• Vandaag besteld, morgen geleverd
  • Gratis verzending boven de €30

MSC-vis in plaats van biologische vis. Waarom?

Een biologisch bedrijf dat geen biologische vis gebruikt, maar kiest voor duurzaam gevangen MSC-vis. Dat klinkt een beetje raar, maar als je de redenen hoort, is het ook wel weer begrijpelijk.

Voordelen MSC-vis

Arthur Hartman, onze kwaliteitsmanager, bezoekt regelmatig bedrijven en duikt af en toe de regelgeving in om goed geïnformeerd te blijven. “Ik besloot eens de regels rondom biologische visteelt uit te pluizen en toen kwam ik een paar vreemde zaken tegen:

  1. Biologische vis wordt onder andere gevoerd met duurzame, niet-biologisch gehouden vis. Het kost ongeveer 3 à 4 kg duurzame vis om 1 kg biologische vis te kweken.
  2. Hoewel een biologisch vis gehouden op zo’n manier dat er altijd contact is met open, natuurlijk water, wordt biologische visteelt beperkt in zijn ruimte; duurzaam gevangen vis zwemt vrij in open water en kan natuurlijk gedrag vertonen.
  3. Enkele producten van ons bevatten zalm. Zalm is een vis die in het wild solo zwemt. Biologische zalm moet gedwongen in scholen zwemmen.

Yarrah kiest voor MSH vis

Keuze voor MSC-vis

Yarrah kiest voor MSC-vis, omdat een duurzaam gevangen vis in onze ogen een beter leven heeft gehad dan zijn biologische tegenhanger. Een vis die vrij kan bewegen en kan eten waar behoefte aan is. Zijn onze producten met vis dan nog steeds biologisch? Jazeker. De verhouding tussen MSC-vis en andere, biologische ingrediënten wordt zo bepaald, dat onze producten het biologisch keurmerk behouden. We maken keuzes in het belang van een dier. Zo staat Yarrah niet alleen voor goede, biologische producten, maar ook voor gezond, diervriendelijk, transparant en verantwoord.

Mens, dier en  natuur
Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, tips en informatie over Yarrah via onze blog.

Een pup opvoeden? Lees hier alles wat je nodig hebt en wat je moet weten

In dit artikel geven we je alle tips en tricks. Het opvoeden is een hele klus waar heel wat bij komt kijken.

De zwangerschap van een hond. Hier vind je alle informatie

Je hond wordt steeds iets dikker en je denkt dat er meer aan de hand is dan een toegenomen eetlust. Is je hond zwanger?

Hond afkoelen bij warm weer? Hier vind je alle tips

Op deze pagina kun je lezen wat je naast een koelmat voor je hond nog meer kunt doen om je hond af te koelen tijdens de wat warmere dagen.