• Gratis verzending boven de €50
  • Vandaag besteld, morgen geleverd

Kwaliteitsbezoek aan de biologische zeewierboerderij

Wij kopen al onze biologische grondstoffen zelf in. Om er zeker van te zijn dat de grondstoffen écht biologisch, bezoekt onze kwaliteitsmanager minimaal één keer per jaar de leveranciers. Eén van onze grondstoffen is biologisch zeewier. Kwaliteitsmanager Arthur is het afgelopen jaar naar de zeewierboerderij in Ierland afgereisd om met eigen ogen te zien dat het zeewier aan alle regels voldoet. Want vertrouwen is goed, maar controle moet.

Zeewiermanager

In totaal werken er ongeveer 220 mensen op de zeewierboerderij. De functie van zeewiermanager is daarbij een hele belangrijke. Een zeewiermanager bepaalt waar, wanneer en hoeveel zeewier er gesneden mag worden. Ter plekke wordt er op gelet dat niet de gehele plant wordt afgesneden. Ongeveer 20cm moet aan de rots blijven zitten, zodat de plant weer voldoende kan aangroeien. Ook wordt niet overal tegelijkertijd geoogst. Door dit rotatiesysteem wordt er op een duurzame manier geoogst.

Ascophyllum nodosum

Het type zeewier dat geoogst wordt, is “Ascophyllum nodosum”. Dit type zeewier groeit in overvloed aan de westkust van Ierland; een teken dat het water heel schoon is. Bij binnenkomst wordt het geoogste zeewier gewassen, gesneden, gedroogd en gaat het nog door een zeer fijne zeef. Daarna wordt het zeewier gecontroleerd en krijgt elke lading een specifiek nummer. Dit nummer is zeer belangrijk voor het hele volgsysteem. Het nummer staat namelijk ook op de verpakking van het zeewier en geeft aan waar en wanneer het zeewier geoogst is. Zo weten wij precies wat we ingekocht hebben en wat we in onze producten verwerken.

Feitje

Wist je dat… 4.000 kg “nat” zeewier ongeveer 1.000 kg gedroogd zeewier oplevert?

Mens, dier en  natuur
Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, tips en informatie over Yarrah via onze blog.

Waar kan ik mijn hond uitlaten? Hier vind je alles wat je moet weten.

Voor als je wat inspiratie nodig hebt, hebben wij alvast alle informatie over het uitlaten van je hond voor je verzameld.

Help, mijn hond heeft een teek, wat nu? Lees hier alle tips

In Nederland kan het heel goed gebeuren dat je hond wordt gebeten door een teek.

Mijn hond is loops, wat nu?

Op deze pagina hebben we alles over loopsheid bij je hond voor je verzameld en je kunt ook tips vinden die kunnen helpen