• Vandaag besteld, morgen geleverd
  • Gratis verzending boven de €30

Biologisch voor jou? Dan ook voor je huisdier, toch?

Wij Nederlanders worden steeds kritischer op wat we eten. Het moet gezonder, natuurlijker en vooral lekker zijn. Ook willen we steeds vaker weten waar het eten vandaan komt en dat er niet genetisch mee geknutseld is. Hebben de dieren waar we het vlees van eten wel een goed leven gehad en nare pesticiden… zijn die gebruikt of niet?

Consumenten die met een gerust hart willen eten, kopen biologisch. Logisch. Minder logisch is dat veel van deze kritische consumenten nog steeds honden- of kattenvoeding kopen zonder te weten wat er nu precies in zit. Koop biologisch voer en je weet dat je gewoon zuiver voer koopt.

Biologisch diervoer

Maar, hoe weet je nu of je écht biologisch voer koopt of niet. Biologische diervoeding is te herkennen aan het zwarte Eko-keurmerk op de verpakking. Daarnaast is er het Europese logo in de vorm van een groen blaadje. Pas wanneer een merk voldoet aan de regels van Skal, mag het de term “biologisch” gebruiken. Er zijn verschillende merken op de markt die net doen alsof ze ‘net zo goed als biologisch’ zijn, maar dat niet kunnen aantonen. Zoek naar het zwarte Eko-logo of het groene blaadje op de verpakking en je weet zeker dat je écht biologische honden- of kattenvoer in handen hebt.

Duurder?

Biologisch diervoer heeft de naam veel duurder te zijn dan gewoon voer, maar is dat ook zo? Ja, en nee. Ja, het is duurder dan een gemiddelde zak honden- of kattenvoer die je in de supermarkt koopt. Als je echter kijkt naar de strenge eisen waaraan biologisch voer moet voldoen en het soort vlees dat in het voer verwerkt wordt, dan is dat ook wel logisch. Plofkip is nu eenmaal een stuk goedkoper dan een biologische kip. En nee, want het is niet duurder dan diervoer in het hogere segment. Dat voer vind je niet in de supermarkt, maar in de dierenspeciaalzaken of bij de dierenarts.

Beter

In ons voer zit geen enkele schadelijke stof, dus is gewoon beter voor je hond of kat. Stap je over van je huis- tuin- en keukenmerk op Yarrah, dan merk je verschil. Biologisch voor jezelf? Logisch, maar dan is het ook logisch dat je kiest voor biologisch voor je huisdier.

Mens, dier en  natuur
Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, tips en informatie over Yarrah via onze blog.

Hoe herken je een gelukkige hond?

Wij geven tips hoe je leert herkennen hoe jouw hond zich voelt.

Hond- of kattenvoer: verpakt in een papieren zak? Of toch liever een laagje plastic erom heen?

Is papier wel altijd de juiste vervanger voor plastic verpakkingen? Zoals bijvoorbeeld voor honden- of kattenvoer? Het antwoord op deze vraag vind je in dit blog!

Veel voorkomende gezondheidsproblemen bij honden en katten

We bespreken een aantal veelvoorkomende gezondheidsproblemen bij honden en katten en geven tips om hier mee om te gaan.