• Gratis verzending boven de €50
 • Vandaag besteld, morgen geleverd

Hoe maak je een hek dat je katten veilig houdt?

Als je katten hebt, wil je waarschijnlijk dat ze buiten kunnen genieten van de frisse lucht en de zon. Maar als je ze vrij laat rondlopen, kan dat gevaarlijk zijn. Ze kunnen verdwalen, gewond raken door een voertuig of in gevecht raken met andere dieren. Daarom besluiten veel katteneigenaren een omheining te bouwen om hun katten veilig in hun eigen tuin te houden.

In deze gids leren we je hoe je zelf een omheining kunt maken die voorkomt dat je katten ontsnappen. Het project lijkt misschien ingewikkeld, maar met het juiste gereedschap, de juiste materialen en wat geduld kun je een veilige buitenruimte creëren voor je katachtige metgezellen.

Wat heb je nodig?

Laten we voordat we beginnen eens kijken naar de gereedschappen en materialen die je nodig hebt om een omheining te maken die je katten veilig houdt. Hier is een lijst van alles wat je nodig hebt:

 • Kattenwerend gaas
 • Kabelbinders
 • beugels
 • Boor
 • Bouten en moeren
 • Dopsleutel schroevendraaier
 • Meetlint

 • De geschatte tijd voor dit project is ongeveer 6 uur en we raden aan dat je enige ervaring hebt met doe-het-zelfprojecten voordat je begint.

  Stap 1: Tel hoeveel palen en beugels je nodig hebt

  De eerste stap in het maken van een hek dat je katten veilig houdt, is tellen hoeveel palen je hebt en hetzelfde aantal beugels kopen. Wij raden aan om beugels van 30x30 cm met een hoek van 90 graden te gebruiken, omdat deze een stevige basis vormen voor het gaas.

  Cat fence step 1

  Stap 2: Optioneel - De beugels verven

  Als je wilt dat de beugels bij de rest van het hek passen, kun je ze spuiten voordat je ze gaat installeren. Deze stap is optioneel, maar het kan je hek er aantrekkelijker uit laten zien.

  Cat fence step 2

  Stap 3: Meet elke kant van het hek

  Om te weten hoeveel gaas je nodig hebt voor de omheining, moet je elke kant van de omheining apart opmeten. Meet de lengte van elke kant en schrijf de maten op voor later gebruik.

  Cat fence step 3

  Stap 4: Knip het gaas volgens uw metingen

  Zodra je de afmetingen hebt, is het tijd om het gaas te knippen. Knip een apart stuk gaas voor elke kant van de omheining, want je zult ze apart aanbrengen. Zorg ervoor dat je wat extra gaas overlaat aan de zijkanten om ervoor te zorgen dat het gaas strak en stevig zit.

  Cat fence step 4

  Stap 5: Boor gaten in elke paal waar u de beugels zult bevestigen

  Maak met behulp van een boor gaten in elk van de afrasteringspalen waar je de beugels gaat bevestigen. Zorg ervoor dat de gaten op de juiste plaats zitten en dat ze groot genoeg zijn voor de bouten en moeren.

  Cat fence step 5

  Stap 6: Bevestig de beugels aan de palen met bouten en moeren

  Bevestig de beugels aan de afrasteringspalen met bouten en moeren. Zorg ervoor dat ze stevig vastzitten, zodat ze na verloop van tijd niet loskomen.

  Cat fence step 6

  Stap 7: Gebruik een dopsleutel schroevendraaier om de bouten en moeren vast te draaien

  Om ervoor te zorgen dat de beugels stevig vastzitten, gebruik je een dopsleutelschroevendraaier om de bouten en moeren vast te draaien.

  Cat fence step 7

  Stap 8: Bevestig het gaas met kabelbinders aan de beugels

  Bevestig het gaas aan de beugels met kabelbinders. Zorg ervoor dat je het gaas strak trekt, zodat er geen gaten zijn waar een kat zich tussen kan wringen.

  Cat fence step 8

  Stap 9: Maak het gaas vast aan de bestaande omheining met kabelbinders

  Als je al een hek hebt, kun je het gaas vastmaken met kabelbinders. Als je een houten omheining hebt, kun je ook nietjes gebruiken om het gaas aan vast te maken.

  Cat fence step 9

  Stap 10: Laat wat extra gaas liggen

  Laat wat extra gaas bovenop de omheining liggen om een slap, wiebelig gedeelte te creëren dat je kat ervan weerhoudt om erop te klimmen. Zo voorkomt u dat uw kat de omheining als ladder gebruikt om overheen te klimmen.

  Cat fence step 10

  Stap 11: Verbind de hoeken met elkaar

  Zodra je het gaas aan elke beugel hebt bevestigd, is het tijd om de hoeken samen te voegen. Voor een net en sterk resultaat bevestigt u de hoekbeugel in een hoek van 45° ten opzichte van de rest van de beugels. Maak de uiteinden van elk stuk gaas in elke hoek aan elkaar vast met kabelbinders. Dit zorgt voor een stevige hoek waar je kat niet uit kan ontsnappen.

  Cat fence step 11

  Stap 12: Veel plezier met je katveilige omheining

  Goed gedaan! Je hebt met succes een hek gemaakt dat je katten veilig houdt in je tuin. Nu kun je je katten laten genieten van hun tijd buiten, zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken dat ze in de problemen komen.

  Cat fence step 12 class=

  Deze blog is geschreven door onze gastblogger Timi Schmid

Download handleiding

Mens, dier en  natuur

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, tips en informatie over Yarrah via onze blog.

Goed nieuws! Prijsverlagingen.

Vanaf september hebben we goed nieuws! We gaan namelijk de prijzen verlagen van veel van de favoriete maaltijden van onze huisdieren.

Hoe maak je een hek dat je katten veilig houdt?

In deze gids leren we je hoe je zelf een omheining kunt maken die voorkomt dat je katten ontsnappen.

Christian's avontuur in Kaapstad: Werken op afstand, beach vibes en onvergetelijke momenten

Dit is het verhaal van Christian's twee maanden durende escapade door Kaapstad, waar werk en ontspanning hand in hand gingen.