier. Zo staat Yarrah niet alleen voor goede, biologische producten, maar ook voor gezond, diervriendelijk, transparant en verantwoord.

Mens, dier en  natuur

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, tips en informatie over Yarrah via onze blog.

Het ideale gewicht van kittens

Op deze pagina hebben we voor je op een rijtje gezet wat het ideale gewicht van een kitten is per leeftijd.

Hoe oud kunnen honden worden?

Op deze pagina vertellen we je alles wat je moet weten om van jouw hond de oudste hond ter wereld te maken.

Welke katten verharen niet of weinig?

Sommige mensen lijkt het best gezellig om een kat in huis te hebben, maar het idee dat ze dan overal kattenharen zullen vinden staat ze erg tegen.