• Gratis verzending boven de €50
  • Vandaag besteld, morgen geleverd

Wereld Aarde Dag: 3 vragen aan Yarrah

Vandaag, op 22 april, vieren we Wereld Aarde Dag. Een dag die in het teken staat van duurzaamheid en milieubescherming.  Het doel van deze dag is mensen te laten nadenken over hun koopgedrag, en de invloed daarvan op de aarde.
Bij Yarrah geloven we in de kracht van duurzaamheid. Daarom produceren we alleen hoogwaardige biologische, duurzame voeding. In deze blog leggen we je aan de hand van drie vragen uit hoe wij ons steentje bijdragen aan een betere planeet.

1. Waarom duurzame huisdiervoeding?

Huisdieren maken deel uit van ons dagelijks leven en we willen het beste voor ze. Maar wat veel mensen niet beseffen, is dat gewone diervoeding vaak gemaakt wordt van goedkope grondstoffen die lang niet altijd duurzaam worden geproduceerd. Deze goedkope ingrediënten worden in veel gevallen bespoten met pesticiden en bevatten genetisch gemodificeerde organismen (GMO's) En dat is niet alleen slecht zijn voor onze planeet, maar ook voor de gezondheid van onze huisdieren. Bij Yarrah gebruiken we niet alleen de meest kwalitatief hoogwaardige ingrediënten, maar produceren we ook onze recepturen duurzaam. Duurzaam produceren betekent dat het milieu zo min mogelijk wordt belast tijdens de productie. Dit omvat zaken als het gebruik van water, energie en grondstoffen. Maar het gaat ook om afval dat bij het produceren ontstaat.

2. Waarom kiezen jullie er voor om plantaardige ingrediënten toe te voegen aan jullie recepturen?

Wij kiezen ervoor om meerdere soorten recepturen te ontwikkelen met verschillende combinaties van plantaardige en/of dierlijke ingrediënten, die biologisch zijn verkregen. Zo maken wij bijvoorbeeld veel van ons natvoer met vrijwel uitsluitend biologisch vlees en bestaan onze vegetarische hondenbrokken alleen uit biologische plantaardige ingrediënten, zoals rijst, erwten en andere peulvruchten.

Dit doen wij om verschillende redenen:

Duurzaamheid: zeker in onze brokken gebruiken we zo veel mogelijk plantaardige ingrediënten. Plantaardige ingrediënten zijn namelijk goed te verwerken in brokken en het kost in het algemeen minder land, water en energie om plantaardige ingrediënten te maken dan dierlijke ingrediënten. Dit kan helpen om de milieubelasting van de productie van ons voer te verminderen. Wanneer we wel dierlijke ingrediënten gebruiken, dan gebruiken we alleen de biologische vleesresten, die wij mensen niet eten. Zonde om te weg te gooien, want eigenlijk zijn dit prima biologische ingrediënten voor je huisdier.

Allergieën: Sommige huisdieren zijn allergisch of overgevoelig voor bepaalde dierlijke eiwitten, zoals in kip of rundvlees. Het gebruik van voeding op basis van uitsluitend plantaardige ingrediënten kan dan een alternatief bieden.

Ethische keuze: Sommige huisdiereigenaren geven hun huisdieren een plantaardig dieet om ethische redenen, bijvoorbeeld vanwege zorgen over dierenwelzijn bij de productie van vlees of vanwege de milieubelasting. In dat geval zijn onze biologische vegetarische hondenbrokken een logische keuze.

Over het algemeen biedt het gebruik van plantaardige biologische ingrediënten in ons voer dus een duurzaam, voedzaam en ethisch alternatief. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat het voer op de juiste manier is samengesteld en voldoet aan de voedingsbehoeften van je huisdier. Dus geef bij voorkeur een complete voeding die met zorg is bereid als basis (dat kan voor honden zowel 100% plantaardig of met dierlijke ingrediënten) en wissel dat af met bijvoorbeeld snacks of speciaal natvoer om je huisdier extra te verwennen.

3. Waarom is biodiversiteit belangrijk voor de planeet en hoe draagt Yarrah hier aan bij?

Biodiversiteit verwijst naar de verscheidenheid aan levende organismen die bestaan ​​in een bepaald ecosysteem of op de hele planeet. Dit gaat niet alleen om verschillende soorten planten en dieren, maar ook de genetische diversiteit binnen die soorten, en de diversiteit van ecosystemen zelf.

Yarrah draagt bij aan biodiversiteit door duurzame landbouwpraktijken te gebruiken die de gezondheid en het welzijn van dieren en hun ecosystemen vooropstellen. Door ingrediënten te gebruiken die verantwoord worden verkregen en schadelijke chemicaliën (zoals pesticiden) en praktijken te vermijden, helpen we de biodiversiteit te beschermen en de lange termijn gezondheid van onze planeet te waarborgen.

Zo gebruiken we alleen biologische ingrediënten, wat helpt bij het ondersteunen van gezonde ecosystemen en het beschermen van biodiversiteit. Ook gebruiken we landbouwtechnieken gebruiken die minder schadelijk zijn voor het milieu, zoals regeneratieve landbouw, die kunnen helpen biodiversiteit te herstellen in gebieden die zijn aangetast door gewone landbouwpraktijken.

Kortom, door duurzaamheid en verantwoorde landbouwpraktijken voorop te stellen, help je bij het behoud van biodiversiteit en draag je bij aan een gezondere planeet.

Yarrah en Wereld Aarde Dag

Wereld Aarde Dag is een belangrijke dag voor ons bij Yarrah. We vinden het belangrijk om inzicht te geven in ons productie proces en hoe wij hiermee een steentje bijdragen aan een duurzamere wereld.We hopen dat je aan de hand van bovenstaande vragen weer een stukje wijzer bent geworden.
Happy earth day!

Mens, dier en  natuur

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, tips en informatie over Yarrah via onze blog.

Goed nieuws! Prijsverlagingen.

Vanaf september hebben we goed nieuws! We gaan namelijk de prijzen verlagen van veel van de favoriete maaltijden van onze huisdieren.

Hoe maak je een hek dat je katten veilig houdt?

In deze gids leren we je hoe je zelf een omheining kunt maken die voorkomt dat je katten ontsnappen.

Christian's avontuur in Kaapstad: Werken op afstand, beach vibes en onvergetelijke momenten

Dit is het verhaal van Christian's twee maanden durende escapade door Kaapstad, waar werk en ontspanning hand in hand gingen.