• Vandaag besteld, morgen geleverd
  • Gratis verzending boven de €30

Vlees en dierlijke bijproducten, wat zijn dat precies?

Regelmatig krijgen we de vraag wat nu precies bedoeld wordt met ‘vlees en dierlijke bijproducten’. Hieronder geven we je een korte uitleg.

Vlees

Dieren doden om andere dieren te voeren, gaat ons een stap te ver. Wij gebruiken dan ook alleen het vlees dat overblijft nadat de mooie delen zijn weggehaald. De biologische karbonades, riblappen en biefstukken belanden op je eigen bord (tenzij je vegetariër bent natuurlijk). De rest van het vlees wordt niet weggegooid, maar gebruiken we voor ons honden- en kattenvoer. Hoe duurzaam is dat!

Dierlijke bijproducten

Kortgezegd: Yarrah gebruikt – naast vlees – ook lever, hart, nieren en magen. Lever, hart en nieren bevatten belangrijke natuurlijke mineralen en vitamines, magen bevatten veel eiwitten en zijn laag in vet.

Wij gebruiken geen verenmeel als opvulmiddel of bloed. Wel gebruiken we die delen die hoogwaardig in voedingsstoffen zijn, inclusief wat botten en kraakbeen voor calcium en glucosamine.

Mens, dier en  natuur
Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, tips en informatie over Yarrah via onze blog.

Hoe herken je een gelukkige hond?

Wij geven tips hoe je leert herkennen hoe jouw hond zich voelt.

Hond- of kattenvoer: verpakt in een papieren zak? Of toch liever een laagje plastic erom heen?

Is papier wel altijd de juiste vervanger voor plastic verpakkingen? Zoals bijvoorbeeld voor honden- of kattenvoer? Het antwoord op deze vraag vind je in dit blog!

Veel voorkomende gezondheidsproblemen bij honden en katten

We bespreken een aantal veelvoorkomende gezondheidsproblemen bij honden en katten en geven tips om hier mee om te gaan.