Gratis verzending vanaf 30,- (NL/BE)

Certificaten

Zuiver en gezond voer voor honden en katten. Dat vinden we belangrijk bij Yarrah. Daarom is onze diervoeding biologisch, zonder rare toevoegingen zoals hormonen of antibiotica. Ook werken we er continu aan om aan de strengste eisen te voldoen voor biologische producten, dierwelzijn en voedselveiligheid. Kijk onze certificaten hieronder er maar op na.


Biologische certificaten

Europees bio-keurmerk

Wist je dat de woorden ‘biologisch’, ‘bio’ en ‘organic’ wettelijk beschermd zijn? In de Europese wetgeving is precies vastgelegd waaraan biologische voeding en landbouw moeten voldoen. Voldoet een product aan deze wetgeving, dan mag het product het Europees bio-keurmerk dragen. In Nederland wordt de controle uitgevoerd door stichting SKAL. Yarrah is SKAL-gecertificeerd en mag het Europees bio-keurmerk dragen.  

EKO keurmerk

Stichting EKO keurmerk is een onafhankelijke private stichting, met als doel het ontwikkelen van activiteiten die de biologische kwaliteit van producten bevorderen. Als het EKO keurmerk aan een product wordt toegekend, is de biologische oorsprong van het product gegarandeerd.

AB logo & Bio-Siegel

Buiten Nederland gelden andere regels: ieder land kan één of meerdere certificeerders hebben. Voor de Franse markt draagt Yarrah het AB-logo. In Duitsland is gekozen voor het daar zeer bekende Bio-Siegel.

Dierwelzijn certificaten

Beter Leven Keurmerk

Dierwelzijn staat voorop bij Yarrah. Kip, kalkoen en vis vormen de basis van ons premium dierenvoer. We vinden het niet kunnen om met plofkippen te werken en vlees uit megastallen te halen. Dieren horen met respect behandeld te worden. Daarom mogen we het Beter Leven-Keurmerk van de Dierenbescherming dragen; uiteraard met de volle drie sterren.

Proefdiervrije diervoeding

Dierproeven, daar doen we niet aan. We laten onze eigen en andermans huisdieren gewoon lekker thuis proeven. Vinden de honden of katten het nieuwe product lekker en voegt het écht wat toe? Dan nemen we het op in ons assortiment. Yarrah is daarom erkend en gecertificeerd door de Vereniging Proefdiervrij.

MSC keurmerk

De regelgeving rondom biologische viskweek voldoet niet aan de standaard die Yarrah stelt aan dierwelzijn. Daarom is Yarrah per februari 2011 overgestapt op MSC-vis. Bekijk ons certificaat en lees het statement rondom MSC-vis op onze blog.

Vegetarische / veganistische certificaten

Alle producten in de Vega-lijn van Yarrah zijn vegetarisch gecertificeerd. Daarnaast zijn de Vega hondenkoekjes naast vegetarisch ook veganistisch gecertificeerd.

Vegetarian Society

De vegetarische producten van Yarrah zijn gecertificeerd door “”The Vegetarian Society.”” Onze producten voldoen aan de voorschriften die door “”The Vegetarian Society”” zijn opgesteld en zijn 100% vegetarisch. “”The Vegetarian Society”” werd opgericht in 1847, is een onafhankelijke organisatie en de oudste vegetarische organisatie in de wereld.

Vegan Society & EVU

De veganistische hondenkoekjes van Yarrah voor honden zijn gecertificeerd door “”The Vegan Society“”. Opgericht in 1944. The Vegan Society geeft advies over manieren om te leven zonder dierlijke producten. Daarnaast zijn onze vegetarische/veganistische producten gecertificeerd door de EVU (de Europese Vegetarische Unie).

Voedselveiligheid certificaten

ISO 22000

Met onze ISO 22000 certificaat bewijzen we drie dingen. Het zit helemaal goed met onze voedselveiligheid. Onze toeleveranciers zijn betrouwbaar. En het houdt ook in dat ons kwaliteitsmanagementsysteem op orde is. (Op basis van ISO 9001, als je het precies wilt weten.)

Sociale & milieutechnische certificaten

B Corp

De B Corp certificering meet alle sociale en milieutechnische prestaties van een bedrijf. Er wordt geëvalueerd hoe de bedrijfsactiviteiten en het bedrijfsmodel van invloed zijn op de werknemers, de maatschappij, het milieu en de klanten. Het hebben van een B Corp certificering bewijst dat ons bedrijf voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen. Yarrah is B Corp gecertificeerd sinds juli 2019.

‹ back

87%
van de baasjes ziet resultaat

na overstap op biologisch

“Door beter opneembare eiwitten en het ontbreken van kunstmatige geur- en smaakstoffen verdwijnen klachten meestal al naar een maand.”
Wim de Leeuw, Dierenarts in Valkenburg

Dit zit er in ons voer

 • Vee en gevogelte dat genoeg ruimte heeft gehad en is gevoerd met biologisch voer.
 • Op een duurzame manier gevangen vis
 • Groenten en natuurlijke bijproducten zoals Aloë Vera en Omega 3 © 6

Dit zit NIET in ons voer

 • ×
  >Hormonen en antibiotica
 • ×
  >Herbiciden en pesticiden
 • ×
  >Kunstmatige kleurstoffen-, aroma's en andere toevoegingen ×
 • Minder jeuk

 • Minder allergische
  klachten

 • Betere vacht
  en tanden

 • Lagere kans op nier
  en leverschade

img

We testen ons voer niet in grote kille kennels. Sterker nog, we laten onze eigen en andermans huisdieren gewoon lekker thuis proeven.

img

We vinden het niet meer van deze tijd om plofkippen te werken en vlees uit megastallen te halen.

Verkrijgbaar bij:

en online:

Laden...