• Gratis verzending boven de €50
  • Vandaag besteld, morgen geleverd

Help, mijn hond heeft jeuk! - over Sensitive

Krabt je hond zichzelf regelmatig? Heeft hij zogenaamde ‘hotspots’ of knibbelt hij z’n voorpoten kapot? Dan heeft hij mogelijk een intolerantie of allergie. Waar je hond precies niet tegen kan, moet dan uitgezocht worden.

Oorzaken jeuk

‘Jeuk is erger dan pijn’ is het gezegde en dat geldt ook voor honden. Je wilt natuurlijk dat je dier zo snel mogelijk van de jeuk af komt. Helaas zijn er zo veel verschillende oorzaken, dat het vinden van de juiste lastig kan zijn. Zo kan een vlooienbeet al voor problemen zorgen of zorgt een te warme slaapplek voor een soort ‘broeikaseffect’. Ook voeding kan een rol spelen. Denk maar aan alle onnodige kunstmatige toevoegingen of chemische conserveringsmiddelen.

Problemen met tarwe

De afgelopen jaren wordt ook tarwe steeds vaker genoemd als oorzaak van jeuk. In veel droogvoerproducten wordt tarwe verwerkt als energiebron en als bindmiddel voor het brokje. Kan je hond niet tegen tarwe, dan hebben veel voermerken een zogenaamde ‘Sensitive’ variant. Deze brok bevat vaak lam en rijst. Lamsvlees is namelijk makkelijk verteerbaar en rijst is een goede vervanger van tarwe, zonder dat het allergische klachten geeft.

Beter Leven

Wanneer je als organisatie staat voor een beter leven voor álle dieren, dan wil je niet dat een dier veel te vroeg geslacht wordt. Lamsvlees is goed verteerbaar, maar wij vinden dat een lam lang genoeg moet leven om een schaap te kunnen zijn. Als alternatief kiezen wij voor kip. Kip is ook licht verteerbaar, vandaar dat onze Sensitive-brok kip & rijst bevat. Net zo effectief en – ook belangrijk – net zo lekker.

Mens, dier en  natuur
Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, tips en informatie over Yarrah via onze blog.

Waar kan ik mijn hond uitlaten? Hier vind je alles wat je moet weten.

Voor als je wat inspiratie nodig hebt, hebben wij alvast alle informatie over het uitlaten van je hond voor je verzameld.

Help, mijn hond heeft een teek, wat nu? Lees hier alle tips

In Nederland kan het heel goed gebeuren dat je hond wordt gebeten door een teek.

Mijn hond is loops, wat nu?

Op deze pagina hebben we alles over loopsheid bij je hond voor je verzameld en je kunt ook tips vinden die kunnen helpen