• Gratis verzending boven de €50
  • Vandaag besteld, morgen geleverd

Hoeveel eten mag ik mijn hond geven?

Voor een goede gezondheid is niet alleen de kwaliteit van het voer dat je je hond geeft belangrijk. Hoeveel eten je geeft is ook van groot belang. Hieronder leggen we uit hoe je bepaalt hoeveel voer jouw hond mag eten.

Hoeveel mag mijn hond eten?

Op de vraag hoeveel jouw hond mag eten is geen eenduidig antwoord te geven. Het hangt af van verschillende factoren. Voorbeelden hiervan zijn de leeftijd en het ras van je hond, maar ook het geslacht en hoe actief je hond is spelen een belangrijke rol.

Leeftijd

Een pup is kleiner dan een volwassen hond. Het is dan ook logisch dat een pup minder eet. Tot een leeftijd van 8 weken eet een pup melk of speciale puppyvoeding en vanaf 8 weken kan je een puppybrokken geven. In de voedingsschema’s hieronder zie je de aanbevolen hoeveelheid Yarrah voer voor pups. Kijk naar de rasgrootte van jouw pup en zijn leeftijd om te ontdekken wat bij hem past.

Overige factoren

Behalve leeftijd en rasgrootte zijn er nog een aantal factoren die meespelen bij de energiebehoefte van een hond.

  • Castratie – gecastreerde honden hebben gemiddeld 30% minder energie nodig en hebben dus ook minder voer nodig.
  • Drachtig/lacterend – Honden die zwanger zijn of lacteren hebben juist weer meer energie nodig en moeten dus ook meer voer krijgen.

Voercalculator

Omdat de hoeveelheid voeding die jij je hond moet geven sterk afhangt van verschillende factoren heeft Yarrah de voercalculator ontwikkeld. In deze calculator beantwoord je een aantal vragen over jouw hond, zoals hoeveel deze weegt, hoe actief je hond is en of je droog- en/of natvoer wilt geven. Vervolgens rolt hier een advies op maat uit, zodat jij exact weet hoeveel voer jouw hond nodig heeft.

Belang juiste hoeveelheid voer

Het is belangrijk voor de gezondheid van jouw hond dat hij genoeg voeding binnenkrijgt. Te weinig voeding zal leiden tot tekorten, waardoor hij vatbaarder wordt voor ziekten, maar teveel voeding kan leiden tot overgewicht en kan diabetes en hart- en longproblemen als gevolg hebben.

Mens, dier en  natuur

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, tips en informatie over Yarrah via onze blog.

Wereld Aarde Dag: 3 vragen aan Yarrah

Op 22 april, vieren we Wereld Aarde Dag. Een dag die in het teken staat van duurzaamheid en milieubescherming.

Kat plast in huis: tips om dit probleem te voorkomen

Een van de grootste uitdagingen bij het hebben van een kat is het probleem van het plassen in huis.

Biologische landbouw kan miljarden besparen

Nieuwe studie toont aan dat biologische landbouw miljarden aan milieukosten kan besparen