• Vandaag besteld, morgen geleverd
  • Gratis verzending boven de €30

De kosten van hondenvoer, een (on)eerlijke vergelijking

Wanneer je de prijzen van verschillende merken hondenvoer met elkaar vergelijkt, dan zijn de verschillen soms gigantisch. Waarom is het dat de kosten van hondenvoer zo verschillend zijn?

Dure brokken

“Ik ga echt geen 4 euro per kilo betalen! Ik koop mijn voer gewoon bij de supermarkt en dan kost het nog geen eens een euro per kilo.” Maar eigenlijk is het niet eerlijk om op deze manier verschillende soorten met elkaar te vergelijken. Kijk maar eens wat er werkelijk in de zak van 2 euro per kg zit; je zult echt versteld staan wat er wel en vooral wat er niet in zit. Sommige hondenbrokjes bevatten slechts 4% vlees en dan nog niet eens in alle brokjes. Er staat letterlijk dat er 4% kip zit in de ronde brokjes. De andere vormen bevatten dan niet eens vlees!

Hoge verteerbaarheid

Wanneer je je hond premium of hoge kwaliteit hondenvoer geeft, ligt de verteringsgraad veel hoger. Je hond heeft minder voer nodig en krijgt meer energie. Uiteindelijk krijg je dan veel meer waarde voor je geld.

Er is een kleine truc om te zien of het voer dat je je hond geeft goed of slecht wordt verteerd. Wanneer je je hond vier keer per dag uitlaat en hij ‘moet’ iedere keer redelijk wat doen, dan wordt het voer niet goed verteerd. Eén of twee keer per dag ontlasting is een goede indicatie dat je hond genoeg voedingsstoffen opneemt en dat het voer dus goed verteerd wordt.

PS: het vleesgehalte van Yarrah droogvoer ligt altijd boven de 20%!

Mens, dier en  natuur
Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, tips en informatie over Yarrah via onze blog.

Hoe herken je een gelukkige hond?

Wij geven tips hoe je leert herkennen hoe jouw hond zich voelt.

Hond- of kattenvoer: verpakt in een papieren zak? Of toch liever een laagje plastic erom heen?

Is papier wel altijd de juiste vervanger voor plastic verpakkingen? Zoals bijvoorbeeld voor honden- of kattenvoer? Het antwoord op deze vraag vind je in dit blog!

Veel voorkomende gezondheidsproblemen bij honden en katten

We bespreken een aantal veelvoorkomende gezondheidsproblemen bij honden en katten en geven tips om hier mee om te gaan.