• Vandaag besteld, morgen geleverd
  • Gratis verzending boven de €30
Kitten
Volwassen
Senior

Katten natvoer, biologisch en duurzaam

Een goede balans tussen voldoende natvoer kat en droge voeding kan veel effect hebben op de gezondheid van je kat. Op deze pagina hebben we voor je op een rijtje gezet wat de voordelen van kattenvoer nat zijn en hoe veel je eigenlijk per dag moet geven.

De voordelen van natvoer kat

Veel mensen denken dat het niet goed is om een kat natvoer te geven. Ze zijn bang dat een kat er te snel dik van zal worden. Het tegendeel is echter waar, over het algemeen heeft kattenvoer nat minder calorieën dan droogvoer, maar meer vullend. Je kat zal dus minder hoeven te eten om vol te zitten.

Natvoer kat kan juist wel heel goed zijn, omdat het voor een groot deel uit vloeistoffen bestaat. Katten drinken van zichzelf relatief weinig en door voldoende natvoer te geven, kun je voorkomen dat je kat uitdroogt of een urineweginfectie krijgt. Een volwassen kat van ongeveer vier kilogram heeft 200 milliliter vocht nodig en de gemiddelde portie natvoer bevat al meer dan driekwart van die hoeveelheid.

Hoe weet ik hoe veel kattenvoer nat ik moet geven?

Hoe veel natvoer je kat nodig heeft is natuurlijk van een aantal factoren afhankelijk. Van kitten natvoer moet je bijvoorbeeld veel minder veel geven dan voor een kat van een jaar oud. Oudere katten hebben daarentegen ook weer minder natvoer kat nodig dan katten die in de bloei van hun leven zijn.

De activiteit van een kat is dus zeker belangrijk als het op de voedingsbehoefte aan komt. Komt je kat veel buiten of is hij binnen de hele dag actief aan het bewegen? Houd er dan rekening mee dat hij meer natvoer kat nodig heeft dan een kat die de hele dag slaapt.

Tot slot speelt de kwaliteit van het natvoer een grote rol bij de hoeveelheid die je moet geven. Natvoer kat van een hoge kwaliteit is namelijk veel voedzamer, waardoor je kat minder nodig heeft om verzadigd te raken. Het kattenvoer nat en kitten natvoer van Yarrah is van hoge kwaliteit, volg dus altijd de richtlijnen die je op onze website kunt vinden, hiervoor hoef je alleen aan te geven hoe actief je kat is en wat zijn lichaamsgewicht is. Voor een gemiddeld actieve kat van ongeveer vier kilogram raden we bijvoorbeeld 206 gram kattenvoer nat aan.