• Gratis verzending boven de €50
  • Vandaag besteld, morgen geleverd

Fijne dierendag voor al onze dierenvrienden!

Dierendag is uitgegroeid tot een internationale viering van onze dieren in allerlei soorten en maten. De dag begon bijna 100 jaar geleden als een bescheiden initiatief, maar vandaag de dag is het een wereldwijd concept van dierenrechten en –welzijn.

Wist jij dit al over dierendag?

Werelddierendag staat ook bekend als 'Animal Lovers Day' omdat het liefde, zorg en genegenheid voor dieren aanmoedigt. Maar het is niet alleen een dag waarop we ons geliefde huisdier een extra beetje aandacht of een snack geven. Het brengt de dierenwelzijnsbeweging samen, iets wat veel mensen niet weten. We maken jullie hier graag van hiervan bewust, want met deze dag is ook actie nodig. Als we onze krachten bundelen, kunnen we verandering teweeg brengen.

Bij Yarrah maken we met veel passie en toewijding lekkere dierenvoeding van de allerbeste kwaliteit, zonder dier en natuur onnodig te belasten. We willen de juiste keuzes maken en maken hier geen compromissen, ook al is dat niet altijd de makkelijkste weg. Daarom kiezen we voor biologisch.

Biologische boeren moeten aan een aantal strenge normen voldoen, zodat de dieren ruimte en frisse lucht krijgen en voedsel van hoge kwaliteit.

Dieren welzijn

Wij gebruiken alleen langzaam groeiende kippen die leven op een biologische boerderij met een binnenruimte, een buitenren en een wintertuin, of een overdekte buitenruimte. Zo kunnen de kippen zowel binnen als buiten rondscharrelen. Er zijn twee schuren van elk 600m2. Buiten heeft elke kip gemiddeld ongeveer 4m2 ruimte.

Onze kwaliteitsmanager bezoekt van tijd tot tijd alle boerderijen om controles uit te voeren. Want vertrouwen op alle certificaten van een bedrijf is goed, maar ook het persoonlijk controleren op kwaliteit is nodig. Tijdens het bezoek controleert hij ook de voerbron. Het voer voor de kippen is volledig biologisch en wordt door de boer zelf geproduceerd, waar 50% van de ingrediënten lokaal wordt ingekocht.

Ons vee leeft ook goed en heeft een mooie grote weide om te grazen. Biologisch vee wordt niet bijgevoerd en eet alleen gras (zogenaamd grasgevoerd vee) en drinkt regenwater. Het vlees van biologische grasgevoerde runderen bevat vier keer meer Omega 3 en meer vitamine E (de meest efficiënte natuurlijke antioxidant) dan vlees van runderen uit de reguliere sector. Ook hier komt onze kwaliteitsmanager regelmatig langs om controles uit te voeren.

Samen kiezen voor biologisch op dierendag

Vandaag is een dag die we vieren met onze trouwste en liefste makkers, maar het is ook een dag waarop we kunnen reflecteren en acteren om ervoor te zorgen dat we onze kameraden het leven geven dat ze verdienen.

We willen je uitdagen om samen met ons een belofte te doen. Een belofte door (vaker) te kiezen voor biologisch. Groot of klein, elke stap telt. Onthoud, kleine veranderingen maken samen een groot verschil.

Waarom kiezen voor bio en hoe?

Maar waarom kiezen voor biologisch op een dag die in het teken staat van dieren? Door te kiezen voor biologisch kunnen we echt een verschil maken in de strijd tegen klimaatverandering en dierenwelzijn. Natuurvriendelijke landbouwsystemen, zoals biologische bedrijven, hanteren hoge normen inzake dierenwelzijn en werken samen met het land, niet ertegen. Grazende dieren spelen een belangrijke rol in natuurvriendelijke landbouw. Ze helpen de bodem gezond te houden, houden meer koolstof vast en helpen planten en organismen gedijen. Ze verminderen ook de behoefte aan schadelijke chemische meststoffen omdat ze op natuurlijke wijze voedingsstoffen in de bodem recyclen.

Het steunen van biologische boeren is een geweldige manier om je steentje bij te dragen aan de bescherming van onze planeet en onze geliefde dieren. Kies vandaag nog voor biologisch en groei naar een levensstijl waarin biologisch de norm is. Het betekent niet dat je in één keer volledig moet overschakelen op biologisch, maar kies een realistisch doel voor jezelf.
Bijvoorbeeld: Ik koop al mijn groenten biologisch, of ik probeer elke week een conventioneel product te vervangen door een biologisch product... of ik koop biologisch dierenvoer voor mijn beste vriend (Ja, dat zag je aankomen).

Laat een groene hartjes reactie achter op onze social post als je meedoet aan de belofte.

Bedankt jij je huisdieren met liefde en zorg behandelt, en samen met ons de planeet beter achterlaat dan dat we hem vonden.

Biologische mini snack voor honden

€ 7,25
Biologische kauwstaafjes voor katten

€ 1,75
Biologisch hondenvoer paté in 3 smaken

€ 11,50
Biologisch kattenvoer paté in 3 smaken

€ 12,55
Biologische kippennekken voor honden

€ 7,25

Mens, dier en  natuur

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, tips en informatie over Yarrah via onze blog.

Goed nieuws! Prijsverlagingen.

Vanaf september hebben we goed nieuws! We gaan namelijk de prijzen verlagen van veel van de favoriete maaltijden van onze huisdieren.

Hoe maak je een hek dat je katten veilig houdt?

In deze gids leren we je hoe je zelf een omheining kunt maken die voorkomt dat je katten ontsnappen.

Christian's avontuur in Kaapstad: Werken op afstand, beach vibes en onvergetelijke momenten

Dit is het verhaal van Christian's twee maanden durende escapade door Kaapstad, waar werk en ontspanning hand in hand gingen.