• Gratis verzending boven de €50
  • Vandaag besteld, morgen geleverd

Alles over voedselallergieën en -intolerantie bij katten

Een voedselallergie of voedselintolerantie bij je kat is vervelend. Het heeft tot gevolg dat je het dieet van je kat moet aanpassen.

Wat is een voedselintolerantie?

Krabt je kat zich en dan voornamelijk op de kop of in de nek? En heeft je kat daarnaast ook vaak diarree, geeft hij veel over of last van winden laten? Grote kans dat je kat een voedselallergie (of liever gezegd voedselintolerantie) heeft.

Diagnose stellen

Vermoed je een allergie, neem dan eerst contact op met je dierenarts. Om vast te stellen of je kat een voedselallergie heeft, is lastig en tijdrovend en de arts kan je hierin begeleiden. Je kat moet namelijk 12 weken lang een streng dieet volgen. Dat betekent dat hij geen medicijnen of tussendoortjes mag hebben. Dit dieet bevat geen stoffen die allergische reacties veroorzaken en bevat alleen ingrediënten die de kat tot dan toe nog nooit heeft gegeten. De kat moet dit dieet volgen, totdat de symptomen verdwenen zijn. Zijn de symptomen weg, dan kan je kat langzaam beginnen met voer waar bijvoorbeeld alleen kip in zit. Wanneer de klachten dan weer terugkomen, is het duidelijk dat je kat in ieder geval geen kip meer moet eten.

Mens, dier en  natuur

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, tips en informatie over Yarrah via onze blog.

Wereld Aarde Dag: 3 vragen aan Yarrah

Op 22 april, vieren we Wereld Aarde Dag. Een dag die in het teken staat van duurzaamheid en milieubescherming.

Kat plast in huis: tips om dit probleem te voorkomen

Een van de grootste uitdagingen bij het hebben van een kat is het probleem van het plassen in huis.

Biologische landbouw kan miljarden besparen

Nieuwe studie toont aan dat biologische landbouw miljarden aan milieukosten kan besparen