• Gratis verzending boven de €50
  • Vandaag besteld, morgen geleverd

Christian's avontuur in Kaapstad: Werken op afstand, beach vibes en onvergetelijke momenten

Stel je voor: Christian, onze Sales Manager voor DACH, ruilde zijn gezellige Duitse kantoor in voor de prachtige landschappen en levendige cultuur van Kaapstad, Zuid-Afrika. Werken op afstand? Check. Strandvibes? Dubbel check. Dit is het verhaal van Christian's twee maanden durende escapade door Kaapstad, waar werk en ontspanning hand in hand gingen.

In deze blog vertelt Christian alles over zijn ervaringen in Kaapstad - de goede, de productieve en de onvergetelijke. Laat je inspireren door zijn inzichten in productiviteitstips, de balans tussen werk en privé en hoe je werk op afstand en avontuur naadloos kunt combineren. Christian's verhaal is het bewijs dat je succes kunt nastreven, vanuit het paradijs kunt werken en onderweg een absoluut feest kunt hebben.

Wat inspireerde je om Kaapstad te kiezen als bestemming voor werken op afstand?

Na 3 jaar van voortdurende crises was het tijd voor verandering. Een verandering van plaats, mindset en perspectief. Daarom was een bestemming ver weg van onze Europese en westerse beschaving perfect. Kaapstad staat bekend als een smeltkroes van culturen en als een plek waar bergen en de oceaan elkaar ontmoeten, gegarneerd met een wereldwijd unieke flora & fauna. Een andere stimulans was dat iedereen in Kaapstad Engels spreekt.

Hoe heeft de ervaring van het werken op afstand vanuit Kaapstad je productiviteit en balans tussen werk en privé beïnvloed?

Het werk ging verrassend goed. Er is geen tijdsverschil (in de zomer) en de internetverbinding is beter dan in Duitsland. Omdat je ver weg bent van alle verplichtingen en geen afspraken hoeft na te komen na het werk, werkte ik eigenlijk vaak langer door. En aan de andere kant had ik na het werk meteen het gevoel dat ik op vakantie was.

Wat waren de grootste uitdagingen die je tegenkwam toen je je aanpaste aan het werken op afstand in een nieuwe stad?

Telefoontjes beantwoorden  Ik kon de telefoontjes niet meteen aannemen omdat dat te duur zou zijn. In plaats daarvan antwoordde ik direct via Skype zodra de beller ophing.

Waren er culturele ervaringen of unieke aspecten van Kaapstad die een blijvende indruk op je hebben achtergelaten tijdens je werk op afstand?

Het was indrukwekkend om te zien hoeveel mensen van over de hele wereld in Kaapstad wonen. Hoe de Bo-Kaap, een van de vroegste nederzettingen in Kaapstad, nog steeds bestaat. Ik herinner me vooral de ontmoetingen met mensen uit Zimbabwe, omdat ze erg vriendelijk, beleefd en hardwerkend waren. Een onderwerp waar niet vaak over wordt gesproken zijn de townships en cape flats (eenvoudige huizen of golfplaten krotten), waar ongeveer 40% van de inwoners van Kaapstad woont. Zelfs 30 jaar na het einde van de Apartheid is de geschiedenis nog niet overwonnen.

Uitzicht Kaapstad

En zo kleurrijk als de inwoners van Kaapstad zijn, zo kleurrijk is ook de keuken. Zeker het proberen waard.

Welke activiteiten of attracties heb je in je vrije tijd verkend? / Kun je enkele van je favoriete momenten delen van je tijd in en rond Kaapstad?

Ik denk dat Kaapstad en de Tuinroute in het oosten plaatsen zijn die eindeloze mogelijkheden bieden voor activiteiten. We hebben bijna alles gedaan wat de omgeving te bieden had. Hier is een klein fragment: De Tafelberg beklimmen, Lion's Head beklimmen, kajakken in de Baai van Kaapstad, talloze musea en het Kasteel van de Goede Hoop bezoeken, evenals safari's en een bezoek aan een biologische rooibosboerderij.

Christian zee kajakken

Kaapstad staat bekend om zijn adembenemende natuurlijke schoonheid en diverse wilde dieren. Heb je gedenkwaardige ontmoetingen gehad met lokale wilde dieren of heb je avontuurlijke verhalen te vertellen over je tijd in de natuur?

Eigenlijk zou ik talloze ervaringen kunnen opnoemen. Maar ik vond vooral het snorkelen met zeehonden indrukwekkend. De 7 maanden oude puppy's zijn supernieuwsgierig en knabbelen aan je om erachter te komen wat voor dier je bent. Struisvogels in het wild en van dichtbij zien, vlak voor de Atlantische Oceaan, is ook uniek. Maar een van de grootste avonturen was een tocht over het Kaapse schiereiland met onze gekke gids. Hij leidde ons langs barrières en grenzen en testte onze grenzen. Zo gebeurde het dat we niet stopten bij het bord "Kaap de Goede Hoop", maar over glibberige rotsen naar het einde van de kaap klommen. Dat was pure sensatie.

Christian zeehonden Christian luipaard

Zou je achteraf gezien Kaapstad als bestemming voor werk op afstand aanbevelen aan anderen? Waarom wel of waarom niet?

Kaapstad is zeer geschikt voor werken op afstand. Het is betaalbaar, indrukwekkend en er is geen tijdsverschil. Het eten is ook geweldig.

Het belangrijkste voor mij was echter om te zien hoe mensen aan de andere kant van de wereld leven en om langere tijd in een vreemd land te kunnen doorbrengen zonder 6 keer heen en weer te hoeven vliegen. Op deze manier konden we ook onze ecologische voetafdruk kleiner houden.

Wat de bestemming van je werk op afstand ook is, het belangrijkste is dat je je goed voorbereidt om problemen en verwarring ter plaatse te voorkomen.

Mens, dier en  natuur

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, tips en informatie over Yarrah via onze blog.

Goed nieuws! Prijsverlagingen.

Vanaf september hebben we goed nieuws! We gaan namelijk de prijzen verlagen van veel van de favoriete maaltijden van onze huisdieren.

Hoe maak je een hek dat je katten veilig houdt?

In deze gids leren we je hoe je zelf een omheining kunt maken die voorkomt dat je katten ontsnappen.

Christian's avontuur in Kaapstad: Werken op afstand, beach vibes en onvergetelijke momenten

Dit is het verhaal van Christian's twee maanden durende escapade door Kaapstad, waar werk en ontspanning hand in hand gingen.