• Gratis verzending boven de €50
  • Vandaag besteld, morgen geleverd

Biologisch voor jou? Dan ook voor je huisdier, toch?

Wij Nederlanders worden steeds kritischer op wat we eten. Het moet gezonder, natuurlijker en vooral lekker zijn. Ook willen we steeds vaker weten waar het eten vandaan komt en dat er niet genetisch mee geknutseld is. Hebben de dieren waar we het vlees van eten wel een goed leven gehad en nare pesticiden… zijn die gebruikt of niet?

Consumenten die met een gerust hart willen eten, kopen biologisch. Logisch. Minder logisch is dat veel van deze kritische consumenten nog steeds honden- of kattenvoeding kopen zonder te weten wat er nu precies in zit. Koop biologisch voer en je weet dat je gewoon zuiver voer koopt.

Biologisch diervoer

Maar, hoe weet je nu of je écht biologisch voer koopt of niet. Biologische diervoeding is te herkennen aan het zwarte Eko-keurmerk op de verpakking. Daarnaast is er het Europese logo in de vorm van een groen blaadje. Pas wanneer een merk voldoet aan de regels van Skal, mag het de term “biologisch” gebruiken. Er zijn verschillende merken op de markt die net doen alsof ze ‘net zo goed als biologisch’ zijn, maar dat niet kunnen aantonen. Zoek naar het zwarte Eko-logo of het groene blaadje op de verpakking en je weet zeker dat je écht biologische honden- of kattenvoer in handen hebt.

Duurder?

Biologisch diervoer heeft de naam veel duurder te zijn dan gewoon voer, maar is dat ook zo? Ja, en nee. Ja, het is duurder dan een gemiddelde zak honden- of kattenvoer die je in de supermarkt koopt. Als je echter kijkt naar de strenge eisen waaraan biologisch voer moet voldoen en het soort vlees dat in het voer verwerkt wordt, dan is dat ook wel logisch. Plofkip is nu eenmaal een stuk goedkoper dan een biologische kip. En nee, want het is niet duurder dan diervoer in het hogere segment. Dat voer vind je niet in de supermarkt, maar in de dierenspeciaalzaken of bij de dierenarts.

Beter

In ons voer zit geen enkele schadelijke stof, dus is gewoon beter voor je hond of kat. Stap je over van je huis- tuin- en keukenmerk op Yarrah, dan merk je verschil. Biologisch voor jezelf? Logisch, maar dan is het ook logisch dat je kiest voor biologisch voor je huisdier.

Mens, dier en  natuur
Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, tips en informatie over Yarrah via onze blog.

Fijne dierendag voor al onze dierenvrienden!

Dierendag is uitgegroeid tot een internationale viering van onze dieren in allerlei soorten en maten.

Waar kan ik mijn hond uitlaten? Hier vind je alles wat je moet weten.

Voor als je wat inspiratie nodig hebt, hebben wij alvast alle informatie over het uitlaten van je hond voor je verzameld.

Help, mijn hond heeft een teek, wat nu? Lees hier alle tips

In Nederland kan het heel goed gebeuren dat je hond wordt gebeten door een teek.