Gratis verzending vanaf 30,- (NL/BE)

Veelgestelde vragen

Heb jij een vraag over Yarrah, de producten van Yarrah of de biologische ingrediënten die worden gebruikt? Hier vind je een antwoord op de veelgestelde vragen.

Zoekresultaten voor: vlees

Verwerkt Yarrah vlees dat voor menselijke consumptie is bedoeld?

Dieren doden om andere dieren te voeren, gaat ons een stap te ver. Wij gebruiken dan ook alleen het vlees dat overblijft nadat de mooie delen zijn weggehaald. De biologische karbonades, riblappen en biefstukken belanden op je eigen bord (tenzij je vegetariër bent natuurlijk). De rest van het vlees wordt niet weggegooid, maar gebruiken we voor ons honden- en kattenvoer.

Waarom zou ik mijn hond of kat overzetten op biologisch voer?

In de afgelopen jaren is het aantal allergieën bij honden en katten toegenomen. Mogelijk wordt dit veroorzaakt door de aanwezige resten (‘residuen’) van herbiciden, pesticiden en antibiotica en hormonen in regulier kattenvoer. Ook het (veelvuldig) gebruik van chemische kleur-, geur- en smaakstoffen en conserveringsmiddelen in kattenvoer kan hiermee te maken hebben.

In de biologische landbouw worden geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt. In biologische producten zitten dus geen residuen en wordt er geen gebruik gemaakt van chemische kleurstoffen, aroma’s en andere kunstmatige toevoegingen. De producten zijn puur en zuiver.

Biologisch voer is daarnaast beter voor het dierenwelzijn. Het vlees dat wij gebruiken is van dieren die een goed leven hebben gehad. En die net zo gezond en biologisch gevoerd zijn als jouw eigen hond of kat. Dus, beter voor je dier, beter voor alle dieren!

Hoeveel vlees zit er in de producten van Yarrah?

In het droogvoer van Yarrah zit gemiddeld 25% vleesproduct. In het blikvoer is het vleesaandeel hoger, ongeveer 45%. In de alu-kuipjes zit ongeveer 40% vlees. De alu-zalm is hierop een uitzondering; deze bevat 78% vlees en 4% zalm.
 
Het vleesaandeel in droogvoer wordt op onze verpakking aangeduid in een percentage gedroogde kip of kip zonder vocht. Om het percentage gedroogde kip terug te rekenen naar verse kip, wordt dit percentage met ongeveer 5 vermenigvuldigd. Een 2kg zak Small Breed bevat bijvoorbeeld 24,5% gedroogde kip, oftewel 490 gram, wat gelijk staat aan 2450 gram verse kip. Het percentage verse kip van de totale inhoud komt bij Yarrah Small Breed daarmee op 62%. We zouden nog meer vlees kunnen toevoegen, maar het is niet nodig, omdat honden en katten ruim voldoende energie kunnen halen uit de drie aangeboden bronnen in het voer: eiwitten, vetten en koolhydraten. Gezien de algehele discussie rondom de overmatige vleesconsumptie en de negatieve klimaatgevolgen hiervan, is het ook niet verantwoord om meer vlees toe te voegen dan nodig is.

Wat doet mangaan precies?

Mangaan is een mineraal. Het komt o.a. voor in granen, rijst, bladgroenten, vlees en vis. Mangaan draagt bij aan de stofwisseling van je dier en helpt om andere voedingsstoffen beter op te nemen in het lichaam. Daarnaast is mangaan belangrijk voor de vorming van botten.

Waarom zit er taurine in het kattenvoer van Yarrah?

Taurine is een natuurlijk zuur dat o.a. in het spiervlees van vlees zit. Een kat kan zelf geen taurine aanmaken. Om deze stof binnen te krijgen, moet je kat taurine uit het voer halen. Het is belangrijk dat je kat taurine binnenkrijgt, want een gebrek eraan kan leiden tot blindheid en hartkwalen. Alle complete maaltijden van Yarrah voor de kat bevatten daarom voldoende taurine.

Is het verstandig om vlees toe te voegen aan de maaltijd van mijn viervoeter?

Calcium en fosfor zijn twee aan elkaar gerelateerde voedingsstoffen. Deze twee voedingsstoffen moeten in de juiste verhouding in het voer zitten. Dit is erg belangrijk voor de ontwikkeling en het onderhoud van de botten van je viervoeter. Een teveel van één van beide mineralen kan tot botproblemen leiden.

Het voer van Yarrah is zo samengesteld, dat het de juiste verhouding tussen calcium en fosfor bevat. Vlees bevat veel meer fosfor dan calcium. Als je vlees toevoegt aan het voer van je hond of kat, dan wordt de verhouding tussen calcium en fosfor verstoord. Wil je toch wat vlees toevoegen aan het droogvoer, gebruik dan Yarrah natvoer uit blik of alu-kuipje. Dit bevat namelijk al de juiste verhouding calcium en fosfor.

Waarom zitten er granen in Yarrah voer?

Honden kunnen niet leven op vlees alleen. Ze hebben ook plantaardige voedingsstoffen nodig. Het spijsverteringskanaal van een hond is kort. Daardoor is het voor deze dieren moeilijk om voedingsstoffen op te nemen uit planten. Deze hebben namelijk een veel langere verteringstijd nodig dan vlees. De plantaardige ingrediënten in ons voer worden daarom ‘ontsloten’. Dat wil zeggen dat ze worden geplet en verhit om de voedingsstoffen beter beschikbaar te maken. In ons voer gebruiken we granen als plantaardige voedingstof. Granen zijn een belangrijke bron van koolhydraten en ruwe vezels. Ze zorgen hiermee voor energie en een optimale spijsvertering van je viervoeter.

Waarom zit er kip in sommige Yarrah producten?

In zowel ons katten- als hondenvoer verwerken we soms biologisch kippenvlees uit voornamelijk Nederland, België en Italië.
Wil je meer weten over het kippenvlees dat Yarrah gebruikt? Lees dan hier verder.

Waarom zit er rund in sommige Yarrah producten?

In zowel ons honden- als in ons kattenvoer verwerken we soms biologisch rundvlees uit Uruguay, Frankrijk, Oostenrijk en Duitsland. Wil je meer weten over het rundvlees dat Yarrah gebruikt? Lees dan hier verder.

‹ back

87%
van de baasjes ziet resultaat

na overstap op biologisch

“Door beter opneembare eiwitten en het ontbreken van kunstmatige geur- en smaakstoffen verdwijnen klachten meestal al naar een maand.”
Wim de Leeuw, Dierenarts in Valkenburg

Dit zit er in ons voer

 • Vee en gevogelte dat genoeg ruimte heeft gehad en is gevoerd met biologisch voer.
 • Op een duurzame manier gevangen vis
 • Groenten en natuurlijke bijproducten zoals Aloë Vera en Omega 3 © 6

Dit zit NIET in ons voer

 • ×
  >Hormonen en antibiotica
 • ×
  >Herbiciden en pesticiden
 • ×
  >Kunstmatige kleurstoffen-, aroma's en andere toevoegingen ×
 • Minder jeuk

 • Minder allergische
  klachten

 • Betere vacht
  en tanden

 • Lagere kans op nier
  en leverschade

img

We testen ons voer niet in grote kille kennels. Sterker nog, we laten onze eigen en andermans huisdieren gewoon lekker thuis proeven.

img

We vinden het niet meer van deze tijd om plofkippen te werken en vlees uit megastallen te halen.

Verkrijgbaar bij:

en online:

Laden...