• Gratis verzending boven de €50
  • Vandaag besteld, morgen geleverd

Meten is weten

Er zijn vele regels waaraan landbouw en veeteelt moeten voldoen om biologisch te zijn. In de landbouw mag bijvoorbeeld niet gewerkt worden met schadelijke pesticiden en mogen de gewassen niet genetisch gemodificeerd zijn. In de veeteelt mogen de dieren niet preventief met antibiotica behandeld worden en als ze bijgevoerd worden, is dat alleen met biologisch voer. Daarnaast moeten de dieren gehouden worden volgens strenge diervriendelijke regels*.

Analyses

Of een kip, koe of varken binnen en buiten voldoende ruimte heeft om beter te leven, is gemakkelijk te controleren. De kwaliteitsmanager van Yarrah bezoekt daarom alle leveranciers persoonlijk. Of een gewas eerder dat jaar met pesticide is besproeid of dat een koe altijd biologisch voer heeft gehad, is tijdens zo’n bezoek niet te zien. Om er absoluut zeker van te zijn dat ons honden- en kattenvoer zuiver is, wordt het voer regelmatig geanalyseerd.

Extra tests

Naast de normale analyses die op iedere verpakking staat (percentage eiwit, vet, vezels, ruwe as en vocht) test Yarrah de grondstoffen en het voer verder op aanwezigheid van sporen van pesticiden en glyfosaat, GMO, aflatoxine, peroxide en bacteriën zoals salmonella en E-coli. Producten die absoluut rund-vrij moeten zijn, ondergaan een zogenaamde ruminant-test. Wanneer er in de pers bepaalde schadelijke stoffen worden aangetroffen in etenswaren, bijvoorbeeld BHA/BHT, acrylamide of zware metalen, dan kan de kwaliteitsmanager besluiten om de grondstoffen ook hierop te laten analyseren.

Zoals verwacht vallen alle waardes die we vinden ruim binnen de gestelde marges en voldoen ze aan de biologische regelgeving.

* Ieder land bepaalt zelf wanneer een product zich biologisch gecertificeerd mag noemen. Zo kan het zijn dat een land maar één nationaal bio-keurmerk heeft (bijvoorbeeld Nederland) en andere landen meerdere (Duitsland kent vele bio-keurmerken. Overkoepelend zijn er Europese regels die gelden voor alle landen. Voldoet een product aan die regels, dan mag het product het Europese groene blaadje dragen.

Mens, dier en  natuur
Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, tips en informatie over Yarrah via onze blog.

Waar kan ik mijn hond uitlaten? Hier vind je alles wat je moet weten.

Voor als je wat inspiratie nodig hebt, hebben wij alvast alle informatie over het uitlaten van je hond voor je verzameld.

Help, mijn hond heeft een teek, wat nu? Lees hier alle tips

In Nederland kan het heel goed gebeuren dat je hond wordt gebeten door een teek.

Mijn hond is loops, wat nu?

Op deze pagina hebben we alles over loopsheid bij je hond voor je verzameld en je kunt ook tips vinden die kunnen helpen