• Gratis verzending boven de €50
  • Vandaag besteld, morgen geleverd

Kleine honden, ideale rassen

Kleine hondenrassen zijn erg populair onder mensen die thuis niet zoveel ruimte hebben, zij kunnen met een kleine hond toch zonder problemen een trouwe vriend in huis halen. Vergis je alleen niet, het formaat van de kleine honden zegt niks over hun persoonlijkheid, ze zijn vaak in staat om je helemaal te overdonderen. Op deze pagina vind je de ideale kleine hondenrassen.

Chihuahua

Als je het over kleine hondenrassen hebt, zal iedereen meteen aan de Chihuahua denken. Het kleinste hondenras ter wereld wordt tussen de 15 en 25 centimeter hoog en weegt tussen de 0,5 en 3 kilogram. Ondanks de spitse oortjes en de uitpuilende ogen zien de kleine honden er bijzonder schattig uit, maar door hun beschermende aard zullen ze snel blaffen naar onbekenden en andere honden.

Eind jaren ‘90 bereikte de populariteit van het ras zijn hoogtepunt, omdat veel beroemde vrouwen de kleine honden overal mee naartoe namen in dure designertassen. Dit is eigenlijk helemaal niet nodig, want Chihuahua’s houden ervan om zelf rond te lopen en veel te bewegen. Er is een langharige en een kortharige variant, beide hebben weinig onderhoud nodig.

Cavalier King Charles Spaniël

De hoogte van een volwassen King Charles Spaniël is ongeveer 30 centimeter en het gewicht zal nooit voorbij de 8 kilogram gaan. Voor iedereen die nog nooit eerder een hond heeft gehad is de King Charles Spaniël een heel geschikt ras, want de kleine honden zijn gemakkelijk in de opvoeding. Je moet er wel rekening mee houden dat het ras graag in buiten is en dus met regelmaat even moet worden uitgelaten. Ook de vacht moet twee keer in de week geborsteld worden.

Vergeleken met andere kleine hondenrassen blaffen ze vrij weinig, waardoor ze niet erg geschikt zijn om als waakhond te worden ingezet. Het liefst brengen ze al hun tijd door met het gezin, kinderen en andere huisdieren zijn daarbij geen probleem. Buiten zullen ze het erg leuk vinden om met andere honden te spelen.

Yorkshire Terrier

De gemiddelde Yorkshire Terrier weegt zo’n 3 kilogram en wordt maximaal 25 centimeter hoog. Ook voor dit ras geldt dat je je daardoor niet moet laten misleiden, want van alle kleine hondenrassen is dit misschien wel de meest pittige. Als baasje zal je vaak opvallen dat de hond zich niet volledig bewust is van zijn afmetingen, de hond zal altijd proberen om het voor zijn gezin op te nemen, ook als er een enorme hond tegenover staat.

Veel mensen vergeten dat deze kleine hond wel degelijk opvoeding nodig heeft, anders loop je het risico dat de hond heel angstig of juist heel agressief wordt. Zodra je een beetje moeite doet om de hond meer dan genoeg uit te dagen, zul je merken dat het een intelligente kleine hond is die heel snel leert.

Jack Russel

De Jack Russel is een van de meest populaire kleine hondenrassen in Nederland. Een volwassen hond weegt ongeveer 7 kilogram en is maximaal 35 centimeter hoog. Voordat je een Jack Russel in huis haalt, moet je er rekening mee houden dat het ras een energieniveau heeft waar de gemiddelde grote hond jaloers op zal zijn. Als echte jachthond rennen ze altijd overal achteraan en alleen als je het beestje goed hebt opgevoed, zal je hem kunnen terugroepen.

Voor beginnende hondeneigenaren is deze kleine hond misschien niet de meest logische keuze, want je onderschat gemakkelijk hoeveel werk het je zal kosten. Wanneer je niet de juiste aandacht geeft, loop je het risico dat je een kleine hond met veel temperament zal hebben. Met een correcte opvoeding haal je een hele gezellige en energieke kleine hond in huis.

Het juiste voer voor kleine hondenrassen

In tegenstelling tot wat de meeste mensen zouden denken, hebben kleine honden veel calorieën nodig. Ze eten natuurlijk een stuk minder omdat ze een hele kleine maag hebben, maar kleine hondenrassen verbranden in verhouding veel meer dan grotere honden.

Het biologisch Small Breed hondenvoer van Yarrah met biologische kip, MSC-vis en erwten is speciaal ontwikkeld voor kleine hondenrassen. Per 100 gram zit er 385 kcal in, wat voldoende is om kleine honden van hun dagelijkse voedingsbehoeften te voorzien. Het beste is nog wel dat al het hondenvoer van Yarrah zuiver biologisch is en dus geen chemische geur-, kleur- en smaakstoffen, pesticiden of GMO heeft.

Voor de tussendoortjes hebben we ook aan kleine hondenrassen gedacht, de kleine hondensnacks van 97% vlees zijn zo klein dat zelfs de kleinste rassen geen moeite zullen hebben om ze weg te krijgen. Ook de biologische vega hondenkoekjes voor kleine honden met biologische spinazie, zeewier en spirulina zijn ideaal om kleine honden te verwennen.

Biologische vegan hondenkoekjes voor kleinere honden

€ 4,25

Mens, dier en  natuur

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, tips en informatie over Yarrah via onze blog.

Goed nieuws! Prijsverlagingen.

Vanaf september hebben we goed nieuws! We gaan namelijk de prijzen verlagen van veel van de favoriete maaltijden van onze huisdieren.

Hoe maak je een hek dat je katten veilig houdt?

In deze gids leren we je hoe je zelf een omheining kunt maken die voorkomt dat je katten ontsnappen.

Christian's avontuur in Kaapstad: Werken op afstand, beach vibes en onvergetelijke momenten

Dit is het verhaal van Christian's twee maanden durende escapade door Kaapstad, waar werk en ontspanning hand in hand gingen.