• Gratis verzending boven de €50
  • Vandaag besteld, morgen geleverd

Kleine pootjes, kleine lijfjes – over kleine hondenrassen

Wandelen met je chihuahua of teckel is een feestje voor de hond, maar ook zeer inspannend. Voor iedere stap die jij neemt, maken de korte pootjes van kleine hondenrassen er een stuk of drie, vier. Als de kleine viervoeter dan ook nog een bal achterna gaat en weer naar jou terugbrengt, al heen en weer springend, maken de pootjes echt overuren.

Wandelen met je kleine hond

Er bestaat een algemeen geaccepteerd ‘standaard’ advies hoe vaak en hoe lang je met je hond moet gaan wandelen per dag, namelijk op z’n minst drie keer per dag en dan minimaal een half tot een heel uur wandelen. Toch is het ook belangrijk dat je naar je hond ‘luistert’. Een fraaie (bos)wandeling is prima, maar houd rekening met de energievoorraad van je hond. Grote honden kunnen prima een lange wandeling aan, maar voor kleine rassen is het aan te raden de route in te korten.

Speciaal voer voor kleine rassen

Yarrah heeft speciaal voor kleine rassen een minibrokje waar iets meer energie in zit dan in de brok voor de middelgrote tot grote hond. Kleine hondjes zijn vaak wat beweeglijker en energieker dan hun grote soortgenoot en kunnen die extra eiwitten goed gebruiken.

Een energiebron voor mensen is suiker, maar honden kunnen daar niet zoveel mee. In de Yarrah Small Breed brokjes zit dan ook geen suiker verwerkt, maar zijn eieren toegevoegd als extra energiebron. Verder komt een groot deel van de energie uit kip en plantaardige eiwitten. Zo kunnen de kleine pootjes jouw grote stappen gemakkelijk bijhouden.

Mens, dier en  natuur
Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, tips en informatie over Yarrah via onze blog.

Waar kan ik mijn hond uitlaten? Hier vind je alles wat je moet weten.

Voor als je wat inspiratie nodig hebt, hebben wij alvast alle informatie over het uitlaten van je hond voor je verzameld.

Help, mijn hond heeft een teek, wat nu? Lees hier alle tips

In Nederland kan het heel goed gebeuren dat je hond wordt gebeten door een teek.

Mijn hond is loops, wat nu?

Op deze pagina hebben we alles over loopsheid bij je hond voor je verzameld en je kunt ook tips vinden die kunnen helpen