• Gratis verzending boven de €50
  • Vandaag besteld, morgen geleverd

Waar komt het rundvlees van Yarrah vandaan?

In een deel van ons katten- als hondenvoer wordt biologisch rundvlees verwerkt uit Uruguay. Het lijkt raar om vlees zo ver weg te halen (Uruguay ligt helemaal in Zuid-Amerika). Toch is het te verantwoorden dat we dit doen.

Te weinig biologisch rundvlees

In Nederland zijn er te weinig biologische runderen om onze alu-kuipjes en blikken diervoeding te vullen. Ook in andere Europese landen zoals Duitsland en Italië lopen er per land te weinig biologische runderen rond. Dit komt omdat de vraag naar goed vlees stijgt, maar het aanbod niet. Veel ‘gewone’ boeren wíllen wel graag de overstap naar biologisch veeteelt maken, maar hebben niet genoeg geld om dit te doen. Denk alleen maar aan al het land dat zo’n boer extra moet kopen. Een biologische rund heeft namelijk veel ruimte nodig; minimaal één hectare. En land is duur in gebieden waar weinig land beschikbaar is.

Als we alleen maar Europees rundvlees willen inkopen, dan moeten we dat dus uit verschillende landen halen. Dat zijn heel veel vrachtwagens die dan vele kilometers moeten maken om voldoende vlees bij ons af te leveren. Eén keer een grote container vanuit Uruguay overlaten komen, scheelt heel veel brandstof.

Yarrah beef

Duurzaam

De biologische runderen in Uruguay zijn zogenaamde grass fed (gras gevoerde) runderen. Dat betekent dat de dieren niet bijgevoerd hoeven te worden met soja of granen. Biologische runderen in Europa moeten wel bijgevoerd worden. Vanuit duurzaamheidsoogpunt is het dan beter om het vlees uit Uruguay te halen. Bijkomend voordeel: het vlees van grass fed runderen is rijker aan omega 3 en 6 vetzuren dan runderen die bijgevoerd worden.

Beef in Yarrah petfood

Geen verlies

Nadat de runderen drie jaar lang hebben kunnen genieten van een lekker buitenleven, worden ze geslacht. De mooie stukken vlees zijn bestemd voor menselijke consumentie en belanden in de winkel als biefstuk of ossenhaas. Wij kopen dan die delen die niet of veel minder door mensen wordt gegeten. Denk dan aan hart, longen, nieren en de lever. Deze reststroom werd vroeger weggegooid; nu krijgt het een betere bestemming. Er zijn diervoerproducenten die trots vertellen dat ze vlees verwerken dat voor menselijke consumptie is bedoeld. Wij vinden het niet kunnen dat dieren gedood worden om andere dieren te voeden.

Mens, dier en  natuur

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, tips en informatie over Yarrah via onze blog.

Goed nieuws! Prijsverlagingen.

Vanaf september hebben we goed nieuws! We gaan namelijk de prijzen verlagen van veel van de favoriete maaltijden van onze huisdieren.

Hoe maak je een hek dat je katten veilig houdt?

In deze gids leren we je hoe je zelf een omheining kunt maken die voorkomt dat je katten ontsnappen.

Christian's avontuur in Kaapstad: Werken op afstand, beach vibes en onvergetelijke momenten

Dit is het verhaal van Christian's twee maanden durende escapade door Kaapstad, waar werk en ontspanning hand in hand gingen.