• Gratis verzending boven de €50
  • Vandaag besteld, morgen geleverd

Kwaliteitsbezoek aan de biologische kippenboer

Ook al hebben biologische kippen een veel beter leven dan een plofkip, scharrelkip of kooikip, toch komt er een moment dat het dier geslacht wordt. Dierwelzijn vinden we erg belangrijk en daarom bezoekt Arthur Hartman, onze kwaliteitsmanager, regelmatig onze leveranciers. Zo kan hij met eigen ogen zien dat de dieren een beter leven hebben, maar dat ook het einde op een respectvolle manier gebeurt.

Herkomst

Yarrah koopt kippenvlees onder andere uit Engeland. De kippenboerderijen in Engeland liggen binnen een straal van zes kilometer om het slachthuis heen. De kippen lopen vrij en leven ongeveer 82 dagen. Ter vergelijking: hun plofkip-zus krijgt slechts de helft van de tijd om te groeien. Het gemiddelde gewicht is zo’n 1,4 kg.

Voer

Het vlees van de biologische kippen is wat geler van kleur doordat de kippen gras eten. Daarnaast krijgen ze natuurlijk biologisch voer. Ook dit checkt Arthur: is het voer echt 100% biologisch? Aan de hand van certificaten kunnen de kippenboeren dit aantonen.

Check biologische kippen

Vangen en vervoeren

Ook aan het leven van een biologische kip komt een keer een eind en eindigen ze in een slachthuis. Voordat dit gebeurt, moeten de beesten natuurlijk eerst gevangen worden. Het vangen van de kippen is een routineklus, waarbij vooral rust ervoor zorgt dat de kippen zo min mogelijk gestress raken. Een biologische kip hoort namelijk geen stresskip te zijn. Na de vangst worden de kippen in kooien op een pick-up naar het slachthuis gebracht. De rit duurt maximaal 10 minuten. Ondertussen houdt een zogenaamde ‘Poultry manager’ alles in de gaten. Een Poultry manager is een dierenarts die verantwoordelijk is voor de dieren van kuiken tot kip.

Slacht

Het slachthuis moet voldoen aan de biologische regelgeving en ook hier checkt Arthur of de kippen met respect behandeld worden. In alle jaren dat Arthur werkzaam is bij ons, heeft hij nog geen enkel slachthuis bezocht dat zich niet aan de strenge regels hield.

Mens, dier en  natuur

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, tips en informatie over Yarrah via onze blog.

Goed nieuws! Prijsverlagingen.

Vanaf september hebben we goed nieuws! We gaan namelijk de prijzen verlagen van veel van de favoriete maaltijden van onze huisdieren.

Hoe maak je een hek dat je katten veilig houdt?

In deze gids leren we je hoe je zelf een omheining kunt maken die voorkomt dat je katten ontsnappen.

Christian's avontuur in Kaapstad: Werken op afstand, beach vibes en onvergetelijke momenten

Dit is het verhaal van Christian's twee maanden durende escapade door Kaapstad, waar werk en ontspanning hand in hand gingen.