• Vandaag besteld, morgen geleverd
  • Gratis verzending boven de €30
Kitten
Volwassen
Senior

Katten droogvoer, biologisch en graanvrij

Katten zijn vleeseters. Als je een buitenkat hebt, zul je merken dat zijn natuurlijke voorkeur uitgaat naar vogels en muizen, niet naar zaden en grassen. Toch zit er van oudsher veel graan verwerkt in droogvoer kat. Haver, rijst en tarwe zijn producten die worden gebruikt omdat het een goedkoop bindmiddel is. Bij Yarrah zijn we van mening dat granen in strijd zijn met de natuurlijke behoeftes van een kat en daarom hebben we een graanvrije kattenbrok in ons assortiment opgenomen.

Nadelen van een kattenbrok met graan

Het hele lichaam van je kat is erop aangepast om de proteïne uit dierlijke producten te verwerken. De spijsvertering van een kat is zuur, waardoor ze een kattenbrok met graan niet gemakkelijk kunnen verteren. Hierdoor komt het vaak voor dat een kat buikklachten krijgt. Je kat kan na het eten vaker gaan miauwen of juist heel lusteloos worden. Buikklachten bij katten zijn moeilijk te herkennen en daarom is het beter om ze te voorkomen.

Daarbij halen katten ook helemaal niet de nodige voedingsstoffen uit droogvoer kat met graan. Katten hebben het meeste baat bij voeding met een hoog vet- en eiwitgehalte. Ook als je kat grote porties droogvoer kat eet, kan het dus voorkomen dat je huisdier nog steeds onvoldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Dit kan er ook voor zorgen dat je kat lusteloos wordt.

Wat zit er dan in graanvrije brokken kat?

Om een kattenbrok te maken heb je bindmiddel nodig en de meeste producenten van dierenvoeding gebruiken graan omdat dit goedkoop is. Gelukkig is graan niet de enige manier om ervoor te zorgen dat het droogvoer kat de juiste vorm krijgt en lang houdbaar blijft. Bij Yarrah gebruiken we in de graanvrije brokken kat tapioca en erwten als bindmiddel. Deze vezels zijn ook plantaardig, maar kunnen door je kat makkelijker worden afgebroken. Met deze ingrediënten is niet alleen de kans op buikklachten veel kleiner, maar er zitten ook aanzienlijk meer voedingsstoffen in!

Als je bang bent dat droogvoer kat zonder granen veel vetter of koolhydraatrijker is, hoef je je bij Yarrah geen zorgen te maken. De biologische en graanvrije brokken kat met biologische kip en MSC-haring bestaat voor 35,8% uit eiwit, heeft 26,3% vet en 37,9% koolhydraten. Precies genoeg om het energieniveau van jouw huisdier op peil te houden!