• Vandaag besteld, morgen geleverd
  • Gratis verzending boven de €30

Wat te doen als mijn hond vlooien heeft?

Vlooien zijn vervelende parasieten die voor veel jeuk kunnen zorgen. Gelukkig kun je ze voorkomen door anti-vlooienmiddelen te gebruiken. Meer over vlooien bij je hond lees je hieronder.

Wat zijn vlooien?

Vlooien zijn parasieten die het hele jaar door voorkomen. Ze zorgen voor vervelende jeuk bij honden en kunnen ziektes of andere parasieten zoals lintworm overbrengen. Om te voorkomen dat jouw hond last krijgt van wormen, dien je vier keer per jaar je hond te ontwormen.

Vlooien herkennen

Vlooien komen overal waar zoogdieren komen. Ze wachten op een prooi en laten zich daarna vallen of springen op hen. Je vindt ze vaak terug op de rug, lies of oksel van je hond. Om vast te kunnen stellen of jouw hond last heeft van deze parasiet, kun je een vlooiencheck doen. Je herkent ze aan hun zwarte, kleine poepjes of aan de eitjes, die klein en wit van kleur zijn.

Vlooiencheck in 3 stappen

  1. Kam je hond met een vlooienkam.
  2. Zie je kleine zwarte korrels? Dit kunnen vlooienpoepjes zijn.
  3. Druk de korrels plat met een nat stukje keukenpapier. Geven ze een rode kleur af, dan weet je zeker dat het om vlooienpoepjes gaat.

Vlooien bestrijden

Heeft jouw hond last van vlooien? Gebruik dan een bestrijdingsmiddel om de vlooien te vernietigen. Daarvoor zijn verschillende middelen verkrijgbaar. Houd er ook rekening mee dat de vlooien niet alleen op je hond, maar ook in de omgeving van je hond zitten. Behandel daarom ook kussens, dekens en de bekleding van je auto. Wanneer je dekens of hoezen kunt wassen, doe dit dan op minimaal 60 graden.

Vlooien voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen, dit geldt zeker voor een vervelende vlooienplaag. Behandel je hond daarom preventief tegen vlooien. Dit kan met behulp van halsbandjes, maar ook met tabletten of een pipetje. Elke soort behandeling heeft zijn eigen aanpak en werkingsduur. Lees je dus goed in om te zorgen dat je het middel op de juiste manier toepast.

Mens, dier en  natuur
Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, tips en informatie over Yarrah via onze blog.

Hoe herken je een gelukkige hond?

Wij geven tips hoe je leert herkennen hoe jouw hond zich voelt.

Hond- of kattenvoer: verpakt in een papieren zak? Of toch liever een laagje plastic erom heen?

Is papier wel altijd de juiste vervanger voor plastic verpakkingen? Zoals bijvoorbeeld voor honden- of kattenvoer? Het antwoord op deze vraag vind je in dit blog!

Veel voorkomende gezondheidsproblemen bij honden en katten

We bespreken een aantal veelvoorkomende gezondheidsproblemen bij honden en katten en geven tips om hier mee om te gaan.