• Gratis verzending boven de €50
  • Vandaag besteld, morgen geleverd
Puppy
Volwassen
Senior

Vegetarisch Hondenvoer, Biologisch en Duurzaam

Als je zelf een levensstijl hebt waarbij je minder of helemaal geen vlees eet, kan het zijn dat je dit ook voor je hond wil proberen. Bij Yarrah kun je natvoer, brokken en snacks vinden die helemaal vrij zijn van vlees. Op deze pagina lees je alles over ons biologische hondenvoer dat ook nog eens duurzaam is.

Vegetarisch hondenvoer is niet alleen voor vegetariërs

In 1995 ontdekte de oprichter van Yarrah dat er een aantal honden waren die zelfs na de overstap op biologisch voer nog steeds klachten hadden. Zo waren de honden lusteloos, hadden ze een doffe vacht of jeuk. Al snel werd er ontdekt dat deze honden niet goed reageerden op dierlijke eiwitten en na de overstap naar vegetarisch hondenvoer verdwenen de klachten.

Kan een hond wel vega hondenvoer eten?

Veel mensen denken nog steeds dat honden echte carnivoren zijn, maar dat is niet helemaal waar.Het maag-darmstelsel van een hond kan zowel vlees als plantaardig voedsel goed verwerken. De meeste volwassen honden kunnen zonder problemen overstappen op vegetarische hondenbrokken, maar puppy’s hebben de eiwitten en calorieën nodig om hun groei te stimuleren.

Houd er rekening mee dat er ook volwassen honden zijn die niet voldoende hebben aan vegetarisch hondenvoer. Niet iedere hond kan namelijk de juiste voedingsstoffen halen uit een maaltijd zonder vlees. Als je na de overschakeling op vega hondenbrokken merkt dat je hond minder actief is en er ook slecht uitziet, is de kans groot dat het vegetarisch hondenvoer niet voldoende aanslaat.

Wat zit er allemaal in het vega hondenvoer van Yarrah?

Natuurlijk vraag je je af wat er dan wel in de vegetarische hondenbrokken en het natvoer van Yarrah zit. In de vegetarische chunks zitten sojabonen, biologisch gecertificeerde erwten, wortels en rozenbottels. De vegetarische hondenbrokken zijn gemaakt met biologische sojabonen, kokosvet, witte lupine en baobab.

Als je op zoek bent naar een vegetarische snack voor je hond, hebben we bij Yarrah hondenkoekjes in drie verschillende smaken die zijn verrijkt met biologische spinazie, zeewier en spirulina.

Alle hondenvoeding van Yarrah is biologisch en vrij van chemische geur-, kleur- en smaakstoffen, pesticiden en GMO. Zo krijgt je hond niet alleen alle benodigde voedingsstoffen binnen, maar draag je ook bij aan een betere wereld.