• Gratis verzending boven de €50
  • Vandaag besteld, morgen geleverd

Diervriendelijk testen

Op iedere verpakking van Yarrah staat vermeld dat het product niet getest is op dieren. We hebben geen kennels met honden en katten die ons voer eten en waarop allerlei nare proeven worden uitgevoerd. Toch is er een moment dat nieuwe producten langs een testpanel van honden en katten moeten gaan. Hoe weten we anders of honden en katten het lekker vinden of dat ze een verbeterde receptuur verkiezen boven de oude? Testen? Dat doen we eigenlijk wel, maar dan heel diervriendelijk.

Fans van Yarrah testen

Yarrah houdt geïnteresseerden via diverse social media kanalen op de hoogte van zaken als voeding, bewegen of verzorging. Deze kanalen zijn ook heel nuttig in het geval van testen. Wanneer Yarrah een nieuw product lanceert, worden 100 fans uitgenodigd om deel te nemen aan een testpanel. Deze krijgen een proefpakket met het nieuwe product thuisgestuurd. Nadat hun hond of kat het product gegeten heeft, vult het baasje een vragenlijst in. Is meer dan 80% enthousiast, dan wordt het product daadwerkelijk op de markt gezet. Zo niet, dan wordt er naar een alternatief gezocht.

In het verleden zijn op deze manier diverse nieuwe producten getest zoals graanvrij kattenvoer met MSC-vis, kattensnoepjes op basis van gist en de Vega Active Droogvoer voor de hond. Het meest succesvol bleken de graanvrije kattenbrokjes en de Vega Active Dog te zijn, de kattensnoepjes hebben het helaas niet gehaald.

Kattencafés

Een andere ingang om nieuwe producten uit te proberen zijn de kattencafés waarmee Yarrah samenwerkt. Dit zijn kattencafés die bewust hun katten Yarrah-brokjes voeren en helemaal achter onze doelstelling staan. Zo wilden we onderzoeken of de Mini Bites hondensnoepjes ook door katten gegeten zouden worden. De samenstelling is zowel geschikt voor honden als voor katten. De test loopt nu nog, maar de eerste geluiden zijn positief.

Sampling

Tijdens beurzen of andere evenementen worden nieuwe, maar ook bestaande producten uitgedeeld aan de bezoekers. Nadat hun hond of kat het product geproefd heeft, vult het baasje online een feedbackformulier in. Op deze manier is bijvoorbeeld de biologische hondenworst met kip getest en konden kattenbezitters kennismaken met Yarrah’s biologische brokjes.

Inzet product panel

Naast het inzetten van Yarrah fans en hun huisdieren, schakelt Yarrah regelmatig een professioneel bedrijf in. Dit bedrijf heeft een database van gezinnen met honden en katten die het voer thuis toegestuurd krijgen. De testperiode duurt vaak meerdere dagen en de vragen met betrekking tot het voer zijn zeer uitgebreid. Er wordt bijvoorbeeld precies gemeten hoeveel voer er gegeten is, hoe snel het gegeten werd en hoe de ontlasting is.

Samenstelling

Alle producten van Yarrah bestaan uit zuivere ingrediënten en er worden geen toevoegingen gebruikt die schadelijk kunnen zijn voor hond of kat. Het vertrouwen in de Yarrah producten is zo groot, dat de eigen medewerkers hun eigen hond of kat ook mee laten doen met het uitproberen van nieuwe of verbeterde producten.

Wil je meedoen met een proef, houd dan de Facebookpagina van Yarrah in de gaten.

Mens, dier en  natuur

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, tips en informatie over Yarrah via onze blog.

Goed nieuws! Prijsverlagingen.

Vanaf september hebben we goed nieuws! We gaan namelijk de prijzen verlagen van veel van de favoriete maaltijden van onze huisdieren.

Hoe maak je een hek dat je katten veilig houdt?

In deze gids leren we je hoe je zelf een omheining kunt maken die voorkomt dat je katten ontsnappen.

Christian's avontuur in Kaapstad: Werken op afstand, beach vibes en onvergetelijke momenten

Dit is het verhaal van Christian's twee maanden durende escapade door Kaapstad, waar werk en ontspanning hand in hand gingen.