• Gratis verzending boven de €50
  • Vandaag besteld, morgen geleverd

Vegetarisch hondenvoer, ben je wel lekker?

Sinds 1995 heeft Yarrah vegetarisch hondenvoer in het assortiment. Naast droogvoer is er ook natvoer met als belangrijkste eiwitbron soja. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is het voer toentertijd niet op de markt gezet om vegetariërs de mogelijkheid te geven hun hond ook vleesloos te kunnen voeren. Het voer is in eerste instantie bedoeld én uitermate geschikt voor honden die slecht tegen dierlijke eiwitten kunnen.

Voor en tegen

Voor- en tegenstanders van het vega voeren van honden kunnen lijnrecht tegenover elkaar staan, maar allemaal hebben ze wel één ding gemeen: ze willen het beste voor hun dier. Wie zijn hond alleen vers vlees wil geven en merkt dat zijn dier het er erg goed op doet, moet dat zeker blijven doen. Yarrah wil niemand overtuigen dat vega voeren beter is, maar voor dieren die problemen hebben met het verwerken van dierlijke eiwitten, kan het een uitkomst bieden. ‘We’ vinden het blijkbaar heel normaal dat een hond intolerant is voor bijvoorbeeld rundvlees en geven hem alleen nog maar producten met kip. Maar wat als een hond én niet tegen rund én niet tegen kip én niet tegen varken kan? Dan zou vega voer uitkomst kunnen bieden.

Verder zijn er vegetariërs en veganisten die vanuit hun eigen principes hun hond vega willen voeren. Zelf een volwaardige vega-maaltijd klaarmaken vergt heel veel nutritionele kennis van zaken. Dan is het beter dat er een volwaardig alternatief bestaat, zodat de hond alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt.

Plantaardige eiwitten

Als belangrijkste eiwitbron gebruiken we soja in zowel de brok als het natvoer. Eiwitten -plantaardig of dierlijk- zijn een van de belangrijkste energiebronnen. Wanneer plantaardige eiwitten op een bepaalde manier ontsloten worden, kunnen honden deze prima opnemen en omzetten in energie. Ook 10.000 jaar van domesticatie heeft er voor gezorgd dat honden in staat zijn plantaardige eiwitten op te nemen.

Carnivoor of niet

Een veelgehoord argument is, dat honden carnivoren zijn en dat ze vlees nodig hebben. Ons vega voer bevat alle bestanddelen die een hond nodig heeft om een gezond leven te leiden. En, eerlijk gezegd, veel conventionele droogvoerbrokken bevatten dusdanig weinig vlees dat ook dan al bijna van een vegetarische brok gesproken kan worden (lees de achterzijde maar eens van goedkoop, regulier voer: er zit dan 4% vlees in het ronde brokje, maar niet in het vierkante of driehoekige brokje waar driekwart van de zak mee gevuld is).

Positieve recensies

Aangezien Yarrah niet test op dieren, is het voor ons lastig aan te tonen dat ons vega-voer problemen met de huid, vacht of vertering kan oplossen. Wij zijn hiervoor afhankelijk van wat de ‘gebruikers’ er van vinden. Op Zooplus, een grote aanbieder van dierproducten, staan veel positieve recensies te lezen van baasjes over ons vega-voer (Yarrah Vega en Yarrah Vega Grain-Free). Honden vinden het lekker en hebben minder of zelfs geen klachten meer. En daar doen we het voor.

Biologisch hondenvoer chunks vega

€ 22,80
Biologische vegan hondenkoekjes voor grotere honden

€ 6,95
Biologische vegan hondenkoekjes voor kleinere honden

€ 4,25

Mens, dier en  natuur

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, tips en informatie over Yarrah via onze blog.

Goed nieuws! Prijsverlagingen.

Vanaf september hebben we goed nieuws! We gaan namelijk de prijzen verlagen van veel van de favoriete maaltijden van onze huisdieren.

Hoe maak je een hek dat je katten veilig houdt?

In deze gids leren we je hoe je zelf een omheining kunt maken die voorkomt dat je katten ontsnappen.

Christian's avontuur in Kaapstad: Werken op afstand, beach vibes en onvergetelijke momenten

Dit is het verhaal van Christian's twee maanden durende escapade door Kaapstad, waar werk en ontspanning hand in hand gingen.