• Gratis verzending boven de €50
  • Vandaag besteld, morgen geleverd

Een hondvriendelijk huis | Tips en advies

Je hebt besloten een (jonge) hond aan je gezin toe te voegen. Dat is ontzettend leuk, maar vraagt ook wat voorbereidingen in huis. Puppy’s willen alles zien en ontdekken en je dient je huis hondvriendelijk te maken om een veilige omgeving te creëren. Lees hier waar je rekening mee moet houden.

Pas op met giftige zaken

Honden zijn nu eenmaal nieuwsgierige wezens en ze kunnen zomaar ergens een hapje van nemen. Let daarom goed op dat er geen giftige zaken liggen op plekken waar je hond goed bij kan. Denk bijvoorbeeld aan kamerplanten die giftig voor je hond zijn. Deze planten kun je beter weghalen:

  • Dieffenbachia
  • Lelies
  • Philodendrons
  • Kerstster

Ook chocolade is heel giftig voor een hond. Zijn lever kan de theobromine die erin zit niet goed afbreken en dit kan hem fataal worden. Zorg dan ook dat er geen reep chocolade of cacao-snoepjes in huis rondslingeren. Hier vind je een lijst met etenswaren die niet goed zijn voor een hond.

Opruimen, opruimen en opruimen

Meer dan anders zal je goed op moeten ruimen en moeten proberen zo min mogelijk te laten slingeren. Houd potentieel gevaarlijke voorwerpen zoals kleingeld, cd’s of dingen die niet eetbaar zijn en waar je hond in kan stikken buiten bereik. Leg ze op een hoge plank of in een kast die goed dicht of – liever nog – op slot kan. Laat ook geen etensresten slingeren. Botjes zijn voor honden erg lekker, maar ze kunnen ook gevaarlijk zijn. Ook producten als schoonmaakmiddelen en medicijnen moeten goed opgeborgen staan.

hondvriendelijk huis

Ruimte afbakenen

Het is belangrijk vanaf het begin af aan duidelijk te maken waar je hond wel mag komen en waar niet. Door die bewegingsvrijheid goed aan te geven, geef je je pup duidelijkheid en voorkom je dat hij onzeker wordt of dat hij op plekken komt waar hij niet zou mogen zijn. Wil je bijvoorbeeld niet dat je pup naar boven gaat of in een bepaalde ruimte komt? Plaats dan (trap)hekjes.

Tips:

  • Werk kabels weg in gootjes.
  • Bescherm je meubels en planten.
  • Zorg dat je hond niet bij giftige dingen kan.
  • Laat je hond niet in de keuken tijdens het koken, dit in verband met gevaar voor verbranding.
  • Zorg dat je hond niet bij etensresten kan.

De tuin hondvriendelijk maken

Niet alleen binnenshuis, maar ook buiten moet je wat dingen voorbereiden. Je dient ook je tuin hondvriendelijk te maken. Haal bijvoorbeeld giftige planten weg en zorg voor een solide omheining.

Mens, dier en  natuur

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, tips en informatie over Yarrah via onze blog.

Wereld Aarde Dag: 3 vragen aan Yarrah

Op 22 april, vieren we Wereld Aarde Dag. Een dag die in het teken staat van duurzaamheid en milieubescherming.

Kat plast in huis: tips om dit probleem te voorkomen

Een van de grootste uitdagingen bij het hebben van een kat is het probleem van het plassen in huis.

Biologische landbouw kan miljarden besparen

Nieuwe studie toont aan dat biologische landbouw miljarden aan milieukosten kan besparen