• Vandaag besteld, morgen geleverd
  • Gratis verzending boven de €30

Alles over voedselallergieën en -intolerantie bij katten

Een voedselallergie of voedselintolerantie bij je kat is vervelend. Het heeft tot gevolg dat je het dieet van je kat moet aanpassen.

Wat is een voedselintolerantie?

Krabt je kat zich en dan voornamelijk op de kop of in de nek? En heeft je kat daarnaast ook vaak diarree, geeft hij veel over of last van winden laten? Grote kans dat je kat een voedselallergie (of liever gezegd voedselintolerantie) heeft.

Diagnose stellen

Vermoed je een allergie, neem dan eerst contact op met je dierenarts. Om vast te stellen of je kat een voedselallergie heeft, is lastig en tijdrovend en de arts kan je hierin begeleiden. Je kat moet namelijk 12 weken lang een streng dieet volgen. Dat betekent dat hij geen medicijnen of tussendoortjes mag hebben. Dit dieet bevat geen stoffen die allergische reacties veroorzaken en bevat alleen ingrediënten die de kat tot dan toe nog nooit heeft gegeten. De kat moet dit dieet volgen, totdat de symptomen verdwenen zijn. Zijn de symptomen weg, dan kan je kat langzaam beginnen met voer waar bijvoorbeeld alleen kip in zit. Wanneer de klachten dan weer terugkomen, is het duidelijk dat je kat in ieder geval geen kip meer moet eten.

Mens, dier en  natuur
Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, tips en informatie over Yarrah via onze blog.

Hoe herken je een gelukkige hond?

Wij geven tips hoe je leert herkennen hoe jouw hond zich voelt.

Hond- of kattenvoer: verpakt in een papieren zak? Of toch liever een laagje plastic erom heen?

Is papier wel altijd de juiste vervanger voor plastic verpakkingen? Zoals bijvoorbeeld voor honden- of kattenvoer? Het antwoord op deze vraag vind je in dit blog!

Veel voorkomende gezondheidsproblemen bij honden en katten

We bespreken een aantal veelvoorkomende gezondheidsproblemen bij honden en katten en geven tips om hier mee om te gaan.