• Gratis verzending boven de €50
  • Vandaag besteld, morgen geleverd

Het perfecte kerstcadeau voor honden en katten

Nog 22 dagen en het is Kerstmis. Het is voor velen niet alleen een dag om gezellig te tafelen met familie en vrienden, maar ook om hun huisdier extra te verwennen met een pakje onder de kerstboom. Waarmee kun je je huisdier een plezier doen? En hoe zit het in andere landen? Je leest het in dit blog.

Een leuke kersttrui voor je hond of een luxe feestsnack voor je kat: je kunt het zo gek niet bedenken, maar tegenwoordig vind je ze overal. Maar is een kerstcadeau kopen voor je huisdier nou wel nodig? Uit verschillende internationale onderzoeken blijkt dat steeds meer huisdiereigenaren hun huisdier verwennen tijdens de feestdagen.

In Frankrijk bijvoorbeeld is maar liefst 68 procent van de huisdiereigenaren van plan om hun hond een kerstcadeau te geven. Dat blijkt uit een rondvraag van Mutual Health Insurance onder 1.869 respondenten. Katteneigenaren zijn iets minder enthousiast: 42 procent verwent zijn of haar furry friend tijdens de kerstperiode. Speelgoed wordt met 42 procent het meest gekocht. Op de tweede plaats komt een traktatie of snack (39 procent), gevolgd door een nieuwe mand (elf procent) en een verzorgingsproduct (zeven procent).

Snacks en speeltjes

Duitsers zijn vrijgeviger: maar liefst 92 procent geeft hun viervoeter een cadeau met kerst. Dat blijkt uit een onderzoek van Tasso, een organisatie die zich buigt over dierenwelzijn, onder ruim 3.000 respondenten. Met 35 procent liggen voor honden het vaakst snacks onder de kerstboom. Maar ook een speeltje (32 procent), een leuke ervaring (negentien procent) en quality time (zeven procent) worden cadeau gedaan.

Bij katten zijn met 28 procent speeltjes het populairste, gevolgd door iets te eten (27 procent). Een leuke ervaring is niet heel populair bij katteneigenaren: maar drie procent kiest ervoor.

Speciaal diner

En uiteraard kon ook het Verenigd Koninkrijk niet achterblijven met een onderzoek naar de leukste kerstcadeaus voor huisdieren. Daar is het populairste cadeau voor honden een traktatie of snack (72 procent), gevolgd door een speeltje (63 procent) en een kauwstaafje of een bot (47 procent). Dat blijkt uit rondvraag van Guide Dogs onder 2.000 respondenten. Een nieuwe halsband is het minst populair: 19 procent van de hondeneigenaren geeft het aan hun viervoeter cadeau.

Verder blijkt ook dat honden echt worden gezien als familielid tijdens de feestdagen. Daarom zijn cadeaus bijna vanzelfsprekend. 45 procent van de ondervraagden gaat een speciaal diner voorbereiden voor hun hond. 16 procent van de hondeneigenaren geeft zelfs aan liever kerst te vieren met hun huisdieren, dan met familieleden.

Meer cadeaus dan familieleden

Maar ook iets verder van huis worden honden en katten niet vergeten tijdens Kerstmis. Uit onderzoek, uitgevoerd door Rover.com onder 2.000 respondenten, blijkt namelijk dat 80 procent van de huisdiereigenaren in de Verenigde Staten van plan is om een kerstcadeau te kopen voor hun hond of kat. 68 procent van de huisdiereigenaren gaat zelfs meerdere cadeaus kopen. Daarbij geeft ook 20 procent van de ondervraagden aan dat hun hond of kat meer cadeaus zal krijgen dan familieleden.

87 procent van de ondervraagden heeft aangegeven zijn of haar hond te betrekken bij de feestdagen, tegenover 72 procent bij katten.

En Nederland?

Wat de baasjes in Nederland met Kerstmis doen voor hun honden en katten, is niet echt bekend. Maar de trend laat zien dat ook in Nederland steeds meer huisdiereigenaren ook hun hond of kat willen verwennen met een cadeautje. Denk maar aan luxueuze krabpalen voor katten en zijdezachte kussen voor honden.

Of kerstcadeaus nou echt nodig zijn? Kerstmis draait om geven. Of het nu gaat om een groot kerstcadeau of een speciaal feestmaal: dat bepaal je lekker zelf. Maar aangezien huisdieren steeds vaker onderdeel uitmaken van een gezin, is het niet zo gek om ze tijdens de feestdagen extra te verwennen.

Yarrah Xmas

Is jouw hond of kat een echte fijnproever die graag wat lekkers krijgt met Kerstmis? Check dan snel ons feestdagen assortiment op de website!

Biologisch hondenvoer Kerst Multi Pack

€ 8,09 € 10,79
Biologische kauwstaafjes voor katten

€ 1,75
Biologisch kattenvoer Kerst Multi Pack

€ 5,89 € 11,79
Biologische kauwstaafjes voor honden

€ 2,85

Mens, dier en  natuur

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, tips en informatie over Yarrah via onze blog.

Goed nieuws! Prijsverlagingen.

Vanaf september hebben we goed nieuws! We gaan namelijk de prijzen verlagen van veel van de favoriete maaltijden van onze huisdieren.

Hoe maak je een hek dat je katten veilig houdt?

In deze gids leren we je hoe je zelf een omheining kunt maken die voorkomt dat je katten ontsnappen.

Christian's avontuur in Kaapstad: Werken op afstand, beach vibes en onvergetelijke momenten

Dit is het verhaal van Christian's twee maanden durende escapade door Kaapstad, waar werk en ontspanning hand in hand gingen.