• Gratis verzending boven de €50
  • Vandaag besteld, morgen geleverd

EHBEP: Eerste Hulp Bij de Ecologische Pootafdruk

Om als mens onze ecologische voetafdruk te verkleinen, eten we steeds minder vaak vlees. Maar heb je er al eens bij stilgestaan hoeveel vlees je huisdier binnenkrijgt? De ecologische pootafdruk van je viervoeter verkleinen: hoe doe je dat eigenlijk?

Pim Martens, hoogleraar duurzame ontwikkeling aan Maastricht University, onderzocht hoe groot deze pootafdruk van honden en katten daadwerkelijk is. De ecologische voetafdruk van de gemiddelde Nederlander bedraagt 4,9 hectare. Dit cijfer omvat niet alleen voeding, maar ook vliegreizen, kledij, elektronica, etc. Bij honden varieert dit tussen 0,9 en 3.66 hectare per jaar.

Volgens de hoogleraar is de relatief forse impact van huisdieren voornamelijk te wijten aan het soort vlees dat ze eten. Hoewel in het meeste voer restvlees verwerkt zit, krijgen huisdieren steeds vaker een vers stukje vlees of zalm vanuit de supermarkt. Niet meteen heel duurzaam. Omdat Yarrah garant staat voor biologisch, proefdiervrij en duurzaam honden- en kattenvoer, maakt het bedrijf uitsluitend gebruik van restvlees.

Two peas in a pod

Biologisch eten heeft heel wat voordelen. Zowel voor jou, als voor je huisdier. Daarnaast is het ook beter voor de planeet, waardoor je de pootafdruk van je huisdier ermee kunt verkleinen. Biologisch producten zorgen voor meer biodiversiteit en minder milieu-impact. Maar ook op je huisdier zelf heeft biologisch eten een grote positieve impact. Een mooiere vacht, meer energie en een goede stoelgang zijn veelgenoemde voordelen. Daarnaast zijn ook minder jeuk en minder allergische reacties positieve gevolgen van biologisch voer. Geen wonder dat biologisch voedsel en dierenwelzijn two peas in a pod – of eerder two paws in a pod -zijn. Het beste voor je dier, zonder de natuur onnodig te belasten.

Om deze hoge standaarden te waarborgen hebben we een kwaliteitsmanager die erover waakt dat alle ingrediënten inderdaad biologisch is. Arthur Hartman gaat persoonlijk langs bij onze leveranciers, om te checken of de biologische dieren niet alleen op papier een beter leven hebben. Biologische boeren maken producten zonder milieubelastende pesticiden, kunstmest of andere onnatuurlijke onderdelen. Maar ook andere ingrediënten worden nauwkeurig gecontroleerd op hun biologisch karakter.

Van carnivoor naar omnivoor

Om de ecologische pootafdruk te verkleinen, is het niet alleen belangrijk om voor biologisch te kiezen. Een plantaardig dieet voor je hond kan ook een grote positieve impact hebben. En ja, plantaardig voedsel is goed voor je hond! In een eerdere blog kon je al lezen dat honden zijn geëvolueerd van carnivoor naar omnivoor. Je hond kan dus prima gezond leven met een plantaardig dieet. Maar ga niet zelf een vega-maaltijd in elkaar flansen. Kies voor officieel vegetarische voer. Deze zijn namelijk voorzien van alle voedingsstoffen, vitamines en mineralen die je hond nodig heeft.

Bij Yarrah besteden we heel veel aandacht aan de recepturen. Dit doen we in nauwe samenwerking met diervoedingswetenschappers. Zo hebben we niet alleen oog voor ingrediënten die lief zijn voor de planeet, maar ook voedzaam én lekker voor je huisdier.

Biologisch hondenvoer chunks vega

€ 1,83 € 3,65
Biologische vegan hondenkoekjes voor grotere honden

€ 6,95
Biologische vegan hondenkoekjes voor kleinere honden

€ 4,25

Mens, dier en  natuur

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, tips en informatie over Yarrah via onze blog.

Goed nieuws! Prijsverlagingen.

Vanaf september hebben we goed nieuws! We gaan namelijk de prijzen verlagen van veel van de favoriete maaltijden van onze huisdieren.

Hoe maak je een hek dat je katten veilig houdt?

In deze gids leren we je hoe je zelf een omheining kunt maken die voorkomt dat je katten ontsnappen.

Christian's avontuur in Kaapstad: Werken op afstand, beach vibes en onvergetelijke momenten

Dit is het verhaal van Christian's twee maanden durende escapade door Kaapstad, waar werk en ontspanning hand in hand gingen.